Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Karácsonyi rövidfilm ajánló: Treevenge (2008)

2011.12.07. 18:53 Csabi87

Az utóbbi időben el-elmaradoztak a rövidfilmek a blogon, sőt, a múlthéten karácsonyi horrorfilm ajánló sem volt. Úgy gondoltam, ezeket a hiányosságokat mindenképpen pótolni kell és a sors úgy hozta, hogy ezt egy huszárvágással meg is oldom.
Mai filmünk ugyanis mindkét kritériumnak megfelel és még jó is.

Gyerekkoromban kismilliószor hallottam azt, hogy ne tépked a fák leveleit, ne taposs a növényekre (bezzeg szegény fű, na rá mindenki szarik) és hasonlók, mivel, hogy azok is élőlények, érzésekkel, vagy mi a szösz.
Nos valószínűleg a Treevenge készítői szintén ezen irányelv mentén nevelkedtek és talán pont ebből az ötletből alakult ki maga a film. 
Főhőseink ugyanis fenyőfák és gonosz emberek. A fenyők nem is igazán értik, hogy az emberek, miért támadják meg őket és mindenféle rimánkodás és kérlelés ellenére is durván bánnak velük, eltapossák őket, megalázzák őket.

A fák egy darabig tűrnek, majd Karácsony napján úgy döntenek itt az ideje a bosszúnak. 

A film, amilyen rövid (köbö 15 perc), olyan zseniális. Az ötlet már nagyon jó, és a megvalósítással sem lehet különösebb problémánk, ugyanis egészen durva jelenetek is helyet kaptak a szűk negyedórában. Sőt kifejezetten durvák is. Volt, ami még engem is meglepett egy picit (lényegében az utolsó jelenetre gondolok).

Csak ajánlani tudom a filmet, hiszen többnyire mókás és a horror igényeket is igyekszik kielégíteni. 

Rövidfilmeket jellemzően nem szoktam pontozni, most viszont kivételt tennék és egy 8-as adnék a filmre, már csak, mivel valahol ez egy sima filmajánló is lenne, egy picit kurtított változatban.

A héten egyébként egy karácsonyi horrorfilmmel még jelentkezem. 

Elvileg egyébként magyar felirattal is fenn van a neten ez a filmecske, viszont nem igazán találtam rá, ha valaki esetleg sikerrel jár, kérem kommentben, vagy mail-ben küldje már el a linket és ha tudom lecserélem.

Címkék: kanadai vígjáték rövidfilm ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr253432086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2011.12.09. 10:08:32

Az elején még sajnáltam is, szegény fenyőfákat, na de a végén ahhhh...
Teljesen elbizonytalanodtam fenyőfa vásárlás ügyben :D:D:D

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2011.12.09. 10:40:27

:D bennem is pont ez ötlött fel :D idén nem lesz fenyő:D

süti beállítások módosítása