Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tremors 3. - Ahová lépek, már megint szörny terem (2001) - Tremors 3: Back to Perfection

2013.05.01. 18:32 Csabi87

tremors-3-poster.jpgSzokás emlegetni, hogy az új évezred nagy változásokat hozott a filmiparban és hát ezzel igazából vitába szállni sem érdemes, hiszen tény. Igaz ez a Tremors-ra is, amely a harmadik évezred hajnalán trilógiává bővült, a változás pedig igen csak kézzel fogható volt, hiszen az addig megszokott "műanyag" szörnyeket részben felváltották a számítógépes technikával készült lények és talán ez az a lényegi különbség, amitől a harmadik felvonás mérföldekkel gyengébb, mint a korábbi kettő. De azért ne ugorjunk ennyire előre, először vessünk egy pillantást a történetre.

A második részben az egyik korábbi főhősünk Valentine eltűnik, a tendencia pedig tovább folytatódik, ismét veszteség ért minket, ezúttal Earl karakterének is búcsút inthetünk. Na persze nem a drabálok vagy a vaktyúkok falják fel, hanem csak "annyi" történt, hogy Fred Ward nem teszi tiszteletét a képernyőn.

Ennek ellenére, azonban egy-két az első epizódban látott szereplő visszatér, sőt mi több, az akkor megismert kis város Perfection is újra a történet helyszínéül szolgál. 11 év telt el a drabálok földalatti támadása óta, azóta a hely a nyugalom és az unalom kis poros szigete. A lények évek óta nem adtak jelet magukról, azonban a helyiek még mindig az akkori hírverésből próbálnak megélni, egyikőjük például Jack túrákat is szervez a kirándulóknak, ahol többnyire becsapja a tudatlan és naiv ügyfeleit, drabál támadásokat imitálva.

Ebbe a többnyire azért állóvíznek nevezhető helyzetbe tér aztán vissza a jó öreg, militarista Burt Gummer, akinek megjelenésével együtt, a föld alatt ólálkodó szörnyek is felütik ocsmány fejüket és újra rettegésben tartják a környék lakosságát.

Folytatás a tovább mögött.

tremors-3-1.jpgAz a helyzet, hogy az, amit a harmadik rész esetében sejthetünk beigazolódni látszik, ugyanis ezúttal már egy erősen izzadság szagú, újabb lehúzott bőrről van szó.

A készítőknek még ötleteik ugyan voltak de ezek egy része ismerős lehet és egyébként sem érik el a korábbiak színvonalát.

Azt már előre sejthettük, hogy a drabálok ezúttal is egy újabb megjelenési formát vesznek majd fel és talán a második rész után az is felmerülhet bennünk, hogy a levegő lesz a következő élettér, amit az undorító szörnyek megpróbálnak meghódítani. Mindezt pedig viccesen, hatalmas lángoló fingás segítségével teszik. Ez utóbbi még nem is volna akkora baj, mint az, hogy az esetek túlnyomó többségében egy elnagyolt, szar CGI tákolmányként öntenek vizuális formát, így pedig joggal érezhetjük azt, hogy hát ezt kurvára kár volt erőltetni.

tremors-3-2.jpg

Burt Gummer karaktere is azt hiszem kevés volt, habár a tőle megszokott formát hozta, de a három főbb szereplőnk közül számomra mindig is ő volt a leg-nem-kedvencebb. Visszatért még egyébként Miguel karaktere is, aki sok vizet mondjuk nem zavart, illetve az első rész egyik legidegesítőbb alakját az akkor még fiatal Melvint is visszahozták, bár a bő másfél óra alatt nem derült ki, hogy miért tették, mivel kurvára de felesleges volt és csak az amúgy is picit hosszúnak érezhető játékidőt növelte.

Az újak közül pedig két nevet említenék a Jack-et alakító Shawn Christian-ét (A hetedik érzék - sorozat) és Susan Chuang-ét (Rejtélyes igazságok). Sokat talán ők sem tették hozzá a filmhez, de legalább el sem vettek az élményből, egész korrektek voltak.

tremors-3-3.jpg

A rendezői teendőket ezúttal Brent Maddock látta el, aki íróként a korábbi két részen már dolgozott, sőt a mostani ötletelésében is részt vett, csak, úgy mint S. S. Wilson és Nancy Roberts, viszont a forgatókönyvet John Whelpley vetette papírra, az ő neve többnyire sorozatokból lehet ismerős, a Végtelen határok néhány részét írta, illetve A bolygó neve - Föld című szérián is dolgozott, de a MacGyver pár epizódját is neki köszönhetjük, ez pedig talán a Tremors 3. részén is meglátszik, ugyanis utalnak is rá, illetve a krumpli puska készítése is kis MacGyver-feelinget hozott magával.

Összességében azt hiszem egy közepesnek azért elmegy ez a rész is, de 5 pontnál jobbat erre azt hiszem nem igen lehet adni, még úgy sem, hogy nagy rajongója vagyok a Tremors-filmeknek.

Címkék: 2001 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr844619967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mick Kramer · www.youmustread.blog.hu 2013.05.01. 19:07:33

A második rész volt a legmenőbb, aztán az az első, viszont a harmadik se volt rossz. Gyerekként nagyon szerettem. :)

pszihohun 2014.12.23. 21:05:10

hogy is hívják magyarul a finghajtásos szörnyt? előre is kösz

süti beállítások módosítása