Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Toxikus Bosszúálló 3. (1989) - The Toxic Avenger Part III: The Last Temptation of Toxie

Troma filmek 3.

2013.05.06. 19:14 Jason13

Troma fejléc.jpg

toxic_avenger_3.jpgA második rész "kivesézésében" megemlítettem, hogy a két középső felvonás az eredeti elgondolás szerint egy film lett volna, de végül ketté lett vágva a hosszú játékidő miatt. És hát amíg az előző darab egy viszonylag nézhető, pörgős bugyutaság volt, addig az azt követő epizód már egy rendkívül gyenge marhulás, ami elég sok időre pihenőre küldte Toxit és barátait.

A film egész ígéretesen kezdődik: néhány punk betör egy videotékába, majd jön Melvin és jól helyreteszi őket. Ekkor még örülhetünk, hiszen azt hihetjük, a folytatás is hasonlóan kretén poénokban és vértől tocsogó gyilkosságokban lesz gazdag, pedig az igazság az, hogy az első 10-15 perc után túl jutunk a csúcsponton és ezek után nem vár minket más, csak a nagy büdös semmi.

Azaz Toxi nagyon elunja magát, mert az összes bűnözőt hidegre tette, így nincs mit csinálnia. Ekkor jön képbe a 2. epizódban megismert Apokalipszis Vállalat, akik munkát kínálnak hősünknek. Toxi be is áll dolgozni, de miután a gonosz üzletemberek az ő segítségével taszítják nyomorba Tromaville-t, újra akcióba lép és szét üt mindenkit.

A tovább mögött folytatom.

Sajnos a történet itt már egyáltalán nem tartalmaz idióta ötleteket, csak baromi unalmas sablonokat, melyek ki is véreztetik a filmet. Kezdjük ott, hogy a kezdeti akción kívül alig van több csetepaté a játékidő során és vérből még az előző részhez képest is rendkívül kevés csordogál. De ami a legbosszantóbb, a cselekmény iszonyatosan lassan vánszorog előre, itt már nyoma sincs a dinamikus tempónak. Bár, a játékidő közepe tájékán kissé beindulnak az események, de csak azért, hogy egy elképesztően gyenge fináléban csúcsosodjon ki a film. És ezt tessék komolyan venni, még egy Troma műhöz képest is kész katasztrófa az utolsó 20 perc, pedig ezekben az alkotásokban aztán minden előfordulhat, de ennek már nem kellett volna.

toxie31.jpg

Aztán itt vannak még a színészek is, akik borzalmasak. Persze, az elődökben sem láthatunk Oscar-esélyes alakításokat, de azokban a rengeteg poén és mészárlás a háttérbe szorította az amatőr figurák által életre keltett karaktereket. Itt viszont nincs semmi, ami elterelhetné a figyelmünket a pocsék színészek ripacskodásától.

toxic-avenger-3-01.jpgÖsszességében véve ez egy elég vérszegény produkció, mely semmit nem tud felmutatni néhány jobb poénon és a kezdésen kívül. Így hát még azoknak sem tudnám ajánlani, akiknek tetszett az első két rész, vagy más Troma filmek, mivel azokhoz mérve is durván elhasal. Na, de vajon milyen lett a 4. rész? Nemsoká az is kiderül.

Értékelés: 3/10

Játékidő: 102 perc
Rendező: Michael Herz, Lloyd Kaufman
Forgatókönyv: Gay Pattington Terry, Lloyd Kaufman
Szereplők: Ron Fazio, John Altamura, Phoebe Legere

Címkék: 1989 amerikai film 3/10 ajánlók toxie filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr795243373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása