Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

American Horror Story: Coven 9. rész

2013.12.16. 13:49 Csabi87

Gyertyagyújtás, bevásárlás, csilingelő ízék meg fenyőfák mindenfelé és mindez rohanással fűszerezve, hát persze, hogy a sorozatokra se jut ideje az embernek. Mondjuk ez így van jól, de a hiányosságot most pótolnám, hogy az American Horror Storyt is elküldjük egy rövid pihenőre, hiszen január 8-án már jön is a folytatás.

A tovább mögött spoileres írás következik.

ahs-3-9-2.jpg

Az előző rész számomra egy kicsit unalmas volt, ez a mostani meg felemás. Akadtak érdekes dolgok, ami meg annyira nem tűnt annak, azért abból is próbálták a legtöbbet kihozni.

Kezdjük talán a fővonulatnál, Hanknél. Örültem, hogy végre foglalkoztunk vele, valahol mindig ez a boszorkányvadász szál volt számomra a legizgalmasabb és most azért gazdagodott rendesen ez a rész, hiszen kiderült, hogy egy egész társaság áll Hank mögött, az apja vezetésével. A srác viszont sosem volt igazi boszorkányvadász, inkább egy megfelelési kényszer lapul benne, de ennek nem sikerül eleget tenni. Nem nagyon tud boszorkányt ölni, ha pedig mégis hibázik, de az érzelmei is könnyen befolyásolják, hiszen bele is szeret Cordeliába.

Ez utóbbi két okból is húzós, egyrészt, mivel azt már korábban láttuk, hogy a vudu banyák megbízták a fehér boszik kiirtásával, másrészt az apja sem igazán örülne annak, ha a fiú érzéseket táplálna a boszorkányok iránt. Ez ellen azonban nincs mit tenni, Hank úgy dönt, hogy inkább a fodrászszalonba látogat el és öli le az ott lakókat. A tervébe azonban hiba csúszik és úgy tűnik Hanktől el is búcsúzhatunk - mondjuk halt már meg pár szereplő az évadban, tehát erre mérget még nem vennék.

ahs-3-9-1.jpg

A keret tehát ez volt, de közben kiderült, hogy a szomszéd srác anyja megölte a férjét - a srác apját - és a fiú a kómában ráébredt erre, így a nő úgy tűnik vele is kénytelen végezni. Ez mondjuk, hogy honnan és miért, azt még nem tudni, de egyszer csak lesz értelme.

Kaptunk egy adag Kathy Bates fejet is, a színésznő pedig még így is zseniális, sőt a vége lövöldözés az ő jelenetével volt összeforgatva, remekül és hatásosan.

Myrtle Snowról se feledkezzünk meg, hiszen a boszorkánytanács másik két tagját jól megölte, kivájta egy-egy szemüket, megajándékozva ezzel Cordeliat a látással. Igaz a szemek felemásak, de így még hátborzongatóbb az egész, sőt érdekes adalék lehet, hogy a Delia így elvesztette a tisztánlátás képességét.

ahs-3-9-3.jpg

Kyle-ra érdemes még kitérni, akit úgy tűnik Fiona végre helyre rakott, ideje volt, talán most már nem lesz több artikulátlan üvöltözés és őrültködés arról a részről, mert attól mindig a hideg rázott. Kyle pedig a koven egy fajta védelmezője lehet, mondjuk csak halkan jegyzem meg, hogy elég sokáig tartott ide eljutnunk, de talán lesz értelme.

Zanzásítva ennyi a történet, egy érdekes lezárással, hiszen könnyen lehet, hogy a fekete és fehér boszorkányok szövetségre lépnek, mert Hank faterja lehet bepipul. Valami ilyesmire tippelnék és ebben bízom.

Címkék: sorozat american horror story

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr265695006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása