Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Képregényajánló: Futaki Attila - Nikolényi Gergely: Spirál

2013.01.07. 16:38 Herschmi

TN6_B338225.JPG„Életünk zseniálisan tervezett spirál.”

Ezzel a mondattal indít a képregény, majd megismerhetjük Adam-et, aki börtönbe kerül, de nem tudja miért. Egyik nap rejtélyes látogatója akad, aki segít újra felfedni az emlékeit. Sötét utazást teszünk Adam múltjába, s nemcsak a rács mögé jutásának történetét, de a jövőjét is megismerjük. A kötet egyébként a Magvető Kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban.

Zseniális, ám nehezen emészthető történet a féltékenységről, kétségbeesésről, ürességről és legfőképp arról, hogy vajon mi irányítjuk-e a sorsunk, a döntéseink Vagy már előre ki van jelölve mindenki számára az út?

A szürke és sötét árnyalatú képek káprázatosak és változatosak. Hol elmosódott körvonalakkal veszik bele minden a sötétségbe, hol fekete-fehér festménynek tűnnek, máshol pedig mintha fényképről rajzolták volna át, annyira realisztikusak, melyeket egyedül a vér borít be vörössel. Olvasás közben a mondatok sokszor úgy csengenek agyunkban, mintha jól megkomponált szimfóniák lennének.

Van még a tovább mögött is.

Ha valaki könnyed szórakozást keres, annak nem ajánlom a Spirált. De aki egy igazán tartalmas, elgondolkodtató, bár kissé nehezen emészthető műre vágyik, annak tökéletes választás! A Spirál az ékes bizonyítéka annak, hogy a képregény írásnak-rajzolásnak méltán van helye az elismert művészeti ágak között (még ha itthon erről sokan nem is hajlandóak tudomást venni). Abszolút de megérdemli a 10 pontot.

A képregényt ezen a linken rendelhetitek meg.

Címkék: könyvajánló képregényajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr335001455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása