Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 3. évad 15. rész

2013.03.26. 07:29 Csabi87

walkingkedd-kisebb.jpg

Hölgyek, Urak szépen lassan odaérünk a The Walking Dead utolsó részéhez, már ami a 3. felvonást illeti. A zárás nagy durranás lesz, az előzetesből is láthatjuk, de valószínűleg ezzel mindannyian tisztában is voltunk. A szünetről visszatérve pedig véleményem szerint változó intenzitású epizódokat kaptunk, volt néhány többségében unalmasra sikerült epizód és akadt néhány remekbe szabott rész.

Az utolsó előtti azt hiszem a második kategóriába tartozik. A tovább mögött spoileres írás következik.

-twd-3-15-6.jpgAz aktív sorozat fanok talán már az első percekben rájöttek, hogy ez alkalommal mire megy ki a játék és, ahogy teltek a percek és haladtunk előre az időben mindannyiunk számára világossá vált, hogy elveszítjük az egyik legjobb karakterünket, akiből talán így is keveset kaptunk. Merle számára véget ért a játék. De talán ne ugorjunk ennyire előre.

A részek közötti nagyobb üres tér - gondolok itt arra, amit mi nézők nem látunk - továbbra is megmaradt, Rick pedig meghozta a döntését a Kormányzó ajánlatát illetően, a végén mondjuk visszatáncolt, Merle golyói viszont már igazán - és valószínűleg többször is - leszálltak már, ezért magára vállalta a piszkos melót, ennek ellenére végül talán mondhatjuk, hogy hősként változott zombivá.

-twd-3-15-4.jpg

Az ide vezető út pedig szépen kikövezett volt. Egy nagyobb beszélgetés Daryl és Merle között - nem volt ez túl nagy, de ilyenben sem volt még részünk - Daryl beszélgetése Glennel, hogy a bátyja bizony sajnálja a történteket, illetve Merle és Michonne dialógusai. Nem mondom, hogy nem akadtak kevésbé izgalmas mondatok, de, ha összességében nézzük a végeredményt, akkor bőven kárpótoltak minket.

-twd-3-15-2.jpg

Végre kaptunk egy rakat zombit - tudom, tudom, ez a sorozat nem a zombikról szól, de bocs, szerintem igen, másrészt mivel horrorblog vagyunk, ezért talán picit ebből a szemszögből közelítjük meg a dolgot. A Dallasban is volt dráma még se írunk róla...

-twd-3-15-3.jpg

Remek zombi agyon csapások voltak és pazarul sminkelt statiszták és ezer bocs, ha ezzel megbántom a drámai lelkületű közönséget, de számomra ezek izgalmasabb részek, mint, hogy mi játszódik le Rick fiában - akinek a neve most eszembe se jut, és azért se guglizok rá - , vagy mit balfaszkodik Andrea. Mozifilmekben sem igen akadnak ennyire jól maszkolt zombik és csak jelezném, hogy a készítők is baromi büszkék erre. Persze nem hiába.

Merle zombis-autózós jelenete remek volt és tulajdonképpen az egész rész róla szólt, nem hiába.

-twd-3-15-4.jpg

Őszinte leszek, sajnálom, hogy még egy remek karakter odaveszett. Nyilvánvalóan a gonosz, negatív karakternek el kell hullaniuk - bár Merle talán nem így búcsúzott, hanem kvázi valahol mothafucking heroként, aki szerette volna jóvá tenni a kis huncutságokat. Mindenesetre az előző évadban kiesett Shane, most a visszahozott Merle - és könnyen elképzelhető, hogy a záróepizódban a Kormányzóra is hasonló sors vár. Persze majd lesznek újabb és újabb rossz fiúk, hiszen mindennek a jó és a rossz harca a mozgatórúgója.

-twd-3-15-8.jpg

A Kormányzó egyébként egészen szép kis püffölést tartott és valóban egyre jobban előbújik belőle az őrült, ami nekünk akciót kedvelő nézőknek csak jól jöhet. David bácsi pedig baromira elkapta a karaktere ízét, ha fogalmazhatok így.

A vége azt hiszem elég ütősre sikeredett - ha más nem legalábbis Daryl és Merle zombi fejét illetően, jól szétkapta a bátyót. Amire kíváncsi vagyok, hogy ez mondjuk miféle folyamatokat indít el nyílpuskás barátunkban. Remélem egy picit begőzöl.

-twd-3-15-5.jpg

A főtörténésen kívül egy Glenn-féle leánykérésnek is örülhettünk (?!), ami mondjuk szerencsére nem lett annyira giccses, sőt a zombitól elcsent gyűrűvel és a térdeplős sablon elhagyásával, illetve a háttérben hörgő zombikkal még szép is volt.

A következő a záróepizód, a petárdák és a tűzijáték pedig már be van készítve, remélhetőleg mind zombis, mind akciós és mind drámai szempontból felejthetetlen részt kapunk - valószínűleg persze így lesz.

-twd-3-15-1.jpg

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr835171704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása