Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Búra alatt 1. évad 13. rész - Under the Dome - Vége az évadnak!

2013.09.18. 13:31 Csabi87

under-the-dome-fejlec.jpg

A kutya mindenit ennek is odaértünk a végére, nagyon nem vártam ezt a napot, mert A Búra alatt a hét szerves részéve vált, a kötelező néznivaló, amit semmiképpen nem hagytam ki, most elfogyott és igazából nem is hagyott maga után túl nagy űrt. Nyilván várom a folytatást, de a lezárás és a cliffhanger valamiért csak hiányérzetet keltett bennem és az utolsó másodperceknél nem kapott el a sírógörcs, hogy mi lesz most velem több hónapon keresztül a sorozat nélkül.

Persze azért nem volt ez rossz.

A tovább mögött spoileres írás következik.

Ha megengeditek a végénél kezdeném az egészet. Szerintem ez egy felemás lezárás volt. Azt hiszem az nem kérdés, hogy Barbie életben marad, Big Jim is életben maradt, sőt lényegében mindenki. Persze nem tudhatjuk, hogy a fehérré változó Búra milyen meglepetéseket tartogat, hiszen kicsit vakítóbb, mint a korábbi fekete változat, de egy olyan zárás, hogy mondjuk Barbie alatt kinyitják a csapóajtót kicsit megrázóbb lett volna, még akkor is, ha tudom jól valahogy, úgyis megússza. Így viszont biztosra tudom - mondjuk lepjenek meg a 2. évad első részében azt kívánom.

Itt tenném azért hozzá, hogy akár Barbie, akár Big Jim halála nagy gondot okozott volna a jövőévet figyelembe véve, no meg így se teljesen látom az irányt. Valamelyiküknek vesztesen kell kiszállnia a küzdelemből, de mindkét esetben nagy veszteség érne minket nézőket. Ráadásul ha Barbie életben marad és menekülnie kell az unalmas, ha Big Jim meghal, akkor pedig főgonosz nélkül maradunk - Junior talán a helyébe léphetne, de hol van ő apucihoz képest?! - ingujjból előrántott kis miskákat pedig azt hiszem senki sem szeretne.

Ezen viszont talán kár is agyalni, majd meglátjuk mi sül ki ebből. Ami viszont még érdekesebb lehet az Julia "királlyá" avanzsálódása. Jó lépés ez? A csuda tudja nekem a kezdetektől fogva nem túl szimpatikus a karakter és sok jót nem is tudnék mondani, de ugye ez is inkább a jövő zenéje, mert lényegében most egy csapat tinédzsert vezet, ami nem túl menő, ennél talán csak Szecska mesternek volt szarabb, aki 4 teknős tinit irányítgatott.

underthedome-s01-e13-1.jpg

Technikai részről egy-két dolgot azért próbáltak belevinni, nem tudom mennyire kellett erre pénzt tartogatni, annyi talán biztos, hogy a vizuális effektekért felelős csapatnak most picit több dolga volt, igaz túl nagy csinnadrattát nem láthattunk, mert hol fekete lett minden, hol fehér, ha nagyon zanzásítani akarjuk a dolgokat - igaz a szétrobbanó minibúra menő volt.

A ferde szemű sráccal most sem kezdtek túl sokat, ő mondjuk egész végig csak lébecolt, ha néha szerepet kapott akkor is jobb lett volna, ha nincs ott, rá kár is ennél több karaktert pazarolni.

A rózsaszín csillagok hullása is meg volt, igaz pont visszafelé, itt meg érdekes lehet, hogy Rennie anyunak mi köze az egészhez és, hogy-hogy előre látta az eseményeket. Igaz ez a vonal már korábban is meg volt, de most még nagyobb hangsúlyt kapott.

Végül, de nem utolsó sorban pedig szót kell ejteni a Búráról, hiszen végre megjelent az a létforma - vagy izé - ami létrehozta ezt az egészet, mindezt a nagy homlokú lány anyjának bőrébe bújva tette. Vele kapcsolatban csak én voltam elégedetlen? Nyilván én, mint rohadék azt várom, hogy valami gonosz dolog derüljön ki - esetleg egy olyan vége csavar, mint, ami a könyvbe volt, azt mondjuk rühelltem, de mégis Kingesebb volt, mint az egyelőre jótét angyalkának tűnő akármi, aki azért vonta a városka köré a Búrát, hogy megóvja azt. Remélem mindezt csak süket duma volt, a marketing része.

Most szűk egy év pihenő jön és, amint lesznek infó morzsák azokat itt is szétszórjuk. Nem volt ez rossz, korántsem, sőt a folytatást azért nyilván eléggé várom.

Címkék: sorozat under the dome

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr475522161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása