Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Infestation (2009)

Vicces poszt-apok óriás rovarokkal

2013.03.24. 18:27 Csabi87

infestation-poster.jpgAmikor rátaláltam az Infestation című filmre azt hittem, hogy hangyabolyba nyúlok és habár csábítóan idiótának tűnt a szinopszis mégis eléggé féltem, hogy megint bajba keverem magam és másfél órát csak úgy eldobok az életemből. Ehhez képest viszont szerencsére kellemeset csalódtam, ugyanis egy vicces horrorparódiát kaptam, amelyben még a CGI óriás rovarok sem néztek ki felettébb szarul.

Történetünk most sem túl bonyolult, adott egy meglehetősen szabad szellemű főhős Cooper, akit éppen kiakarnak penderíteni az állásából, ugyanis a srác nem az a megbízható alak, sőt igazából talán azt is elmondhatjuk róla, hogy szarik a munkájára, mindezt apja legnagyobb bánatára, aki precízen és katonásan próbálja helyes irányba terelni egy szem gyermekét, de nincs könnyű dolga.

Éppen a főnökéhez hívják be kócos kis barátunkat, amikor egy éles sivító hangtól és a vele járó villanástól karaktereink eszméletüket vesztik. Gyors vágás, majd az előbb látott iroda kihalt mását nézhetjük, amint fura, gubóba csavart emberi testek fekszenek mindenfelé, az egyik ilyenből tör elő Cooper is, akit pillanatokon belül egy óriás rovar meg is támad, majd miután nehezen sikerül legyőznie az ízeltlábút felkelti néhány társát és szomorúan konstatálják, hogy a világ vége beütött - legalábbis városukban - ugyanis könyörtelen és hatalmas rovarok lepték el a környéket, akik eleinte csak begubózzák az embereket, de nem is kérdés, hogy komolyabb, nem éppen humánus terveket is dédelgetnek a kis ganék.

A tovább mögött folytatom.

infestation-1.jpg
Óriás CGI bogarak? Láttunk már ilyet és ez nem mindig sül el jól, esetünkben viszont pont a ritka kivételek egyikének lehetünk szemtanúi. Az Infestation valószínűleg azért jó, mert végig egy paródia marad, amely egy másodpercre sem veszi komolyan magát, sőt gyakorta igyekszik megcélozni a rekeszizmainkat is. Így pedig máris könnyebben fogyasztható egy ilyen jellegű alkotás.

Mondjuk azt hozzátenném, hogy a szörnyűséges bogarak nem sikerültek rosszul, nyilván látszik, hogy milyen módszerrel hozták őket létre, de nem zavaróan gagyi a kivitelezés, sőt néhány igazán jó rész is akad, szóval ez a rész mindenképpen csillagot érdemel.

infestation-2.jpg

A történet talán picit sablonos, de egy paródiában valószínűleg sosem volt szükség egy Christopher Nolan-féle forgatókönyvre, hanem elég egy bugyuta kis alapsztori, amibe zsúfolnak néhány poént, meg egy-két legalább minimálisan horrorszagú jelenetet, oszt kész is vagyunk.

Persze nem árt, ha egy ilyen produkció jó színészekkel dolgozik és szerencsére itt ezzel sincs különösebb gond. Chris Marquette (A rítus, Freddy vs. Jason) szerintem egész jó választás volt Cooper szerepére, mert egyszerűen mókás feje van, ide pedig ilyen kell. Főhősnőnk Brooke Nevin (Örökké tudom, mit tettlé tavaly nyáron) pedig bájos és ügyes. Illetve húzónévként meg kell említeni Ray Wise nevét is, aki szerintem minden filmet fel tud dobni a jelenlétével, itt pedig a humorát is megcsillogtatja. Wise-t B-színésznek tartom - hiszen az is - viszont az egyik legjobb.

infestation-3.png

A rendezést és a forgatókönyvet Kyle Rankin jegyzi, aki többnyire rövidfilmekkel igyekezett felhívni magára a figyelmet.

Tudjátok az Infestation egy szórakoztató darab, amely nem túl horrorisztikus - bár néhány ilyen dolog is akad benne - viszont, aki szeretne nevetni és bírja az igényesebb CGI szörnyeket, no meg egy kis humorra vágyik, azoknak tennie kell vele egy próbát. Részemről egy igen erős 6 pont jár is neki.

Címkék: 2009 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr735009949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása