Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pokoli egyezség (2013) - Dead in Tombstone

2013.10.18. 18:12 Csabi87

dead-in-tombstone-poster.jpgDanny Trejo az az úriember, aki kicsit mindenhol ott van és ha egyszer láttuk sosem felejtjük el. Na nem azért, mert olyan jó színész volna - amikor morcosan néz mindig olyan, mintha szorulása lenne - hanem mert felejthetetlen arca van és általában ha kisebb volumenű karaktereket is játszik el, akkor is erőteljesen jelen van.

Az utóbbi időben aztán Trejo egyre több főszerepet kap és talán ez a Machete berobbanásával köthető össze - nem feltétlen, de többnyire úgy érzem ebben lehet valami. A színészúr általában nem kasszasikerekben és zseniális A kategóriás produkciókban szerepel, inkább a B - ne adj' Isten ZS - filmekben mozog otthonosan.

A Pokoli egyezség egészen jól sikerült, sőt mi több társként még Mickey Rourke is beszállt - igaz nála ez a film abszolút a lezüllés jele, mintha sosem jelölték volna Oscarra - a történet pedig egy menő vadnyugati köntöst kapott, hogy végül egy akció-western szülessen aprócska horror beütéssel, hiszen utóbbi műfaj azért csendesen képviselteti magát.

A történet egy csapat gazfickóról szól, hétpróbás kalapos betyárokról, akik ölnek, rabolnak, fosztogatnak, gyilkolnak, lopnak, csalnak még akkor is, ha ezek közül néhány szó egymás szinonimája. A banda vezetője Guerrero szeretne egy kicsit visszább venni a tombolásból, ám a többiek csak rábeszélik egy nagy bulira, egy bányászváros megtámadására, ahol hemzseg az arany.

A rablás a tervek szerint halad, az éjleple alatt a banditák megszerzik az aranyat, sőt a seriffet is igába hajtják innentől pedig sétagalopp volna az egész huncutság, Guerrero pedig javasolja is, hogy álljanak odébb, ám a többiek fellázadnak ellene és hidegvérrel agyonlövik a vezetőjüket.

deadintombstone-3.jpg

Guerrero természetesen nyomban a pokolra kerül, ahol maga Lucifer gondoskodik a vendégszeretetről, aki válogatott kínzásokkal szeretné otthonosabbá tenni a gazember "életet". Guerrero azonban alkut ajánl és megígéri, hogy ha visszakapja a lelkét 24 órára, akkor elhozza a gyilkosokat Lucifer színe elé. A pokol királya pedig nem sokat gondolkozik az ajánlaton.

Folytatás a tovább mögött.


Ahogy ebből is jól látszik egy bosszúfilmmel van dolgunk, ahol Danny Trejo osztja a pofonokat, de még inkább a golyókat és valljuk be, ő ehhez ért a legjobban.

Szerencsére a gyilkolások ha nem is túl változatosak - hiszen többnyire lövöldözésekben vesznek oda az áldozatok - azért a forgatókönyvíró igyekezett egy kis színt csempészni a dologba, így láthatunk ágyúval kivégzést, de szemen lövést is és szerencsére egy kis vér is akad ezekhez, na nem literszámra, hanem a biológia határain belül. Sőt a kötelező pisztolypárbajt is megkapjuk, mondjuk anélkül valljuk be szart sem érne az egész.

deadintombstone-2.png

Kötelező női főszereplőnk is van, a seriff felesége, aki szintén igyekszik bosszút állni és segíteni az eleinte akadékoskodó Guerrero munkáját, a hölgyet egyébként Dina Meyer alakítja szerethetően.

Trejo a tőle megszokott figurát hozza neki ez áll jól, Lucifer szerepében pedig Mickey Rourke tetszeleg, aki egy szintet megüt, de azt hiszem kettőjük közül ő az, akitől többet várna az ember. Félreértés ne essék, egyáltalán nem láthatunk nagy színészi alakításokat, de kezeljük helyén a dolgokat, ez egy B-akció, ahol ennél többre nem is igazán van szükség.

Izgalmas és akció pedig szerencsére akad, sőt a fényképezés is egészen tűrhető, ezzel együtt pedig egy közepes filmet minimum kapunk. Mondjuk érdekes lehet, hogy az ivó lengőajtaján mindig akkor lép be valaki, amikor pont be süt a Napocska. Ilyen véletlenek vannak, meg hatásosabb az egész.

deadintombstone-1.jpg

Akadnak lassítások is, amelyekkel általában nem tudok mit kezdeni, itt viszont jól sikerültek és sokszor bad ass hangultatot kölcsönöz a filmnek ez a megoldás.

Rég néztem már westernt, ilyen csomagban pedig még lelkesebb voltam, talán jobban is a kelleténél, mindenesetre részemről 6 pont jár a Pokoli egyezségnek, korrekt B-film és nem több.

Címkék: amerikai film 6/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr605569533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása