Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Zombie 108 (2012)

Az első kínai zombi apokalipszis film

2012.08.27. 18:27 Csabi87

zombie-108-poster.jpgA Zombie 108 tulajdonképpen egy tajvani film és mint olyan az ország első zombis filmje, sőt ugye mivel a kis szigetországot Kínai Köztársaságként is emlegetik (sőt a nagy Kína saját tartományaként tartja számon), ezért azt hiszem kijelenthetjük, hogy a világ egyik legnépesebb országa is szállított egy zombi horrort a rajongók számára.

Sőt, ami jó hír, hogy nem is sikerült ez annyira rosszul.

A történethez sok mindent nem lehet hozzáfűzni, egy átlagos zombi apokalipszis filmet kapunk, ahol már az elején a járvány kellős közepén találjuk magunkat és csak néhány az elején bevágott újságcikk, internetes cikk jelzi azt, hogy egy tudós elbaltázott kísérletének következtében tört ki a járvány.

Ennél viszont talán érdekesebb, hogy a sztori több szálon is halad előre. Az egyiken egy ronda, perverz kínai rabol el egy kislányt és az édesanyját, hogy aztán kedvére játszadozzon velük és betegye őket a többi foglyul ejtett közé, míg a másikon egy gengszterbanda kerül a középpontba, akik a rendőrökkel való viaskodás közben jönnek rá, hogy a zombik ellepték a fővárost, Tajpej-t. A két ellenséges csapat így aztán kénytelen összefogni a túlélés érdekében, majd a menekülés során jutnak el a korábban említett gonoszhoz és tulajdonképpen előre sejthető módon így ér össze a két szál.

A sztoriról ennyit, a tovább után folytatom azzal, hogy mégis mennyire sikerült jól ez a produkció. 

Szerintem egészen tűrhető lett. A zombikkal különösebb gond nincs, jönnek, sokan vannak és elég randák is, nem csak fehérre vannak maszkírozva - más kérdés, hogy a zombi hentelés már nem annyira látványos, néhányat lelőnek, van akikkel bokszolnak a rendőrök (mivel ezért van az öklük), de ez a film nem igazán erre lett kihegyezve, szóval ilyen téren akár hiányérzetünk is lehet.

A történet nem rossz, sok új persze nincs a Nap alatt, de lehet szeretni a sztori alakulását. Néhány vicces pillanatot, mondatot is kapunk, amelyek szerintem feldobják a produkciót, bár meg kell említenem, hogy drámai momentumokat is igyekeztek becsempészni - ez utóbbi elég gyengén sikerült, szerencsére nincs belőlük sok, de az biztos, hogy azok a produkció leggyengébb és sablonosabb pillanatai közé tartoznak. Nem feltétlen gondolom, hogy ennyire erőltetni kellett volna azt, hogy ilyen sokrétű legyen a végeredmény.

Érdekesség lehet, hogy amerikai karakterek is feltűnnek a játékidő során, nem is keveset és ugye angol pár beszédeket is hallhatunk, meg úgy összességében is elég amerikai feelingje van az egész alkotásnak, ez utóbbi mondjuk nem baj, hiszen talán esetünkben inkább élvezhetőbbé varázsolja az alkotást.

Érdemes megemlíteni a gonosz karaktert is, aki nőket rabol el és zombikat is tart a házában, utóbbiak az áramot fejlesztik/fejlesztenék, míg előbbiek a bácsi hancúrlécének kezeléséért felelnek, persze nem önszántukból. Ezek a jelenetek egyébként nekem a francia új hullám egyes darabjaira emlékeztettek, a betegességükkel (amit pozitívan tessék érteni), meg maga a karakter is szerintem onnan lett ellesve - persze más kérdés, hogy az ázsiai filmek is elég morbidok.

Számomra kellemes csalódás volt ez a produkció, mert habár a célja nem a világ megváltás - és nem is tudná ezt beváltani -, de egész tűrhető, szórakoztató, olykor vicces, tehát zombi fanoknak mindenképpen ajánlom, hiszen az ilyen jellegű filmek között már csak a készítési ország miatt is üde színfolt a Zombie 108.

Ami pedig a pontozást illeti 5/10-re tudnám jutalmazni.

Címkék: 2012 zombi 5/10 tajvani film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr344708315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2013.08.27. 10:46:27

jónak tűnik, a trailer is tetszett...

süti beállítások módosítása