Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Apartment 143 / Emergo (2011)

2012.05.25. 19:09 Csabi87

apartment-143-poster.jpgNem is olyan régen még a blog hasábjain bizakodtam a spanyol Apartment 143/Emergo című film kapcsán, hogy talán végre egy újabb pofás kézi kamerás horrorral gazdagodunk. A műfajon belül aztán ez a produkció is a szellemes/démonos vonalat erősíti és csakugyan erősíti, mivel habár a Grave Encounters nyomába nem ér, de egy második helyet nálam abszolút megérdemel.

A történet egy 3 fős családról szól: apuról meg két csemetéjéről egy lányról és egy fiúról - anyuka pedig nincs, mivel ő sajnos korábban elhunyt. Így hát megmaradt hármasunk vígan éldegél a szép kis lakásban, ám de fura hangokat hallanak, néha-néha tárgyak mozdulnak el a helyükről, egy szóval a helyzet totál úgy fest, hogy egy szellem él velük az ingatlanban. Ezért hát apuka, jó családfőhöz illően ki is hív egy ilyen esetekre specializálódott csapatot és egészen pontosan itt kapcsolódunk be mi, nézők az események forgásába.

A csapat a helyszínre érve meglehetősen gyorsan bekamerázza az összes szobát, illetve, ahogy azt illik el kezdik kutatni a paranormális jeleket, amely megjelenésére nem is kell sokat várniuk, ugyanis azok menetrendszerűen érkeznek. 

Ezen a téren tehát talán nem is feltétlen mutat újat ez a produkció sem, na de kérem szépen a megvalósítás és forgatókönyv egész jól el lett találva, sőt mi több a színészek játékával sem lehet gondunk. De egy picit jobban ezt is kifejteném a tovább után.

Az előbb említett szkript tényleg remekül lett összerakva. Néhol egy kis humor is belefért, ami különösen jót tett a filmnek, illetve egy valóban hétköznapi családi élet tárul a szemünk elé. Apuci veszekszik a tinédzser lányával, mert az éppen a picsás korszakát éli...na meg fontos tudni, hogy édesapját hibáztatja az anyja halálért. Ez a szál később egyébként fontos szerepet is kap, de nem szeretnék spoilerekbe bocsátkozni.

Érdemes itt megemlíteni azt is, hogy a színészek ügyesek, leginkább az apát alakító Kai Lennox nevét emelném ki külön, mivel számomra elképesztően hiteles volt az alakítása, de persze a többiekkel sincs baj, nemsokára őket is megnevezem.

A megvalósítás pedig majdhogynem remekbe szabott. Igaz, hogy egy darabig itt is meg kell elégednünk az ajtócsapkodással meg a képek elmozdításával, de annyit elárulhatok, hogy a szellem látható formában is megnyilvánul majd, illetve azért csinál egy-két igen emlékezetes gonoszságot is.
Sőt ugye szóba hoznám a Paranormal Activitys vesszőparipámat is, egész pontosan azt, hogy hosszú ideig csak azt látjuk, hogy a kamera mozog, oszt marhára nem történik semmi. Nos egy-két ilyen pillanat itt is helyet kapott, viszont, ami érdekes, hogy ez esetben sokkal inkább feszültséggel telinek éreztem ezeket a részeket és végig arra vártam, hogy na most fosom bokán magam és volt hogy majdnem ez történt. 

A rendezést egy fiatal spanyol, bizonyos Carles Torrens vezényelte, akinek egy 2008-as dráma után ez volt a második nagy filmje. A forgatókönyvet pedig egy ismerős név írta: Rodrigo Cortés, aki íróként és rendezőként az Élve eltemetve című filmen, illetve a Robert de Niros Red Lightson is dolgozott és már az előbbi esetében megjegyeztük, hogy rá érdemes lesz odafigyelni... és tessék.

Lennoxon kívül pedig Fiona Glascott (A kaptár), Rick Gonzalez (Világok harca, Mezsgye), Gia Mantegna (The Frozen Ground, És hamarosan sötétség), valamint Michael O'Keefe nevét érdemes megemlíteni.

Ez a produkció számomra abszolút egy kellemes meglepetés volt, hiszen tény, hogy nem vagyok az áldokumentarista stílus nagy rajongója, de ami jó az jó és az Aparment 143/Emergo ilyen. Jár is neki a 7 pont.

Címkék: 2011 7/10 spanyol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr284507771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.05.26. 10:41:47

Figyu, te az új blogadmint használod? Ha igen akkor légyszi áruld el, hogyan kell megoldani, hogy a bejegyzés megjelenjen ha a címére kattintok. Az utóbbi új adminból publikált posztjaim szarakodnak, és ezt más blogokon is észrevettem.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.05.28. 22:01:55

@Sparrow: Bocsi, hogy csak most írok, a kérdésedre mondjuk nem tudok választ adni, a blog.hunak írj, Cadix általában válaszol is, mert fogalmam sincs, nálam éppen működik ez a rész:D

süti beállítások módosítása