Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead a félidőben

2011.12.19. 17:49 Csabi87

Eddig részben szándékosan, részben időhiányában nem igazán foglalkoztam ezzel a sorozattal, mivel az első évad is egy dara volt, ám de viszont csak nem bírtam tovább várni és ha már úgyis beköszöntött a félidő, úgy gondoltam pótlom a hiányosságaimat. A helyzet pedig az, hogy abszolút megérte. A The Walking Dead még mindig nagyon fain és ez igaz mind a 6x42+1x60 percnyi részre (jaj remélem jól számoltam). Azt gondolom, hogy a sorozat minden szempontból megadja azt, amit elvárhatunk, izgalmat, feszültséget, drámát, hentelést és még egy-két poén is jut elszórva.
A tovább után folytatom spoileresen, de az előtt, meg itt egy zombi, wááá:

 

Kezdjük ott, hogy a véleményeket olvasgatva azért akadnak bőven olyanok, akik húzzák a szájukat, mer' hogy kevés a gyilkolás, sok a dráma, meg az a hülye farm. A problémát viszont nem teljesen értem, hiszen egy csak zombigyilkolós sorozat mennyivel lenne jobb? (Nyilván bizonyos szempontból sokkal, de naaa, 120 perc után megunnánk.) Na meg ugye azért mégis csak Frank Darabont nevéhez köthető a sorozat és ebből azért már sejthettük anno, hogy nem egy vérben tocsogós szériára kell számítanunk, hanem egy olyanra, amelyben igenis előtérbe kerülnek az emberek, a köztük lévők kapcsolatok és igenis normális karaktereket kapunk, ahogy azt egyébként egy sorozattól elvárhatja az ember.

Viszont mindezek ellenére nem gondolnám, hogy a széria elpuhult volna, vagy hogy egyáltalán valamikor is puha lett volna ilyen szempontból. Tény, hogy egy picit lassabb tempójú, zombitémával foglalkozó darabról beszélhetünk, de ennek ellenére az elmúlt 7 részben a feszültség nagy részt jelen volt, illetve ami talán még fontosabb az írók a karaktereket építgették Hershel farmján, ami nagy részt szerintem remekül sikerült.

A félévad alaphangját egyértelműen az első rész adta meg, a paráztatós autók között végigcsoszogó zombikkal és a balga módon elmenekülő Sophia-val. Mondjuk az mindenképpen érdekes kérdés lehet, hogy kellett-e ezt ennyire elhúzni, hiszen jószerével több, mint 6 részen keresztül keresik a leányzót, aki ugye végül meg lesz, így pedig azért valahol csak értelmet nyer a farmon töltött idő, plusz a farmon meg volt a lehetősége a karakterek fejlődésének is, legalábbis sokkal jobban, mint mondjuk az első évados császkálás során. Úgy hogy meg volt ennek is a varázsa.


Mondjuk mindenképpen érdekes lehet a Sophia-s rész, ami egyébként egészen durva volt és drámai és hűűű meg hááá, viszont a kérdés meg csak felmerül, hogy oké, Sophia ott van, szögény, de Hershel mi a jó francért nem szólt. Tudta, hogy egy kislányt keresnek, tudta, hogy ők találtak egyet, sőt feltett szándéka volt, hogy elzavarja Rickéket a farmról, akik ugye eleinte a srác felgyógyulását várták, majd inkább a leányzó megtalálása miatt maradtak... persze talán megmagyarázható ez azzal, hogy Hershel karaktere mindenképpen titokzatos és egyedi gondolkozású. De mondjuk pont emiatt volt az évad egyik érdekes karakterek, aki elüt az odaérkező csapattól és betegekként tekint a zombikra és szentül hisz abban, hogy az ellenszer jön és segít rajtuk.

A karakterek közül azt hiszem Shane és Daryl karaktere volt a legjobb az eddig részekben, úgy éreztem velük foglalkoztak a legtöbbet az írók és mondjuk valóban a sorozat két legjobb karakteréről van szó. Ricket sajnos továbbra sem sikerült a szívembe zárnom, sőt kifejezetten nem bírom, bár ebben szegény Andrew Lincoln is közre játszik, aki valamilyen varázslatos oknál fogva idegesít engem akárhol tűnik is fel.
Visszatérve egyébként Shane-re picit félek attól, hogy előbb-utóbb, de még nagy valószínűséggel ebben az évadban búcsúznunk kell tőle (ja igen a képregényt nem olvastam, tervben van, viszont nem szeretnék előre lelőni semmit, ezért még parlagon hever), ami mondjuk igazán kár lenne, főleg hogy meg van a sorozat rossz karaktere, már ugye a zombikon kívül, akire azért mindenképpen szükség van, lásd a Barátok Köztben is ott a Berényi Miki. Egyébként érdekes összefüggés, hogy Shane is leborotválta a haját... hmmm, elgondolkoztató.

Külön tetszettek az itt-ott felbukkanó zombik és itt most nyilván nem a kósza példányokra gondolok, hanem például az erdőben felaggatott tagra, aki még egy levelet is hagyott, vagy a kútban lubickoló döghúsgombócra. Ezek mind színessé tették a történetet, plusz hátha a nyári szünetben kapnak egy webepizódot, vagy egy kis szösszenetet, tök jó lenne.

Az új karakterek közül Hershel mindenképpen jót tett, viszont ugye rajta kívül nem igazán kaptunk mást, jó nyilván ott a lánya Maggie, aki nem túl szimpatikus egyelőre, illetve Otis, aki ideje korán szörnyet halt, meg a gyerek, aki egyszer csak ott volt és Otis sipákoló neje. Mondjuk amennyiben a farmot elhagyják ezek a karakterek talán nem is fontosabbak annál, mint amennyit rájuk áldoztak. Bár Maggie nyilván velük tart, ha így alakul és tovább biztatja Glenn-t, akiből hátha előbb utóbb izgalmas karakteret faragnak. Itt volna az ideje.

Ja igen, Andrea. Hát apám, ritka idegesítő karakter, nagyon sajnálom, hogy nem robbant fel az első évadban, mert ott se bírtam, de egyre idegesítőbb, hülye tyúk lesz belőle, bár legalább Shane megint tud kit dugni, meg azért az igazsághoz tartozik, hogy azért Andrea karaktere a másik, aki sokat fejlődött és talán a legnagyobb változáson ment át, de zombik elé vele.

Megint csak a jóságok közé tartozik Daryl tesójának a felbukkanása, még ha csak emlékképek formájában is, remélem előbb-utóbb félkézzel is, de visszatér a karakter és mondjuk akkor végezhet is a felesleges fekete szereplővel, akire alig emlékszem ebből a 7 részből, nyilván a kézelvágás meg van, de sokkal többet nem foglalkoztak vele. Érdekes is, mert rajta kívül, azért minden karakter több törődést kapott, talán Sophia anyja volt még, így elhanyagolva, bár ennyire ő sem.

A terhes seriffasszonyság ismét érdekes lehet, főleg, hogy begőzölt Shane lehet picit jobban akarja majd a nénit így, hogy valószínűleg az ő gyerekét hordja kis szíve alatt.

Az évad eddig szerintem kétségkívül jó volt, nem feltétlen jobb, mint az első, de semmiképpen sem nevezhetjük rosszabbnak, vagy unalmasabbnak. A karakterek épülnek, szépülnek, a sztori is halad és izgatottan várom a folytatást, amire február 12-ig lehet is várni. Az anyját de odébb van még.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr363458360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása