Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sleepy Hollow 1. évad 5. rész

2013.10.18. 12:10 Csabi87

Lányos zavaromban könnyen meg lehet, hogy a múlthéten elmaradt a Sleepy Hollow-s írás, emiatt elnézését kérem azoknak, akik esetleg várták. Mentségemre legyen mondva, hogy a munka nem csak a blogolás, de az ivás rovására is megy. Haha.

Nagyon röviden összefoglalva az előző rész jó volt, a mostani pedig úgy szintén egész izgalmasra sikerült és szépen lassan kezdem a szívembe zárni a sorozatot.

Ismét egy újabb rejtélyt kaptunk, ez alkalommal az eltűnt telepesek után nyomozgattunk.

sleepy-hollow-s01-s05-1.jpg

Tény, hogy a Sleepy Hollow többnyire olyan témákkal dolgozik - legalábbis eddig - amelyek talán lerágott csontnak számítanak, no de maga az Álmosvölgy legendája is talán ilyennek számít. Azonban ezzel nincs gond, mert az alaptörténetbe is sikerült színt vinni és az egyes heti rejtélyekkel sincs ez másként.

A mostani alkalommal az elveszett telepesek kerültek szóba, akik jó néhány horrorfilmnek és szériának képezték táptalaját, de azt hiszem a Sleepy Hollow-ban ezt is előtudták adni érdekesen.

sleepy-hollow-s01-s05-2.png

A telepesek egyike hirtelen előkerül, egy kisfiú, aki a 40 perc alatt magyarázatot ad arra, hogy miért is tűntek el a középkorban. A Dögvész Lovasa megfertőzte őket a pestissel, de egy kis misztikum segítségével sikerült túlélniük a helyzetet. Az előkerült fiú viszont magában hordozza a vírust, aminek most lehetősége van újra a világra szabadulni. Sleepy Hollow lakossága pedig valóban elkapja a vírust és kisebb pánikba esnek.

Vírusos rész, misztikus tálalásban. Azt hiszem teljesen rendben volt ez így. A nyomasztó hangulat és a minimális véres rész mellett pedig ismételten volt min mosolyogni, ne adj' Isten nevetni. A második rész számomra ilyen szempontból eléggé forduló pont volt, hiszen a kezdés után egy többnyire gyenge epizódot kapott a nagy érdemű, de azóta szerencsére a hullámvasút ismét felfelé tart.

sleepy-hollow-s01-s05-3.jpg

Igaz a pilot izgalmát és minőségét szerintem még nem sikerült hozni, de nem kell nyavalyognom, hiszen korrekt kis szériának tűnik és, ahogy a bevezetőben is említettem kezdem úgy igazán megkedvelni és várni a folytatást.

Utóbbiban persze annak is szerepe lehet, hogy a zárásnál végre ismét előkerült a fejnélküli lovas, akit legnagyobb sajnálatomra indokolatlanul mellőznek, habár a köztes rejtélyek sem rosszak.

Címkék: sorozat sleepy hollow

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr635583858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.18. 12:44:03

tetszett,hogy a második lovas is feltűnt.

süti beállítások módosítása