Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szellemcápa (2013) - Ghost Shark

2013.10.22. 17:40 Csabi87

ghost-shark.jpgSzellemcápa! Ezzel a címmel pedig bármit el lehet adni egy feslett életű fiatalnak, aki még a baromságokért is oda van, így hát nem csoda, hogy kaján mosollyal az arcomon üdvözöltem az Universal Channel azon ötletét, hogy Zs-kategóriás szemetet visz képernyőre. Szégyen nem szégyen az ilyen szemétben szeretek turkálni. Az tény, hogy a kiskakas hozzám képest jól járt, hiszen neki gyémánt félkrajcár jutott, nekem meg egy egészen tűrhető Zs-film, de miért is lennék nagyra vágyó.

A film a címével azt hiszem tényleg mindent elárul, de azért vessünk egy pillantást a sztorira. A tengeren járunk, egészen pontosan egy hajón csücsülünk, egy kapitánnyal és két városi tuskóval, akik vélhetően nehezen összeszedett kis pénzüket is hajó bérlésre költötték, hogy így hódolhassanak a horgászatnak, hátha szerencsével járnak. A túra azonban nem hoz nagy sikert, a kis csapat pedig már éppen a szárazföld felé veszi az irányt, amikor egy nagyobbacska hal akad a horogra. Hőseink próbálkoznak a szákolással és igyekeznek a bottal is ügyeskedni, amikor pedig már majd, hogy nem a fedélzetre erőltetnék a halat, huss a semmiből előbukkan egy fehér cápa, aki lefölözi a sikert.

Redneck barátaink pedig nem olyan fajták, hogy érdemrenddel és kitüntetéssel jutalmazzák az ilyen gaz vízi lényeket, ezért gyorsan bele is eresztenek egy tárat a cápába, aki komoly vérveszteséggel próbál odébb evickélni a kavargó vízben. Szegény pára egy közeli barlangig jut ott azonban mind a 300 fogán keresztül leheli ki a lelkét.

Ezzel eddig nem is volna különösebb gond - hiszen kik vagyunk mi Greenpeace, hogy ezen felháborodjunk? - ám a barlang nem egy hétköznapi vájat, ugyanis a halál beállta után fura jelek kezdenek tündökölni benne, a cápa pedig szellemként tér vissza a világra és igyekszik bosszút állni mindenkinek, olyanokon is, akik sosem ártottak neki. A dolog különlegessége pedig az, hogy bármilyen víznemű anyagban képes felütni az otromba fejét.

Folytatás a tovább mögött.

ghost-shark-3.jpg

Ami miatt pedig remek kis zs-film a Szellemcápa az pont a legutóbbi megjegyzés, ugyanis a kis rohadék esőben, a tűzoltó csapból illetve bárhonnan képes előtörni, ahol egy kis H2O akad.

Ettől pedig a maga módján izgalmas lesz a történet, ami szerencsére egész jól lett megírva, hiszen unatkoznunk sem kell túl sokat és az ilyenkor szokásos - és élményromboló - giccs jelenetek nagy része is kimaradt. Ami még érdekesség lehet, hogy nem Asylum produkcióról beszélhetünk és a megvalósítás talán egy fokkal igényesebb, mint az ottani cápás horrorok esetében. Nyilván a CGI cápa itt sem egy csoda szépen összerakott lény, viszont az egész produkció kicsit durvább és véresebb, ez pedig jót tesz neki - persze tényleg csak kicsit.

A szereplők egytől-egyig Zs-filmbe illő alakok és igazából ilyen téren a szokásos karakterekbe futhatunk, nincs új a Nap alatt, de nincs is rá szükség.

ghost-shark-2.jpg

Ami szintén jó pont lehet, hogy a Szellemcápa nem veszi túl komolyan magát és megmaradnak benne a poénok, amelyek jól társulnak az amúgy hihetetlen jelenetekhez, amikor például a tűzcsapból ugrik ki a cápa, vagy amikor a felhők közül, az eső vízben zúg le és kapja be áldozatát. Remek az egész.

Griff Furst és Eric Forsberg ötletei alapján Paul A. Birkett volt, aki forgatókönyv formába rendezte a dolgokat, ő pedig ért az ilyen kategóriás filmekhez, sőt ez talán még a jobbik szkriptjei közé tartozik. Eric Forsberg szintén zenész, hiszen számos ZS produkcióhoz adta a nevét, de a rendezést is dirigáló Griff Furst sem különb és cápákkal is volt már dolga, hiszen a Swamp Shark az egyik legutóbbi rendezése, de A szörny 3. részét és a borzalmas Wolvesbayne-t is ő dirigálta.

ghost-shark-1.jpg

4 pontot nálam megér a Szellemcápa, nem az a ZS-film, amit majd a klasszikusok között fogunk emlegetni, de nem is az a fajta, ami hamar elfelejtenek azok, akik az efféle mókákat sem vetik meg. Korrekt és igényesen elkészített marhaság ez, de csak is és kizárólag ZS-fanoknak. A többiek fussanak amerre látnak!

Címkék: amerikai film 4/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr265585155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.23. 09:54:42

már a címe is félelmetesen zs. :D

WarriorGalor 2013.10.24. 07:41:47

A tornádó a homoki és a megalodon cápa után már meg sem lepődöm. Amúgy én is bírom az ilyen kategóriás filmeket. Jókat lehet röhögni rajtuk ugyanakkor lenyűgöző, hogy az emberi elme miket ki nem talál. Klassz.

süti beállítások módosítása