Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 3. évad 11. rész

2013.02.26. 06:20 Csabi87

walkingkedd-kisebb.jpg

Ismét túl vagyunk egy újabb epizódon és szépen komótosan haladunk az évad vége felé. Őszintén szólva most véresre vakarom a fejem, hogy mégis mit írjak a 11. részről, mert ha őszinte akarok lenni, akkor nem sok mindent történt és kvázi 45 percet elloptak az életünkből, azt hiszem az sem túlzás, ha azt állítom, hogy az évad eddigi leggyengébb részét láthattuk.

Mielőtt azonban bármiféle spoilerezésbe belefutnék, jöjjön egy oldal törés és a tovább mögött folytatom, ahogy azt megszokhattátok.

twd-3-11-5.jpg
Amióta a TWD visszajött a szünetről az az érzésem, hogy egy picit altatnak minket. A 9. résznél megkaptuk a kispárnát, bár akkor még igyekeztek ébren tartani minket, a 10. felvonásnál a kezünkbe nyomtak egy takarót, de a végén azért továbbra is próbáltak lelket verni belénk, most viszont szépen akkurátusan be lettünk takargatva, a végén pedig még egy altató dalt is kaptunk. Szomorú.

Amennyire láttom a rajongók egy része már eddig is elégedetlen volt, bár úgy gondolom, hogy az előző két epizód azért tartogatott izgalmakat, viszont mostanra ezeket is sikerült teljesen levetkőzni, hiszen a véresebb és zombisabb részek kedvelőinek a készítők úgy szúrták ki a szemét, mint annak idején a Kormányzóét. Egyetlen valamire méltó jelenetet kaptunk, egyébként pedig ment a dráma.

twd-3-11-1.jpg

Utóbbival nem is volna baj, hiszen kell a trancsír, de nem szólhat csak arról a sorozat ezt lássuk be. Azonban a mostani 45 perces adag úgy hiszem abszolút felesleges volt.

A Kormányzó bosszút akar állni, Rickék védekezni akarnak, Andrea pedig csitítja a feleket. De basszus ezt eddig is tudtuk.

Esetleg a látottakat felfoghatjuk egy fajta Andrea jutalomjátékként, hiszen igazából az évad eleje óta láthatjuk, de túlságosan nagy szerepet nem kapott, hol megdugta a Kormányzó, hol olyan fejet vágott, mint Shrek, amikor nem tudja mi van, és kész, nagyjából ennyivel el volt intézve a karakter, legalábbis én így látom.

twd-3-11-2.jpg

A mostani szerep vállalás pedig abszolút felesleges és picit Andreával kapcsolatban is ezt érzem. Rickék már nem annyira szeretik, a Kormányzónak kukija van és csak azért szereti, az önmagának bemesélt Woodbury-ben betöltött szerepe pedig egy álomkép, hiszen úgy mozog és ficánkol, ahogy a Kormányzó mozgatja. Én pedig továbbra sem látom, hogy mi szükség is van Andreára.

Nem igazán szoktam kérni, de most igazán örülnék neki, hogy ha a vállalkozóbb szelleműek kifejtenék a véleményüket Andrea karakterével és a sorozatban jelenleg betöltött szerepével kapcsolatban - ne a képregény alapján spoilerezünk, csak tényleg a benyomásaitokra vagyok kíváncsi, mert lehet én látom rosszul, hogy a hozzá fűződő részek összértéke 0. Oké ez nem igaz, a zombi foglyul ejtése most tök jó volt és valamit javított a vérszegény és unalmas epizód renoméján.

twd-3-11-3.jpg

Az előző részben eltűnt négy fős csapat - tudjátok a hármas szintű T-Dog csapata - ismét feltűnt, ezúttal Woodbury-be vetette őket a sors és első ránézésre könnyen beadták a derekukat a "pusztítsuk-el-a-börtönt" projektbe, azt hittem sapkás barátunk jobban fog ellenállni.

Hershel kirohanás egyébként még említésre méltó lehet, hiszen most lett tele a hócipője Rickkel és ideje volt, picit helyre kellett tenni a srácot, bár most sem gondolnám, hogy százas lett, de mondjuk ez nem is csoda.

twd-3-11-4.jpg

Ja igen, még Merle "kérdésével" foglalkoznék: picit hiányoltam a nagy odaszólogatást a felek részéről. Ricket nem baszogatta senki, hogy miért fogadta be - legalábbis nagyon durván - Merleg pedig egyelőre meghúzza magát. Persze nem baj ez, hiszen akkor sem lett volna jobb a mostani rész, ha 20 percen keresztül az ezzel kapcsolatos nyavalygást kell nézni - bár a picsa tudja, lehet akkor legalább néhány emlékezetes Merle beszólással gazdagodtunk volna, az pedig több lett volna, amit így kaptunk.

twd-3-11-6.jpg

Egy helyben toporgós epizód volt ez a 11-es számú, de sebaj, nem kezdenék fikázásba, mert még mindig az egyik legjobb horroros sorozat a The Walking Dead és mind tudjuk, hogy előbb-utóbb újra beindulnak az események. Hátha nem is kell erre olyan sokat várni, én legalábbis továbbra is hiszek a "vihar előtti csend" elméletemben, de remélem a következő rész egy picit azért majd odabasz.

Addig is, amíg jön a folytatás ajánljuk figyelmetekbe a The Walking Dead Magyar Facebook Rajongói Oldalt, ők igazán segítenek átvészelni ezt a pár napot.

twd-3-11-7.jpg

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr55105503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása