Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Horrorposzterek, amiket már láttunk - I. rész

2012.09.28. 20:21 Csabi87

Ezen a hétvégén néhány izgalmas horrorposztert gyűjtöttünk össze, amelyekre az említette jelzőt nem feltétlen egyediségük miatt használhatjuk, hanem pont ellenkezőleg. Olyan rémfilmek plakátjait, esetleg DVD borítóit szeretnénk ezúttal bemutatni, amelyek vagy kísértetiesen hasonlítanak egymásra, vagy "csak" azonos koncepciót követve készültek.

Egy filmes plakát készítese valószínűleg nem egyszerű dolog, hiszen egyszerre kell kreatívnak, ötletesnek és újszerűnek lenni. De mi van akkor, ha egy már bevált ötletet szeretnénk lekopírozni? Nos! Mint majd láthatjuk erre is van jó néhány példa, de az is előfordul, hogy egy gyengén sikerült produkció egy népszerű film vizuális megjelenést próbálja majmolni, hogy saját magának termeljen egy kis profitot.

De azt javaslom nézzük is pontosan, hogy miről van szó:

Fotókollázs

13 kísértet (2001) / Árnykép (2008)

A fotókollázs azt hiszem menő dolog, mondjuk lehet mára már vesztett egy picit a varázsából ez a megoldás, hiszen egy időben minden második poszter, akár sportolóról, akár másról, ezzel a módszerrel készült, de azért tényleg lehet szeretni (lényegében a Best of Horror 2011-es poszterünk is ezt a megoldást használta). Természetesen a horror szcéna sem hagyhatta ki ezt a technikát..

13-ghosts-shutter.jpg


Folytatás a tovább mögött.

Középpontban a szemek

Kampókéz (1992) / Godzilla (1998) Chucky ivadéka (2004) / A titkok kulcsa (2005) / Kínzó látomás (2006) / A szem (2008)  

Elég népszerű ötlet a közelről fényképezett szem is a különféle horrorplakátokon, bár azt hiszem itt kevésbé beszélhetünk szándékos nyúlásról, inkább csak maga az ötlet tetszetős és mások is próbálják felhasználni, hiszen ugye Godzilla '98-ban kapott egy ilyen posztert, de általában az emberi szemek kerülnek a középpontba, mint azt lentebb is láthatjátok.

godzilla-candyman.jpg
seed_of_chucky-return.jpg
skeleton_key-eye.jpg


Szemek egy picit másként

Laura Mars szemei (1978) / 28 héttel később (2007)

Az egyetlen szemgolyót ábrázoló poszterek párja lehetne akár az is, amikor egy szempár látszik a plakáton. Habár én azt gondolom nagy nyúlásról itt sem beszélhetünk, de azért egy azonos koncepció itt is felfedezhető, talán még a 28 nappal később poszterét is ide sorolhatjuk, hiszen szem pár azon is akadt.

28-Weeks-Later-laura-eyes.jpg


Amikor egy horrorposzter egy vígjátékplakátra hajaz


Műholdvevő a birkák között (2000) / A bárányok harapnak (2006)

Előbbi filmünk a horror címszó alá semmiképpen sem sorolható, de gondoltam érdekességként itt a helye, hiszen ha jól megnézzük A bárányok harapnak című remek film plakátját, akkor könnyen érezhetjük, hogy Jonathan King-ék egy picit mintha nyúltak volna.

black_sheep-thedish.jpg

A gonosz tarkója

The Collector (2009) / Blood Creek aka. Town Creek (2009)

Az utóbbi idők szerintem egyik legjobb filmje a The Collector posztere is mintha ihletett adott volna a Blood Creek stábjának, ugyan itt is csak a koncepció azonos, de talán tényleg a The Collector rajongóit szerették volna megfogni Joel Schumacher-ék. Persze erre azért fogadni nem mernék.

Bloodcreek-collector.jpg

Koponya formák így... vagy úgy

Kabinláz (2002) / A barlang (2005) / Varázs gomba (2007)

A horrorprodukciók és a koponyák keresztezése plakátokon azt hiszem teljesen ötletes és indokolt, főleg ha ez az egész kreativitással is párosul és nem csak egy egyszerű csont pofát kapunk, hanem különféle alakokkal, formákkal rajzolják azt ki nekünk, mint mondjuk az alábbi három esetben.

Cabin-Fever-shrooms.jpg
The-Descent-tile.jpg

A szemüveg lencséje

Death Valley (1982) / Tökéletes másolat (1995) / Hideghal (2010) / Szalmakutyák (2011)

Ha a szem jó plakát megoldás, akkor a szemüvegre ez hatványozottan igaz, hiszen egy tükrözödő felületről beszélhetünk, ami nem csak fizikusoknak lehet izgalmas, hanem vizuálisan is remek hatásokat kelthetünk vele. Pont mint az alábbi négy poszter esetében.

ColdFishPoster-death-valley.jpg
CopyCat-strawdogs.jpg

Földből előtörő kezek

A romok (2008) / Holtak napja (2008)

Azt már talán elárulhatom, hogy mind A romok, mind pedig a Holtak napja még egyszer szerepelni fog a későbbiekben, viszont nem mehetünk el szó nélkül a lentebb látható poszterek mellett sem. Tény, hogy mindkét plakát egész jól néz ki, a kérdés így már csak az, hogy ki volt a gyorsabb.

day-of-the-dead-kéz-ruins.jpg

Szúros husángok

Magasfeszültség (2003) / Végítélet (2008)

Most következő két poszterünkben nagy egyezés valóban nincs, igazából a két tárgy közti hasonlóság miatt kaptak helyet, meg talán azért, mert mindkért film remek európai produkció volt.

doomsday-poster-hightension.jpg

A poszter közepén sétáló karakter

A holló (1994) / Dracula 2000 (2000) / A holló (2012)

Akadnak olyan plakátok is, amikor a film főhőse kapja a főszerepet, de nem ám közelről, hanem szépen messziről a kép közepén elhelyezve, sétálás közben lefényképezve. Érdekes lehet, hogy mindkét A holló c. film kapott ilyen plakátot, bár azért érdemes megjegyezni, hogy a két produkció angol címe nem azonos, ugyanis előbbi a The Crow néven futott hazájában, míg a John Cusack főszereplésével készült A holló, a The Raven címet viseli.

dracula-2000--thecrow.jpg
TheRaven-tile.jpg

Ami egy filmnél működik, az működik egy játéknál is

Duke Nukem 3D (1996) / A sötétség serege (1992)

Rendhagyó poszterek következnek, egy olyan változat, amely jó példa arra, hogy ami egy remek film esetében működik, az egy szintén jól sikerült számítógépes játéknál is bejöhet. Ugyanis a '96-os Duke Nukem 3D posztere kísértetiesen hasonlít A sötétség seregének plakátjára. Bár tény, hogy Duke izmosabb, mint Ash, na de az akkor sem kérdés, hogy ki a király.

duke_nukem_3d_hd_poster-armydarkness.jpg
Természetesen még akadnak hasonló jellegű poszterek, úgy hogy holnap újabb 11 "hasonmás" poszter érkezik.
Címkék: poszter

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr264776748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2012.09.30. 10:41:04

Van pár érdekes hasonlóság az biztos. Nehéz már újat hozni ezen a téren.

süti beállítások módosítása