Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bad Meat (2011)

A romlott hús átka

2013.04.23. 18:57 Csabi87

badmeat-poster.jpgA Bad Meat című horrort első sorban Mark Pellegrino miatt néztem meg. Ő az a színész, aki annak idején Jacob-ként feltűnt a Lost néhány epizódjában, majd Lucifer porhüvelyét alakította a Supernatural-ben, remek teljesítményt nyújtva és feldobva azokat a részeket, amelyekben ott volt - kellett is akkoriban egy ilyen karakter, mert a srácok története egyébként kezdett lapos lenni.

Szóval az előszél meg volt, gondoltam semmi rossz nem sülhet ki abból, ha a Bad Meat is felkerül a megnézendő filmek listájára, bár fontos tudni, hogy az előzetese nem volt feltétlen meggyőző és ehhez Pellegrino ottani idétlen kis bajsza is hozzájárult. Sajnos a hősünk orra alatti szőrtenger valóban nem volt előnyös, a film pedig tényleg nem sikerült meggyőzőre... sőt.

A történet egy nevelő táborban játszódik, ahová a rossz gyerkőcöket küldik a szüleik vagy a rendőrök, hogy az ott dolgozó tisztek, emberek átneveljék őket és hassanak az eszükre. Persze egy ilyen tábor nem is volna érdekes, ha az ott dolgozók nem lennének beteg állatok, akik talán még az odakerülő gyerkőcöknél is rosszabbak, hiszen az egy dolog, hogy imádják szadizni a fiatalokat, az meg egy másik, hogy vezetőjük - akit Pellegrino alakít - mint kiderül Hitler imádó, valószínűleg ezért a bajusz.

A szadizásból a gyerekeken túl a háttérben meghúzódó szakácsnak is kijut, aki megelégelve ezt valami fura eredetű húst főz, amiből csak a tábor dolgozói esznek. Az eredmény számottevő, ugyanis antihőseink a legnagyobb kínok között hánynak össze mindent, amit csak tudnak, majd a szenvedéseik végén újból erőre kapnak, de elvesztik józan eszüket és megtámadnak mindenkit, aki mozog, bár ugye leginkább a fiatalokat, mert azok vannak elérhető közelségben.

A tovább mögött folytatom.

badmeat-3.jpg
Mielőtt valaki túlságosan beleélni magát az átváltozásba elárulok egy kis kulissza titkot. A film nagyjából 80 perces, az átváltozás az 50. percben történik meg, addig pedig igazából nem történik semmi érdekes.

A fiatalok baszogatása persze megy, Pellegrino is viccelődik néhányszor, amolyan Luciferesen, az egyik nevelőnő kiveri a néger pasinak, majd megeszik a húst hányni kezdenek, az egyik srác meg felboncol egy kutyát. Oszt pont, de hogy ezek meg baromira érdektelen dolgok - kivéve talán Pellegrino mókázását, mert az mondjuk értékelhető, de ennél több pozitívumról nem is beszélhetünk.

Horror tekintetben az első 50 perc a kutya boncoláson kívül semmit nem mutat, de az is inkább undorító, mint izgalmas... félre kellett tennem a szendvicsemet és ez nem dicséret, egyszerűen ocsmányra sikerült a jelenet. Ha pedig már szendvics félre pakolás, akkor a hányásokat is megemlíteném, amiből bőven kapunk, csak az, hogy ezzel próbálnak a gyomrunkra hatni még a kutyus boncolásnál is szánalmasabb. Nem is értem mit gondoltak, mert amikor a szado-mazo göncben szexelő két ember arcon hányja egymást az nem vicces, nem horroros és egyáltalán nem feszeget még csak tabukat sem, egyszerűen undorító és jól minősíti az egész filmet.

badmeat-2.jpg

Az 50. percben viszont ugye beindulnak az események, de túlságosan itt sem örülhetünk, hiszen a maradék 30 percre már valószínűleg kurvára elment a kedvünk a folytatástól és sokkal ezután sem lesz jobb a produkció - bár néhány értékelhet jelenet azért majd akad, de ezért ugyan kár megnézni mind a 80 percet.

Pellegrino nem is teljesen értem mit gondolt, amikor elvállalta ezt a szerepet. Félreértés ne essék, nem hiszem, hogy micsoda nagy színész, csak egy ügyes ember, aki kellemes meglepetést tud okozni, viszont az, hogy a saját hányásában fetreng az viccesnek sem nevezhető és teljesítménynek sem. Kár érte.

Ja igen, egyébként egy horror-vígjátékról van szó. Nem sokat nevettem, pedig az a fajta vagyok, akinek egy jobban eltalált fingós poén is elég ahhoz, hogy könnyek között fetrengjek - értsd: viszonylag alacsonyan van a léc vagy igénytelen vagyok, ki hogy veszi. Itt pedig nem volt viccnek nyoma sem. Ez is kár.

badmeat-1.jpg

A rendezést Lulu Jarman vezényelte, aki soha életében nem csinált még ilyet, ez jól meg is látszik. Míg a forgatókönyvet Paul Gerstenberger jegyzi, aki néhány sorozat írócsapatában már feltűnt, de különösebb sikereket nem ért el, amit ezt a szkriptet elnézve egyáltalán nem is csoda.

Vártam, nagyon akartam, hogy szeressem, de nem jött össze. Pellegrinot, azért továbbra is bírom, ezért kap 3 pontot ez a film, nélküle még ez is sok lenne, bár tény, hogy sokat most ő sem tesz a dologhoz. Nem feltétlen az a film, amit messziről el kell kerülni, de vannak hasznosabb szabadidős tevékenységek is.

Címkék: 2011 3/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr915080549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2013.04.23. 22:12:43

Ez a film JÓ...lett volna. Igen, nehezen indul be, igen, a hányások undorítóan feleslegesek, de a többi része elég jónak mondható.

VISZONT már nem is tudom hol olvastam, talán imdb-n, hogy a projektet leállították úgy, hogy már elég sokat leforgattak az egészből. Aztán mégis zöld utat kapott, de ekkor már szétszéledt mindenki, ekkor jött a képbe az említett rendező. Nos, ő hozzáforgatta azokat a részeket, amik a bekötözött testű valakiről szólnak, aki gépeli az egészet (tehát ez nem is lett volna bent alapból a filmben, meg is látszik rajta). És így történhetett meg az is, hogy kb. olyan a film vége, mintha elvágták volna, egy csomó szereplő sorsa kérdéses marad (vagy legalábbis a halálmód).

Szóval jó lett volna ez, csak székúrták :D

süti beállítások módosítása