Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az árnyak falva (2010) – Le village des ombres/The village of shadows

Újabb francia remekmű? Sajnos közel sem …

2012.10.05. 18:41 Herschmi

village_ombres_mb05.jpgA Mártírok és az Inside után szerintem mind felkapjuk a fejünk, ha francia horrorról hallunk. Sajnos egy-két üdítően ható film kivételével (Vertige, Frontiérs) kizárólag átlagos vagy annál is gyengébb filmeket kapunk tőlük. Sajnos Az árnyak falva sem fogja megváltani a világot.

Egy kilenc fős baráti társaság nyaralni indul egyikük nagyszüleihez, vidékre. Az úton rájuk sötétedik, majd az egyik kocsit teljesen üresen találják, mind a négy utasa eltűnt. Pechjükre a sajátjuk is lerobban, így gyalog mennek a faluba segítségért. Kihalt házak fogadják őket és Lucas nagyszülei is nyomtalanul eltűntek. Ha nem lenne ez elég, a falu folyamatosan változik. Ahol bejutottak, ott út helyett erdő fogadja őket és változnak az utcák, épületek. Miközben kétségbeesve keresik a kiutat, és fényt derítenek a múlt sötét titkaira, egyesével kezdenek eltűnni.

Folytatás a tovább mögött.

Hát hátborzongató történetre ne számítsunk, az első percekben elmesélt történet a halott kislányról ijesztőbb volt, mint az egész film. Maga a sztori is inkább kicsit meseszerűnek tűnt nekem, mint horrorisztikusnak. Maga a falu és a helyszínek kinézete is ebben erősített meg. Tőlem egy 14+ korhatár besorolást kapna.

Azzal viszont meg tudtak lepni, hogy az a szereplő, akit a film kulcsának gondoltam, ha nem is túl korán, de elhalálozik és kiderül semmi különösebb szerepe nem volt. Ez remek húzásnak bizonyult. A végére kapunk egy kis fordulatot is, ami elég erőltetettre sikeredett. Spoiler!!!  Miért állítaná valaki, hogy a nagyszüleihez mennek, ha a haverja családjához mennek? Ökörség! Mindegy, nem halunk bele. Spoiler Vége!!!

A háttértörténet ötletes, bár ennek is inkább mese szaga van. Viszont nagyon bénán néztek ki a színészek, akikkel eljátszatták a „kezdetek kezdetét”. De a többi karakter is elég bénára sikerült és nem is produkálnak valami fergeteges színészi játékot. Sajnos egyikük sem olyan, hogy tudtam volna izgulni az életéért. Az operatőri munkára és a látványra viszont nem lehet panaszunk, bár ez egy francia filmtől elvárható. A film legnagyobb baja, hogy nem is horror, nem is mese, hanem valahol a kettő között helyezkedik el. Jobb lett volna, ha valamelyik irányba elmozdulnak, mert így a kettő között olyan semmilyen.

Nézhető film, de mély nyomot garantáltan nem fog senkiben sem hagyni. Olyan semmilyen az egész. Engem nem tudott lekötni, de azért 5 pontot megérdemel.

Címkék: 2010 5/10 ajánlók francia horror

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr974710582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2012.10.05. 21:24:04

Ez tényleg nem nagy szám film, pár éve láttam, de az elején kívül nem is emlékszek már belőle semmire.

Viszont a felsorolt jó francia horrorok mellé simán bevehető a Dans ton sommeil (In Their Sleep). Nézzétek meg mindenképpen, kíváncsi is vagyok rá, mit fogtok róla gondolni.
Nagyon fasza, csavaros cucc, szerintem simán ott a helye a mindig emlegetett francia top horrorok között.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.05. 21:33:56

@stargatelost: Kösz a tippet, már töltöm is. Francia filmek közül a Saint Ange-ról lesz majd valamikor írás, amit szerintem indokolatlanul húznak le a legtöbb helyen. Kész van már csak nincs még beidőzítve.

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.07. 23:02:44

@stargatelost: Tetszett a film, remek tipp volt! most írok róla. elég sok írásom van pluszban, így nem tudom mikorra kerül ki. Kösz még1x

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2012.10.10. 19:17:55

@Herschmi: Örülök, hogy tetszett :) Nincs mit, remélem az írással majd még több emberhez fog eljutni :)

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.10. 20:06:16

@stargatelost: Én is :) Figyelem mindig a francia filmeket, amik 2000 után készültek, de erről még említést sem hallottam sehol sajnos :(

süti beállítások módosítása