Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Prowl (2010)

2011.10.23. 19:23 Csabi87

Ismét csak egy After Darkos független horror és ugye a legutóbbi fesztiválról már volt pár filmajánló a blogon, (pölö a Husk, vagy a The Task). Viszont a szomorú tény, hogy ez már kevésbé jó, mint a Husk. Nem is annyira ereszteném bő lére, inkább nézzük miről is van szó.

Adott egy leányzó és a barátai. A leányzó nagyon szeretne beköltözni a nagy városba, mert adoptálták és egyébként is a lázadó korszakát éli, ki is nézett egy csodás kis lakást, viszont át kell ruccannia Chicago-ba, hogy kifizesse a kérót. Tehát szépen fogja önmagát és barátait és amolyan vidám kirándulás módjára neki lódulnak.

Erre egyébként nagyjából 20 percet kell várnunk, viszont addig várakozva nézhetjük a történet szempontjából szinte teljesen felesleges felvezetést. Juhéj!

Ezután hőseink kocsija lerobban. Naaa neeee, hát ilyen se történik mindennap. Vagy várjunk csak... de mégis. Lehet, hogy a sztori nem túl eredeti. Se baj!
Szóval autó megfől, jöhet a kétségbeesés, de csak egy picit, mert éppen arra jár a jó fej kamionos bácsi, aki pici noszogatás és lelkizés után úgy dönt felnyalábolja ezeket a szerencsétleneket és elviszi őket Chicago-ba, ha már úgyis arra tart. (A lerobbant kocsit, egyébként ott hagyják az útközepén, mert annak eltüntetése nem fért bele a forgatókönyvbe, hiszen már így is túl vagyunk 20 perc értelmetlen részen.)

A fiatalok a kamion hátuljába kapnak hát helyet és döcögnek tovább az országúton izibe. A hangulat vidám, isznak, szívnak, ahogy azt a rendező megkívánta, ám egy hirtelen kanyarnál kétségbeesnek. A sztori beindul: a jó pofa kamionosról kiderül, hogy kevésbé jó pofa, ugyanis az istenért nem hajlandó megállni. Hőseink kétségbeesnek, de szerencsére nem pisilnek maguk alá, mert a hely szűke és zártsága miatt, az bizony mindannyiuknak kellemetlen lenne. Így telik el pár perc, aztán hatalmas megkönnyebbülésükre a kamion megáll.

A gond viszont az, hogy egy üzemen kívüli vágóhídon találják magukat, és bizony nincsenek egyedül.

Igazából szerintem ezzel a sztorival nagy baj nincs. Az érdeklődést így olvasva szerintem abszolút felkelti, viszont mikor a képernyő előtt ülve nézed, már kevésbé megragadó. A csudába!

A bajok ott kezdődnek, hogy az operatőr keze remeg. Rendesen. Hát nem volt a közelbe pálinka? Szomorú. Az ellenséges lények olyan gyorsan mozognak, hogy nem lehet lekövetni. Mondjuk biztos sokat lehet spórolni így a koreografáláson, meg mindenen, csak a minőség rovására megy.

Egyébként a Prowl egy vámpíros film. Sajnos mostanság ez se túl eredeti, bár legalább nyálas vámpírok helyett itt komolyabbakat kapunk. Mondjuk a fénytől ők se félnek, de legalább nem csillognak, de lehet azért, mert csak a meleg vámpírok csillognak a fényben. Haha.

Mondjuk elképzelhető, hogy nem vámpírokról van szó, ugyanis ez így nem hangzik el, a filmben kóborlónak nevezik őket, de hát burgonya, krumpli.

A szereplők nagy része a sorozatok világából lehet ismerős, a rendező egy norvég úriember, bizonyos Patrik Syversen, aki 2008-ban már készített egy norvég filmet a Rovdyr-t, amiben pár fiatalra kezdenek elvadászni az erdei remeték.
A forgatókönyv Tim Tori munkája, róla sajnos még kép sincs imdb-n, de írt már horrort, illetve jelenleg készül egy Van Damme film, amit ő vetett papírra.

Igazából a Prowl, nem nézhetetlenül rossz, viszont bennem nem hagyott maradandó nyomot. Szerintem ki lehetett volna többet hozni ebből a sztoriból. A befejezés például elég gagyi volt. Kár érte. Ez most 4/10.

Címkék: vámpír 2010 amerikai film 4/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr553317277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása