Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az élőhalottak visszatérnek 2. (1988) - Return of the Living Dead Part II

2013.03.19. 19:05 Jason13

return-living-dead-2-post.jpgMivel az első epizód (Az élőhalottak visszatérnek) mind kritikai, mind bevételi tekintetben sikert könyvelhetett el, nem volt kérdés, hogy készül e folytatás. Erre 3 évet kellett várni, de a végeredmény láttán nem sokan csapkodták tenyereiket örömükben, nem véletlenül. Hiszen hiába készült több pénzből a második rész és hiába vonultat fel jobb maszkokat az előzményhez képest, minőségileg annak a nyomába sem ér.

Főszereplőnk egy képregény rajongó srác, aki szeretne bekerülni a „helyi vagány csávók” körébe. Ebbe bele is egyeznek a klub tagjai, viszont előtte rákényszerítik hősünkre a „bátorságpróbát”, azaz megpróbálják bezárni egy kriptába. Azonban a fiúnak ekkor már savanyú a szőlő és inkább elszalad és megbújik a közeli csatornában. A feldühödött klub tagjai viszont rátalálnak, ahogy egy Trioxin- os hordóra is, amit szépen ki is bontanak. A folytatást ki lehet találni, de egy picit azért segítenék: feltámadnak a holtak.

Folytatás a tovább mögött.

Nem lenne ez a sztori olyan rossz, bár vannak benne rendkívül erőltetett, az első részt majmoló elemek, de a probléma nem itt gyökereződik. Hanem a humorban, ami az előzményben éjfekete volt és jól működött, itt viszont egyszerűen gagyi és helyenként gyerekes.

rotd-1.jpg

Sőt, a főszereplő is egy idegesítő kissrác, aki sokszor poénos akar lenni, de ez általában mindig rosszul sül el. Maga a film atmoszférája is rendkívül gyenge, nagyon sokszor azt az érzetet kelti, mintha egy „ifjúsági kaland- mozit„ nézne a kedves néző.

De szerencsére itt vannak nekünk az élőhalottak, akik nem restek inzultálni a szereplőket, kár, hogy a legidegesítőbb személyeket nem fogyasztják el. Viszont az egy meglehetősen jó húzás volt a készítők részéről, hogy az előző epizódból visszahozták a két balfácán raktárost, akik itt is hasonló életutat járnak be.

rotd-2.jpg

Sajnos, hiába látványos ez a szösszenet, minden más téren jócskán elhasal, főleg, ha az eredeti darabhoz viszonyítjuk. Viszont akik el tudnak vonatkoztatni attól és nem zavarja őket a könnyed hangulat, akkor még jól is szórakozhatnak. Nekem nem sikerült.

Értékelés: 5/10

Játékidő: 89 perc
Rendező: Ken Wiederhorn
Forgatókönyvíró: Ken Wiederhorn
Szereplők: James Karen, Thom Mathews, Michael Kenworthy

Címkék: 1988 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr625127631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnalfigyelo 2013.11.30. 00:29:17

Nekem az volt "durva", mikor hagyta a csaj az ex-zombi barátjának, hogy megegye az agyát.
Az 5 pontot viszont sokkalom. Jó az 3-ra is.

süti beállítások módosítása