Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Greg Nicotero interjú - The Walking Dead

Kedvenc zombi sorozatunk egyik maszkmestere válaszol

2012.08.14. 18:21 RolloJuve

Pont két hónap múlva kezdődik a - blog csapata által is elég nagyon várt - The Walking Dead, ennek apropóján pedig úgy gondoltuk, hogy elkezdjük a felkészítést, sőt egy új rovatot, mottót is szeretnék bevezetni:

"Ha kedd, akkor The Walking Dead!" - A magyar The Walking Dead Facebook Rajongói Klub ajánlásával.

A dolog pofon egyszerű, keddenként a blog egy ici-picit zombi köntöst ölt és kicsit többet foglalkozik majd a sorozattal, mint úgy általában. Ez pedig nem működne egy ötletes rovat név nélkül:

walkingkedd-kisebb.jpg

Elsőként egy az AMC blogján található Greg Nicotero interjúval készültünk, az úriember a sorozat egyik maszkmestere és többnyire az új évadról beszél. A fordítás ezúttal is Buzás Roland tolmácsolásában készült. Vágjunk is bele.

nicotero.jpgAz első naptól kezdve azon izgult mindenki, hogy eljuttok-e a börtönig. Most, hogy ott vagytok, beváltja majd a hozzá fűzött reményeket?

Természetesen, a börtön lesz a jövőbeni történések kiindulópontja. Amikor elértük ezt a mérföldkövet tudtuk, hogy ez egy fordulópont és innentől kezdve másabb és nagyobb dolgok jönnek. Mint amikor a Cápát nézve felbukkan a víz tetején egy sárga hordó. Oké, itt a sárga hordó, akkor a cápa is a közelben van. Már csak az a kérdés, mikor fog támadni.

A második évad Judge, Jury, Executioner című része után most is rendezel egyet. Tudnál valamit mesélni erről?

Ügyelek rá, hogy nagyon izgalmas legyen… Hihetetlen jó a forgatókönyv. Minden egyes karakternek lesz dolga, lesz mondanivalója és lesznek nagyon drámai pillanatok. A képregény néhány fontos mozzanata is ebben a részben történik és a rajongók észre fogják venni, hogy amit felvezettünk és előkészítettünk az ötödik epizódban, az átível majd az egész évadon.

Az interjú folytatása a tovább mögött.

Mondj valamit a zombik bomlásáról, ami a harmadik évadban történik! Hogy változik a zombik ábrázolása évadról évadra?

Azon gondolkodok folyamatosan, hogy milyen döglesztő az időjárás Georgiában. Ezt az egész stáb tanúsíthatja. Ha sokáig vagy kinn a napon, úgyszólván ropogósra sülsz. Egyszer, amikor ezen filozofáltam, az jutott eszembe, hogy mi történne ezekkel a lényekkel, akik képtelenek védekezni az időjárás viszontagságaival szemben. El lehet képzelni milyen förtelmesen bűzlenének. Amit mi éreztünk annak fontos szerepe volt, hogy kihasználjuk az ötletet, hogy a zombik bőrszerűvé válnak, kiszáradnak és szétesnek.

Hallottuk, hogy lesz egy távirányítható zombi is a harmadik évadban. Ejtenél erről pár szót?

Ez úgy működik, hogy az állkapocs és a szemek távirányításúak, a nyak pedig egy nyéllel mozgatható, aminek a vége a bábu alján jön ki. Ezzel lehet a fejet oldalirányban és fel-le mozgatni az alsó holttérből, mint egy bábfilmben. Ennek az a szépsége, hogy beállíthatod a zombinak maszkírozott emberek közé és amikor ráfordulsz a kamerával meglepődsz, hogy milyen jól tud mozogni.

Idén milyen új trükkjeid vannak a zombik sminkelésében?

Most már sokkal több teljes alakos bábut használhatunk. Tudod, egy dolgot akartam, hogy megengedjék a harmadik évadban a rothadó hátakat és mellkasokat, ezért férfi és női torzókat is készítettünk, amiket közvetlenül a statisztákra ragaszthatunk. Az egyik ötletem amivel szeretünk szórakozni az az, hogy a „járkálók” – mivel rothadnak és szétbomlanak – valahogy gennyesednek is, így ha érintkeznek velük, vagy szétvágják őket, akkor egyes cseppfolyós részeik szétfröccsennek.

Mi a különleges Michonne két „házizombijában”?

Nincs állkapcsuk és hiányoznak a karjaik és a fogaik is. Az arcukat körülbelül öt centi vastagra formáztuk, így amikor a sorozatban látod majd a szemüket, azok nem igaziak, hanem a protézis maszkba beágyazott üvegszemek. Viszont ezzel a kiemeléssel el tudtuk rejteni a statiszták igazi állát a gumihab alá és ez a felvételen úgy jelenik meg, mintha a teljes állkapocscsontjukat letépték volna. Nagyon jó kompromisszum volt az arcon és a testen protézist alkalmazni míg a karokat vizuális effektekkel tüntettük el. Ez a csodálatos.

Az első évadban te játszottál néhány zombit, de a második évadban erre már nem került sor. Mire számíthatunk idén?

A második évadban is volt egy teljes garnitúra protézisem, én lettem volna az a zombi, amelyik megharapja Patriciát az utolsó részben, de az volt az utolsó felvételünk és egyszerűen nem engedhettem meg magunknak a kétórás leállást amíg beöltöztetnek a jelenethez. Vannak terveim a jövőre nézve, már csak meg kell találnom a megfelelőt!

Az eredeti interjút itt találjátok.

Címkék: sorozat the walking dead interjú fordítások

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr54710199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása