Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

American Horror Story: Coven 12. rész

2014.01.27. 10:08 Csabi87

Már csak egyetlen epizód választ el minket az American Horror Story zárásától és azt hiszem erre a mostani, 12. részre nem lehet panasz. 

A téli visszatérés után akadtak megosztó pillanatok, bennem még sokszor hiányérzet is pislákolt, azonban a finálé előtt eggyel egészen izgalmas lett minden. De hogy mi is történt pontosan? Azt a tovább mögött vesszük át, spoileresen.

ahs312-3.jpg

Felvezetés gyanánt megkaptuk a vélhetően zárórészben látható hét próbát, amelyet ki kell állnia annak a boszorkánynak, amelyik a Legfőbb szeretne lenni. Eleinte úgy tűnt Queenie lehet a befutó, legalábbis abban, hogy véghez vigye a feladatokat, ám a zárásnál kiderült, hogy Zoe, Misty és Madison is rendelkezik az ehhez szükséges tudással.

Mindemellett ugye Cordelia próbálkozott a szem kiszúrosdival, hátha így visszanyeri tisztán látását és ha ez nem is sikerült egy kicsit másfajta tudás birtokába jutott, hiszen látta a jövőt, sőt azt is kiderítette, hogy Misty hol "bujkál", így a 40. perc végére a mocsári boszi is előkerült és pofozkodott is egy jót az őt hidegre pakoló Madisonnal. Kár, hogy iszap nem volt a környéken.

ahs312-1.jpg

Szót kell ejteni Papa Legbáról is, aki szerencsére most is visszatért, vélhetően utoljára, hiszen a zárásnál aligha hiszem, hogy előkerül. A fekete gonosz megbüntette, mint Madame LaLauriet, mind pedig Marie Leveaut, akik pokolra jutottak és végtére is véget ért földi halhatatlanságuk, így az ő száluk végére pont került. A fityisz az egészben, hogy a véget nem érő pokolbéli szenvedéseiket együtt kell kiállniuk. A színészeknek egyébként jár a piros pont, Kathy Bates az egész évadban zseniális volt, mondjuk szerintem kicsit láthattuk, Angela Bassett pedig valamiért sose volt kedvencem - se itt, se máshol - de legalább annyira jó választás volt a szerepre mint Bates.

Két szereplő tehát off, de a főbb karakterek közül még néhány búcsúztak. Fiona Goode nincs többé, a Hóhér végzett vele, miután rájött, hogy a terve az, hogy leölje a koven tagjait, majd az újult erejével lelépjjen a nagy világba. Véres és pofás jelenetet kaptunk, a szokásosan remek színészi játékkal megfejelve. Fiona pedig azt kapta, amit megérdemelt.

ahs312-2.jpg

A Hóhér egyébként ezek után már nem sok vizet zavarhatott, mivel úgy döntött Fiona mellett a többi boszival is végez, de terve csúfos kudarcba fulladt és kés szúrások általi halált lelt, csak hogy még durvább legyen a finálé felvezetése.

Ez viszont sikerült is, bár őszintén szólva annyira nem mozgat meg, hogy ki lesz a következő Legfőbb, de ha a zárás is ilyen jó lesz, akkor hajrá.

Címkék: sorozat american horror story

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr935784597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása