Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Paco Plaza interjú - [REC] 3: Génesis

2012.07.31. 12:32 Csabi87

Ahogy ígértük szeretnénk feléleszteni a jó pár hónapja abba maradt interjú fordítások rovatunkat, amelyben külföldi horror oldalakról, filmes oldalakról átvett interjúk magyar változatait olvashatjátok, ez fontos, hiszen nem saját, exkluzív, csak itt olvasható írásokról van szó. A forrást minden esetben megtaláljátok az interjú elején és végén.

Elsőként arra gondoltam, hogy az utóbbi idők egyik legnagyobb csalódást keltő filmjével, a [REC] 3. részével kapcsolatban mindenképpen érdekes lenne egy Paco Plaza (rendező) interjú, amely talán enyhíti egy picit a csalódottság érzését, hiszen habár itthon nem kapott ez nagy visszhangot - igazából nálunk sem - de Luiso Berdejo és Paco Plaza már hónapokkal ezelőtt leszögezte, hogy egy teljesen új filmet szeretnének, amely nem igen fog hasonlítani az előzőekhez és bizony a humor is, mint olyan szerepet kap benne. Mondjuk, aki olvasta az ajánlót, tudja, hogy én meg voltam elégedve a látottakkal, de kevesen voltunk így ezzel.

Az interjú április 27-én került fel a Top10horror.com-ra, tehát a spanyol bemutató után.

pacoplaza.jpgTop10: A REC első része annyira meglepő és üdítő volt a horror világában hogy, valószínűleg nem lehetett könnyű überelni. Az új rész esetében mire számíthatnak a rajongók?

Paco Plaza: A film rajongói szeretik az igazi kihívásokat és a meglepetéseket, ezért nagyon fontosnak éreztem, hogy az új rész egy új hangnemet üssön meg, de ugyanakkor valamelyest hű maradjon a korábbi részekhez is, de még se szerettük volna önmagunkat ismételni. Szerintem a jó folytatás titka, hogy elővarázsolunk valami újat és kerüljük az ismétléseket.

Top10: A harmadik film hogyan viszonyul a korábbi kettőhöz?

PP: Mindhárom produkció egy időben játszódik, ugyanazon a napon és emiatt sok-sok kapcsolat van köztük és ez majd a negyedik részre is igaz lesz.

A fordítás folytatását a tovább mögött olvashatjátok.

Top10: A korábbiakban kézi kamerás stílusban készítettétek el a filmeket, emiatt pedig elég intenzív élményt nyújtó alkotásokról van szó. Miért döntöttetek úgy, hogy átálltok a hagyományos módszerre?

PP: Szerintem mindenegyes filmnek meg kell találnia a saját módszereit, a sztori, amit szerettem volna elmesélni nem működött volna a REC megszokott stílusában. Ami a REC-ben működött, az sok más horrorfilmnél nem vált be és ez a kézi kamerás módszer divat lett az elmúlt években, ideje, hogy ez meg változzon.

Top10: Amikor megláttam a REc 3. részének poszterét egy nővel és a véres láncfűrésszel, elég izgatott lettem. Az els két filmben a karaktereink többnyire csak hétköznapi áldozatok voltak, ezúttal viszont egy badass hőst is kapunk?

PP: Amikor egy nő életének legszebb napja gallyra megy, akkor keresve sem találsz nála veszélyesebb élőlényt. Nagyon bírom, hogy Clara karaktere nem az a tipikus áldozat, hanem valaki, aki elég erős, hogy küzdjön az életéért.

Top10: Elégedett vagy a REC franchise amerikai változatával? Esetleg a harmadik részt is lekopírozzák?

PP: Manapság ha újra csinálják a filmed az egy igazi megtiszteltetés! A Karantén megszületése a REC népszerűsítésében is segített, az egész világon, de persze különösen az Áélamokban. Hatalmas figyelmet kapott így az eredeti produkció is és a korábbi munkáink, szóval rendkívül hálás vagyok a remake-ek miatt.

Top10: Nagy rajongója vagyok az európai horrorfilmeknek, de megfájdul a szívem, amikor azt látom, hogy a kedvenc rendezőim/íróim (Alexander Aja, Pascal Laugier, Xaveir Gens, Del Toro) Hollywood-ba mennek, hogy ott megszokott kommersz horrort gyártsanak. Ha Téged megkeresnének Hollywoodból, akkor Te is az amerikai közönségéhez igazítanád a stílusod és a producerek kedvére tennél?

PP: Európában hatalmas szabadságunk van, lényegében azt csinálunk, amit akarunk. Badarság lenne kimenni és stúdió filmet forgati anélkül, hogy realizálnánk, hogy mi csak egy aprócska elem vagyunk az ottani gépezetben. Ha kimész forgatni, akkor el kell fogadnod az ottani rendszert, ami lehetővé teszi számodra, hogy egy sokkalta nagyobb költségvetésből készíts filmet, de ha megakarod tartani az irányítást, akkor jobb ha otthon maradsz.

Top10: Melyik a kedvenc horrorfilmed?

PP: Tod Browning-tól a Szörnyszülöttek.

Top10: Ha kitörné a zombi apokalipszis, milyen fegyvert választanál ellenük?

PP: Láncfűrészt.

Top10: Melyik a legrosszabb horrorfilm klisé?

PP: "Ha szexelsz meghalsz!", ez annyira nem fair.

Top10: Mitől félsz a legjobban a horrorfilmekben?

PP: Az ördögtől.

Top10: Melyik horror karaktert hívnád meg egy vacsorára és mit mondanál neki?

PP: Carrie-t, és elmondanám, hogy mennyire lenyűgözőnek tartom.

Az interjú eredeti változatát a top10horror.com oldalon találjátok.

Címkék: interjú fordítások

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr964680365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása