Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Osombie (2012)

2012.06.08. 18:43 Csabi87

osombie-poster.jpgAz Osombie előzetesével először februárban találkozhattatok a blogon és már akkor sejthettük, hogy azért nem lesz ez egy túl acélos film, na de egy jó kis zombi hentelés még lehet belőle - gondolhattuk akkor. Igazából sokat nem is tévedtünk, hiszen a közepesnél egy picit rosszabb produkciót sikerült összehozniuk a készítőknek, amelyben sajnos apró hibák bőven akadnak, talán a poénok is hiányoznak (hiszen egy zombi Bin Laden-es film talán igényelné az ilyet) és a sablon megoldásokat sem vetik meg benne.

A film elején éppen a Bin Laden-es rajtaütésnek lehetünk a szemtanúi, a katonák ép egy ajtókkal zsúfolt folyosón haladnak, miközben a terrorista vezér álmából felriadva észleli, hogy nagy a baj. Vitézeinken azonban úrrá lesz a kíváncsiság így hát belesnek az egyik ajtó mögé, ahonnét arab zombik hada tör elő, majd pár másodperccel később a többi ajtó is feltárul, ahonnét újabb turbános agyzabálók másznak elő. A fejlövés azonban gyors megoldást jelent ellenük, így a hadsereg dolgozói viszonylag könnyen megússzák a történteket, leszámítva egy karonharapást. Folytatják is útjukat a szakállas kurafi irányába, aki ijedtében magába fecskendezi a zombiszérumot és meghal. Jippi-á-jé, gondolják az amerikai hadseregnél, Bin Laden halott, megnyerték a háborút, igen ám csak azzal nem számoltak, hogy a nagy ellenség zombiként visszatér és újabb támadást szervez, ezúttal kicsit foszlósabb halmazállapotban.

Ezek után egy önkéntes jótevőt követhetünk nyomon, aki valami isteni sugallattól vezérelve megérzi, hogy Osama zombiként visszatért, ezért elindul, hogy leszámoljon vele. Azonban miután annak nyoma vész, a kishúga utána indul, aki pedig néhány igazán menő NATO katonával találkozik, majd pedig a kis csapat közösen vág bele a kalandba, hogy végezzenek a zombivezérrel, útjukat pedig naná, hogy egy halom élőhalott övezi.

A tovább után folytatom.

A sztorink valami ilyesmi lenne, egyszerű, mint az 1x1, persze ha őszinték akarunk lenni, akkor ezen a téren senki nem várt csodát és nem is kell a csoda. Egy B kategóriás zombifilmben semmiképpen. Azonban az említett kategóriajelzés sajnos az ilyenkor szokásos klisé-tömeget, butaságokat és idióta karaktereket is magával hozza.

NATO katonáink például tényleg kurva menők. Az egyikőjük annyira az, hogy néha félmeztelen harcol a zombik ellen, mondjuk ha már kigyúrta magát a forgatásra akkor nyilván ezt így illik, de azért picit túlzásnak érezhetjük, főleg, hogy ezt teszi akkor is, amikor lőnek rájuk. Ő egyébként egy picit hasonlít Colin Farellre is, amivel a baj csak az, hogy saját magáról valószínűleg azt hiszi, hogy nagyon, ezért a karaktert annyira pöpecül formálja meg, hogy ha huzamosabb ideig őt nézzük megfájdul a szemünk. Továbbá az erényei közé sorolhatjuk azt is, hogy egyik jelenetről a másikra eltemeti az egyik bajtársát úgy, hogy egy kurva ásó nincs nála (bár ugye sivatagba nem is létszükséglet), hogy meg se izzad és még 8600 kődarabot is visz a sírra. A kis maximalista.

Van egy női katonánk is, mert ugye G. I. Jane-k nélkül manapság már nem lehet katonai csapatot filmre vinni. Vele igazából csak egy probléma van, hogy míg Michelle Rodriguez zseniális az ilyen szerepekre, mert tényleg félelmetes, az Osombieban egy barbi babát kapunk, aki mondjuk esztétikailag tényleg abba a kategóriába tartozik, akiről levennéd az egyenruhát, de marhára hiteltelen. Ő egyébként egy hatalmas karddal öldösi a zombikat és habár sosem derül ki, hogy a kardot honnan a picsából szerezte, abban biztosak lehetünk, hogy kurva drága volt, mert sose lesz véres és mindig úgy csillog, hogy ha a sivatagba élnének szarkák, akkor gyorsan lecsapnának rá.

Ez persze nagyban köszönhető a CGI vérnek ami egyébként annyira nemrosszul van megcsinálva és ugye nagy előnye, hogy a kamerára is könnyű oda fröccsenteni, amivel a rendező élt is az esetek 80%-ban. 

Valamint mindenképpen meg kell említeni azt is, hogy az egyik tag felrobban, lebombázzák a területet, ahol éppen felrobbant, majd pedig pár perccel később karcolások nélkül, mindösszesen néhány CGI-s füstcsíkkal megbolondítva jön elő. Ez pedig senkinek sem furcsa... még egy kicsit se. 

A rendezést John Lyde vezényelte, akitől 2008-ban már láthattunk egy akcióthrillert a The Eleventh Hourt, amely szintén egy katonás móka volt. 
A forgatókönyvet Kurt Hale aki eddig többnyire vígjátékok esetében tette ugyanezt.

Azért a szereplők közül is megemlítenék néhány nevet, csak a miheztartás végett. A másfél órás játékidő során többek között Corey Sevier (Halhatatlanok, Ragadozó csajok), Eve Mauro (Az elveszettek földje, Kínzó hőség), Jasen Wade, Danielle Chuchran és William Rubio látható.

Ami pedig a pontokat illeti egy 4-est talán szűken megérdemel a produkció, picit talán több akció és kevesebb duma is helyet kaphatott volna, na de ugye ahhoz egy nagyobb költségvetés is dukál, erre pedig esetünkbe nem futotta. 

 

Címkék: 2012 zombi amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr854561953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása