Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Cowboys and Zombies (2011)

2011.11.09. 18:22 Csabi87

Nem tudom, hogy ki az, aki már találkozott a méltán híres kitalált karakterrel Macska Jancsival, viszont a jó hírem az, hogy, aki megnézni a Cowboys and Zombies című remeket, az a képernyőn biztos látni fogja a szóban forgó karaktert. Filmünk főszereplője ugyanis egy Macska Jancsi. Már a film elején sejtettem, hogy vele lesz dolgom, viszont amikor megszólalt biztossá vált számomra, hogy David A. Lockhart Macska Jancsit igyekszik megtestesíteni. Tudom, tudom, nem szép dolog így másokat fikázni, de hát lopni se szép, a politikusok pedig ennek ellenére mégsem szégyenkeznek... szóval ennyi engedtessék meg nekem is.

Cowboys and Zombies... azt gondolhatnánk, hogy érdekes összefüggés van a Daniel Craig, Harrison Ford és nem mellesleg Olivia Wilde főszereplésével készült Cowboys and Aliens között. Nem is tévednénk nagyot, ugyanis Rene Perez rendező nagyszerű érzékkel és nem kis marketing előtanulmányokat megcsillantva átnevezte, az eredetileg The Dead and the Damned címen futó filmjét, gondolom a vigyék mint a cukrot gondolat jegyében.

Nos nézzük gyors a sztorit. Azt ugye már tudjuk, hogy Macska Jancsi történetét követhetjük nyomon, aki vérdíjakat gyűjt és ezért CGI véres harcok közepette vadássza le, akiket le kell. Legújabb küldetésén egy indián után küldik, aki rémséges rézbőrű hírében áll, úgy hogy a játék semmiképpen se babra megy. 
Hősünk csakhamar egy kis településre ér, ahonnét ló nélkül megy tovább és eközben egy másik szálon pedig két jó munkás paraszt egy nagy követ talál, amit bőszen be is talicskáznak a falu központjába, ahol feltörik és pechjükre mindenkit ellep a kőből áradó zombi kórság. Na fasza gondolhatnánk.

Innentől kezdve pedig Jancsi sincs békében, sőt az indián se, akit időközben elkap, meg a nő se, akit időközben vett (mer' volt, hogy ez így ment). 

Hát mit is mondhatnék... a CGI nem feltétlen nyerő azt gondolom, bár meg lehet vele barátkozni. Pozitívumkén viszont kiemelném azt, hogy a film többnyire szép helyeken játszódik és az operatőri munkára se lehet panaszunk, sőt mi több ez a része szerintem remek a filmnek. 

Ám de viszont ez kevés a jóhoz, mivel a film ettől függetlenül többnyire unalmas és érdektelen. A zombik nem rosszak, de nem is jók és a fekete CGI trutyi, ami belőlük árad főleg nem jó... néhol szerintem kifejezetten a fizikát meghazudtolva hagyja el a fejeket.

Ennek ellenére azért nem nevezném nézhetetlen szarnak a filmet, viszont ha valakinek kimarad az életéből az sem veszít túl sokat.

A szereplők közül David A. Lockhart nevét már említettem, rajta kívül még az indiánt alakító Rick Mora nevét említeném meg, illetve Camille Montomery kisasszonyt, aki meg csinos (a cicijét is láthatjuk jehej) és egyébként ez volt az első komolyabb filmje.

A forgatókönyv és a rendezés pedig a már szintén említett marketing zseni Rene Perez érdeme (?!), akinek egyetlen korábbi munkája van a War Machine című akció film, ami 1,5 pontot gyűjtött imdb-n. Jáj.

4 ponttal jutalmaznám ezt a filmet és azt hiszem ez mindenképpen jutalomnak számít, hiszen nem sikerült ez túl jól, bár a vadnyugaton tébláboló zombik mindenképpen kellemes élményt nyújtanak a sok vadnyugati CGI ellenére is. 

Címkék: zombi 2011 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr793338796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása