Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 1. rész - Elkezdődött az új évad!

2013.10.14. 18:50 Csabi87

Hosszú böjtöléssel teli hónapok után végre visszatért a képernyőre kedvenc zombis sorozatunk és ráadásul egy remek első epizóddal örvendeztettek meg minket, ugyanis most azt hiszem mindenki megkapta a magáét. Aki a dráma miatt nézi a sorozatot most nem kellett csalódni, de zombis részekből és hentelésekből sem volt hiány.

Bízom benne, hogy az erős kezdést csak egy még erősebb folytatás követi, mert a széria hangulata seperc alatt magába szippantott.

A tovább mögött spoilerek is lehetnek, szóval vigyázat.

twd-s04-e01-4.jpg

30 nap incidensek nélkül, ezt a címet viselte a nyitórész, a béke nyomai pedig jól meg is látszanak a börtön kerítésen belül. Nyár elején ugye ott hagytuk abba a dolgokat, hogy a Kormányzót elüldözték, Woodbury lakosságát pedig átszállították a biztonságosabbnak ítélt börtönbe.

1 hónapot ugrottunk az időben, ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy az ott lakók rendezzék a viszonyokat. Létrejött az egyelőre picit sejtelmes tanács, amelyben főként korábbról is ismert hőseink kaptak helyet és vélhetően ők igazgatják a kis "miniállamot".

twd-s04-e01-3.jpg

A bentlakó gyerekek számára mesedélutánokat is tartanak, amiből mondjuk kellő időben átfordul harci kiképzésbe, azt hiszem érthető módon. Néhányan pedig a kerítés körül összegyűlt járkálók leszurkálásával töltik a napjaikat, mások pedig beszerző körutakra, portyákra járnak, hogy legyen élelem.

Eközben Rick a seriff és a vezető szerep után most farmernek állt, kis gazdaságot hozott létre, ami egyelőre nem igazán akar beindulni, de a próbálkozás jópofa. Meg baromi hangulatos volt a főcím előtti rész is. Rick korán kel, kapálni indul, zenét hallgat, a háttérben pedig a zombihorda tossza a kerítést. Nice!

Rick egyébként az epizód során drámát is kap rendesen. Ahogy látszik, azért tőle most kicsit tartanak és féltik, hogy elment az esze és nem is nagyon találja a helyét a világban. A kis erdei kalandja a leépült nénivel se tűnik túl üdítőnek, bár ez majd segíthet rajta, hogy megtalálja a helyes utat, vagy láthattuk milyen sorsra van ítélve.

twd-s04-e01-2.jpg

A hierarchia tehát felállt és nagyon barátságosnak tűnik a helyzet, kapcsolatok is kialakultak és emberek, békésen élnek egymás mellett, segítik a másikat, már-már azt hihetnénk, hogy ez a hetedik mennyország.

Azonban nem eszik olyan forrón azt a bizonyos kását, hiszen a békés időszak után megtörténik a baj egy portya balul sül el és az egyik új karakterünk oda is veszik egy remek kis zombigyilkolós jelenet során. Ez a rész kifejezetten jó volt és izgalmas, kellett, mint egy falat kenyér.

Zárásként pedig az előbb említett béke és rend úgy tűnik végképp összeomlik, ugyanis a gondosan kitisztított falak közé újfent zombi került. Nem tudom ez a lépés mennyire sablonos - hiszen láttunk már ilyet - mindenesetre ezért is piros pont jár.

Carl karaktere továbbra is idegesítő, úgy tűnik van, ami nem változik, hogy bepukkadt a kis hülye gyerek, hogy a meseórán más oktatást is kapnak a fiatalok. Jáj...

twd-s04-e01-1.jpg

Jó volt újra The Walking Deadet nézni, annak minden bájával és gusztustalanságával együtt és utóbbit természetesen a szó legjobb értelmében gondolom. A Kormányzó megjelenése még várat magára, bár úgy tűnik Michonne nagyon rajta van az ügyön, hogy előkerítse a rohadékot és leszámoljon vele.

A képregény teljes ismerete nélkül számomra jó kérdés, hogy merre tovább, ami kisebb váltásnak tűnhet majd most, hogy egyelőre a konfliktust ismét a zombik képezhetik - legalábbis a következő részben mindenképpen - de nem hiszem, hogy sokat kell várni a Kormányzó és még néhány gonosz felbukkanására.

The Walking Dead, köszönjük, hogy vagy nekünk.

Jövőhéten újabb epizód, addig is ajánljuk figyelmetekbe kedvenc FB-os zombi helyünket a hivatalos magyar TWD rajongói oldalt.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr485568306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mruniverzum 2013.10.15. 17:50:38

A csapat ennyi rengeteg tapasztalat és szívás után is meglehetősen óvatlan, de sebaj, legközelebb a tetőre is felnéznek.

Elvileg minden fertőzött, de a legyilkolt állatok húsát a legnagyobb nyugalommal eszik. Ilyen erővel akár zombit is ehetnének.

Érdekes, hogy hirtelen halál esetére nem találtak ki semmilyen megoldást. Mondjuk legalább este bezárhatnák a cellákat.

Ahogy a kormányzót megismertük (sorozat+a két megjelent könyv), teljesen valószínűtlen, hogy ne akarna hirtelen gyorsan bosszút állni és legalább egyszer ne menne visszanézni a börtönbe, már csak azért is, mert ha Rickék tényleg "elmentek", valami nyom biztos maradt utánuk.

se perc - seperc
jó pofa - jópofa
Rick korán kell - korán kel

Ezeket javítsd légyszi, mert ordítanak.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.18. 12:46:32

nekem a sok szerelem kicsit zavaró volt...

süti beállítások módosítása