Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Haunted House (2013)

Paranormal paródia Wayans-módra

2013.04.20. 18:42 Csabi87

a-haunted-house-poster-1.jpgA Wayans tesók legutóbb a 2009-es Táncfilm című baromságban szerepeltek közösen, az idősebbik tesó pedig azóta sem igen volt látható sehol, míg Marlon azért felbukkant itt-ott, például a G.I. Joe első részében. Horror vonalon mozogva talán a Scary Movie első két részét említhetjük meg a nevük mellett, mindkét felvonás egész jó kis paródia volt, így meglehetősen vártam az ifjabbik testvér írásában készült A Haunted House-t, ami tulajdonképpen hasonló vizekre evezz, mint az említett horror paródia.

A görbe tükröt ezúttal a Paranormal Activity és részben Az ördög benned lakozik kapja és azt hiszem a várakozásokat abszolút hozza a film.

A sztori szerint Malcolm és Kisha összeköltöznek, azonban a boldog együttlét nem igazán akar bekövetkezni, hiszen miután Kisha becuccol párjához egyre több és egyre furább dolog történik. Apró neszezések, maguktól a földre zuhanó tárgyak, hatalmas csattanások éjszaka, hogy a többi elborult baromságot ne is említsem.

Hőseink csak hamar kénytelen rájönni, hogy egy démon lakik velük együtt, akinek Kisha-ra fáj a foga, így megpróbálják menteni a menthetőt, ebben pedig egy pap, egy szellemlátó és egy online videós paranormális vadász is igyekszik segíteni.

A tovább mögött folytatom.

a-haunted-house-2.jpg
Mivel Paranormal paródiáról van szó, a kézikamerás módszer adott volt, amit itt szerencsére picit szabadon kezeltek, vagy legalábbis másképpen, mint azt a PA-ban láthattuk.

Humor tekintetében pedig abszolút szórakoztató darabról van szó. Nyilván, aki utálta a Scary Movie első két részét, az ezt a filmet is utálni fogja, hiszen tulajdonképpen nincs új a Nap alatt, Wayans nem hazudtolja meg önmagát, sőt már korábban ellőtt poénok is láthatunk.

A poénok nagy része a szex és fingás témák köré csoportosul, szóval a magasröptű humor pártolói rossz helyen keresgélnek, bár már az előzetesből is jól látszott, hogy mi az irány és, hogy kiknek készül a film. Azoknak, akik nem vetik meg az efféle humort.

a-haunted-house-3.jpg

Persze találkozhatunk olyan beszólásokkal és mondatokkal is, amelyek nem e két igen izgalmas témát érintik és ezek is teljesen működőképesek és ilyen szempontból nem is igazán ül le a sztori. Természetesen az eredeti filmekből is átvettek néhány jelenetet, amit aztán kellően kifordítottak, ahogy azt kell.

A forgatókönyvet, mint említettem Marlon Wayans jegyzi, Rick Alvarezzel közösen, aki már a Horrorra akadva 2. részén is dolgozott a srácokkal és a későbbi alkotásokon is ott a keze nyoma, míg a rendezést a többnyire ismeretlen Michael Tiddes vezényelte.

a-haunted-house-1.jpg

Maga a film nem aratott osztatlan közönség sikert, bár ez teljesen érthető - van, aki egyszerűen nem vevő erre a humorra - ennek ellenére a folytatást úgy tűnik jövőre érkezik, hiszen a mozi pénztáraknál egész jól szerepelt és a készítési költség többszörösét behozta.

Annyira talán nem szórakoztató, mint a Horrorra akadva első része, de mindenképpen megéri azt a másfél órát és ha értjük és szeretjük az itt látható humort, akkor akár hangosan is felnevetünk majd néha - nekem sikerült, többször is.

7 pontot simán tudok adni az A Haunted House-nak, nehéz róla írni bármit is, egy paródia, ami kifejezetten szórakoztató és, aki bírta Wayans-ék korábbi munkáit az most sem fog csalódni.

Címkék: amerikai film 7/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr535222403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása