Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 3. évad 5. rész

2012.11.13. 12:50 Csabi87

walkingkedd-kisebb.jpg

A The Walking Dead előző része azt hiszem a sorozat egyik legjobb, ha nem a legjobb epizódjai közé tartozott így várható volt, hogy egy picit a tempó mindenképpen visszaesik és tulajdonképpen ez így is lett, bár azt gondolom így sem panaszkodhatunk, hiszen akadtak bőven izgalmak és a jól megszokott zombi hentelés sem maradt el.

A részletekről viszont ezúttal is a tovább mögött írnék, megint csak spoileresen.

twd-s03-e05-2.jpg

T-Dog és Lori meghalt, valamint Carol eltűnt, illetve született egy kis jány, valahogy így zártuk a börtön populációjában beállt változásokat a múlt héten, az előzetes pedig Rick dühöngést ígért, amiből tény, hogy kaptunk is egy adagot, viszont őszinte leszek én egy picit többet is eltudtam volna belőle viselni. Mondjuk hozzá is teszem, hogy a sorozat rajongói közül azt a fajtát képviselem, aki igenis szereti, ha 20-30 percen keresztül aprítják a zombikat és ha mindezt egy magából kikelt vadállatias Rick teszi, akkor még inkább termelődik az adrenalin. Ehhez képest picit keveset kaptunk ebből, hiszen Rick barátunk, vehemens finn favágókat megszégyenítve kapta fel a fejszét, majd szét is csapott pár zombit és kis híján ezzel ez a rész ki is fúlt. Oké mondjuk, amikor Glenn-t a falhoz vágta, majd kipenderítette - nos az sem volt rossz. Andrew Lincoln-t én nagyon megkedveltem az epizódok során (főleg ebben az évadban), hiszen az elején kifejezetten unszimpatikus volt a karakter - bár lehet azért is, mert a Strike Back című sorozatban sem kedveltem őt. Ehhez képest pedig jár neki a taps, tényleg baromi félelmetesre sikerült az őrült Rick megformálása.

És ha már itt tartunk akkor a csengő telefonról sem feledkezzünk el, érdekes, hogy honnan jöhet a hívás, én így elsőre Woodbury-re gondolnék, de erre mondjuk nem mernék fogadni, mindenesetre jó kis zárás volt, hiszen így maradt a seggünkben szálka és csak izgulunk a jövőhét elejéig.

twd-s03-e05-4.jpg

A börtönnél maradva még a baba születéséről beszélhetünk, lány lett a lelkem, ez most számomra is abszolút világossá vált, illetve tök érdekes volt a végén az etetős jelenet, ahogy Daryl felkapta a kicsit és tejjel tömte. Főleg ha mondjuk visszaemlékszünk az előző évadokra, ahol még egy picit önfejű és konok volt nyilasunk. Mondjuk a karakter durván kinőtte magát és ez ebben a részben úgy tűnik egy picit a tető pontjára is ért, hiszen Rick gyógyszerei messzire gurultak így pedig egyértelműen az ifjabbik Dixon vette át a parancsnokságot. Jehe!

Mielőtt áttérnék a Woodbury-ben történtekre azért egy mondat erejéig említsük meg Glenn és a féllábú Télapó, Hershel romantikus kézfogóját is. De arról ennyi elég is.

A szeretet és a béke kis szigetén Kormányzó barátunk továbbra is folytatja kis mocsokságait, amelyeket talán kezdhetünk ott, hogy zombi lányának fejéből fésülgetés közben a bőrt is lenyúzza, de gondolhatunk a fogságban tartott zombikra és arról sem feledkezzünk meg, hogy amolyan gladiátor versenyeket rendez a nép szórakoztatására.

Michonne ugye végre rájött a turpisságok java részére, megtette azt, amihez a legjobban ért - lekardozta a titok-zombikat - majd pedig elhagyta a várost. Annyira örültem ennek, persze valószínűleg nem végleges a dolog, főleg elnézve a következő rész előzetesét, de picit kibaszásnak érzem a harcos lány Woodbury-be való bezárását, hiszen a karakter tök jó lenne, de ott eddig nem igen tudott kibontakozni - szerintem.

twd-s03-e05-5.jpg

Andrea IQ szintje továbbra is Varga Viktoréval vetekszik - mondjuk Andrea javára szól, hogy talán ő csak a teától hülye, de ez nem változtat azon a tényen, hogy nem bírom. Igaz végre felemeli a hangját a Kormányzó ellen és nem csak a nadrágjába szeretni bejutni, de mint korábban is jeleztem valami rejtélyes oknál fogva egyszerűen hideg rázást kapok, ha meglátom őt. Nagy kár.

Kormányzónkról se feledkezzünk meg, hiszen még mindig rejtélyes, gonosz és manipulatív "son of a bitch" az ürge, de talán sokan pont ezért kedveljük és a római uralkodókhoz hasonlóan tudja mi kell a népnek: kenyér és cirkusz, ezt pedig bőséggel biztosítja. Őszinte leszek nekem tök fura volt ez a zombikkal díszített gladiátor harc és nem is merném kijelenteni, hogy tetszett, mindenesetre érdekes volt nézni azt, hogy az emberek egy ilyen tragédia után is erőszakra és "vérre" vágynak. Hát ja, nem változunk bassza meg.

Nagy vonalakban összefoglalva pedig azt hiszem a végére is értem, így utólag kérek elnézést amiatt, hogy az időrendet pofátlanul felrúgva ugrabugráltam össze-vissza a történésekben.

Egy picit lájtosabb, viszont egyáltalán nem rossz résszel gazdagodtunk megint és ilyenre is szükség van, hiszen épüljenek, fejlődjenek azok a karakterek és ne csak a zombi testrészek hulljanak.

Viszont, hogy addig se maradjatok le az infókról tessék dobni egy lájkot a Magyar The Walking Dead rajongói oldalnak.

twd-s03-e05-1.jpg

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr834904908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása