Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A pályaőr (2007) - Putevoy obkhodchik

Rémület orosz föld alatt

2014.01.16. 18:27 Csabi87

track.jpgNem túl nagy izgalommal a szívemben ültem neki A pályaőrnek, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy angol nyelvű változatot fújt arcomba a szél, amit ugye az amerikai terjesztés miatt szinkronizáltak le, ez pedig valahol mégis csak ok lehetett volna a bizakodásra.

Főleg annak fényében, hogy ez a film talán tényleg megéri a pénzét. Ne érts félre. Egyszer nézős, annál semmivel nem több, de sajnos néha az ilyen filmek után is marhára kell kutatni.

A téma maga mondjuk lerágott csont, igazából 2007-ben sem volt ez nagyon másként és sajnos azt se nagyon lehet elmondani, hogy micsoda orosz ízt kapott volna az egész, hiszen tipikus amerikai film kinézete van.

Két orosz férfi az évszázad bűntényére készül. Na jó, ez így nem teljesen igaz, de szeretnének egy nagyot dobni, bankot rabolni aztán lelécelni. A terv hibátlannak tűnik: bankba be, pénzt a zsákokba, bankból ki, majd a metróba le és a régi alagutakat használva eltűnni a semmibe, a zsernyákok pedig maximum bottal üthetik a nyomokat.

Azonban, ahogy azt várhatjuk a számításba hiba csúszik. Egyrészt pont a rablás idején jön néhány lelkes rendőr csekkbefizetés alaposa gyanújával és habár a rezes bandánk megpróbál észrevétlen maradni ez nem sikerül. Az eredmény két halott rendőr és egy riasztás. A kétségbeesés helyett álarcosaink megpróbálnak higgadtak maradni és ragaszkodni a tervhez, így túszokat ejtenek, mert fő a biztonság és megindulnak a föld alá, ahogy azt megbeszélték.

Az eltűnés valóban jól sikerül, talán még Houdini is megirigyelné, de a föld alatt valami igazán gonosz vár rájuk és úgy tűnik igazak a pletykák, mely szerint a alagútjáratban egy Csernobilban megfertőzött mutáns szedi áldozatait.

track1.jpg

Valery Krechetov és Viktor Sorokin felelt a forgatókönyvért és azért biztosra mentek, hogy ne legyenek megvádolva túlzott eredetiséggel, hiszen ebben semmi új nincs Ha pedig hozzátesszük, hogy a főrohadék szemgolyókat gyűjt, akkor végkép nincs miről beszélni.

Ám de ha ezeken egy precíz lábemeléssel túllépünk, akkor elmondhatjuk, hogy a Trackman jó film - ja igen, csak, hogy az angol címmel is bekavarjak. Számításaink persze egytől-egyig beigazolódnak, és míg hőseink sokat tévedtek a tervezés során, mi nem nagyon fogunk.

Tipikus slasher ez a föld alatt, viszont a maszkosok nem végeztek rossz munkát és a vizuális effektek is egészen tűrhetőek lettek. Az operatőr is szépen fényképezett és Igor Shavlak rendező esze is a helyén maradt, tehát vélhetően kevés vodka fogyott a forgatáson.

A szereplőkbe sem nagyon lehet belekötni, nyilván akadnak idegesítő barmok, ahogy a történet sem mentes a logikai bakiktól, de ha egy gondolkozás mentes slasherre vágysz az 5 pontos kategóriából, akkor nosza rajta, dobd a lejátszóba A pályaőrt.

Címkék: 2007 orosz film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr895750123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oroszlán6978 2014.01.18. 15:46:25

aha tudtam hogy ismerős valahonnan, de nem voltam benne biztos, amíg meg nem láttam a trackman címet. nem is emlékszem már rá xD de egy maradandó volt a filmbe, és az az elején lévő intro, ahol a kislányok énekelnek. na az sztem hangulatos lett:)

süti beállítások módosítása