Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead - A képregény

2012.10.02. 18:18 RolloJuve

walkingkedd-kisebb.jpg

comics_fejlec_jpg.jpg

A korábbi hetektől eltérően ma nem egy újabb interjúfordítás következik, hanem pár szó a képregényről, ami a sorozat alapjául szolgált és szolgál a mai napig, egyúttal bemutatkozik új rovatunk, a Képregények Tárháza.

Folytatás a tovább után.

A földönkívüli inváziótwd16.jpg

Még 2003-ban történt, hogy Robert Kirkman besétált az Image Comics fejeseihez, és felvázolta a zombi-világvége témájú képregény-ötletét. Nem voltak túlzottan elragadtatva tőle, ezért javasolták neki, hogy próbáljon meg valami pluszt belevinni a történetbe. Az írónak ez nem okozott nagy nehézséget, kivágta magát azzal, hogy a zombik egy földönkívüli faj beavatkozása miatt jöttek létre, akik a bolygó megszállása előtt még el akarták pusztítani az infrastruktúrát. Ebbe már belement a kiadó, jól is fogytak az első számok és nem kaszálták el a címet akkor sem, amikor kérdésükre, hol vannak az idegenek, Kirkman azt felelte, hogy tulajdonképpen azok nem is lesznek… Ezzel a kérdéssel a rajongók később is bombázták az olvasói rovatot,  újabb blöffként az 50. szám lett belengetve válasz gyanánt, gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a szál valamiért akkor is kimaradt.

Sablonos is, meg nem is

Pedig a kezdetek, vagy a későbbi cselekmények sem egy-egy forradalmi ötletet dolgoztak fel, ugye láttunk már olyat, hogy a főhős egy szál magában ébred fel a kórházban és nincs ott senki csak a zombik. A történet részleteibe a spoilerek miatt nem mennék bele, tényleg csak röviden: a karakterek időről-időre vándorolnak, letelepednek valahol, megtámadják őket a zombik, az emberek, új szereplők tűnnek fel és halnak meg (persze a régieknek sincs védettség-tokenük) és így tovább. Nem is ebben rejlik a nagyszerűsége a dolognak, hanem a karakterekben. Kirkman valósággal száműzte a sablonos jellemeket a képregényből. Mindenkinek megvan a háttértörténete, a motivációja, hogy mit miért tesznek. Ez addig fajult, hogy tavaly április és július között négyrészes különszám jelent meg, felsorolva az addig megjelent 84 szám összes szereplőjét.

twd_ult2.jpgAztán jött a sorozat

2010 őszétől az AMC-n. Jellegéből adódik, hogy kábelen sugározzák, a nézőszám minden eddigi rekordot megdöntött. Természetesen nem egy az egyben a képregényt láthatjuk a tévéképernyőn, néhány eltérés például, hogy T-Dog, Daryl és a bátyja nem szerepelnek a képregényben, viszont Tyreese igen. Shane már a farmra érkezés előtt meghal, viszont Sophia karakterét a mai napig megtartották az írók (pontosabban a 86-ban még szerepelt, két hete jelent meg a 102. szám…) és Dale is jóval tovább húzta. Wiltshire Estates (egy lakópark) kimaradt, de az első évad végén a kutatóközpont csak a tévében látható. Ez utóbbi például jól mutatja, hogy a változtatások nem elsősorban a képregény kárára történnek. Vannak ellenpéldák, de azt kell mondjam, hogy a feldolgozás ez esetben gyakran inkább jobb, mint rosszabb. A karakterek jelleménél viszont egyértelműen csorbult a színvonal és a netet böngészve ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül.

A magyar kiadás

A 2010-ben elnyert Eisner-díjon és a televíziós sikereken felbuzdulva a kepregeny.hu úgy döntött, hogy belevág a hazai kiadásba. 2011-ben jelent meg az első (hat számot tartalmazó) kötet és szép sorban a többi is, már nem kell sokat várnunk az ötödikre sem, ami a képregénybörze napjától, október 14-től lesz megvásárolható, a hatodik pedig decemberben érkezik meg a könyvesboltok polcaira, tehát karácsonyra ideális ajándék lehet a TWD rajongóinak.

Jövő héten még nem tudom mivel jövünk a rovat keretein belül, de addig is ajánlom figyelmetekbe a Magyar TWD Facebook Rajongói Oldal-t a facebookon, illetve, ha kérdésetek, véleményetek van, akkor ide írjatok:

horrorposta@gmail.com

RolloJuve – a szerk.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194816254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása