Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Scream 1. évad 1. rész

2015.07.15. 13:33 Csabi87

Sikerült kicsi lemaradást felhalmoznom sorozatos fronton, viszont most a nyári újonc Scream pilotján végre átrágtam magam.

Túlzás volna azt állítani, hogy tűkön ülve vártam a sorozatot, illetve azt is, hogy vérmes elvárásokat sorakoztattam volna vele szemben. Tény, hogy a trilógiát nagyon bírtam és a negyedik résszel sem volt különösebb bajom, ráadásul az MTV sorozatai között az utóbbi időben egészen szerethetőek is akadtak. Pozitív példának ilyenkor mindig a Teen Wolfot hozom fel, ami habár számomra kicsit gyengén kezdődött bőven kikupálódott az elmúlt évadok alatt. Viszont most vissza a Sikolyhoz.

scream-1-1.jpg

Vagy felnőttem vagy a kezdés nem volt túlságosan fajsúlyos, de valahogy nem sikerült összecimborálni a klasszikus slasher sorozatosított változatával. Pedig az eredeti filmekből sok mindent igyekeztek átmenteni - mondjuk a maszkot sajnos nem sikerült - nálam a szereplőkön mégis elúszott az egész.

Nem mintha a filmekben agysebészek lettek volna, de talán a figurák egy fokkal szimpatikusabbak voltak. Jelen pillanatban kevés olyan karakter akadt, akit meg lehetne kedvelni, pedig mint a szánkba is rágták a dolgok menete ez kellene, hogy legyen.

A szende főszereplő sem az a túl szimpatikus fajta, a kenyérképű kosaras gyerektől egyenesen a falra lehet mászni, de a mindig éppen a fodrászszékből kihuppant új fiú is egy sablon figura, de ennyi erővel persze végig mehetnénk az összes szereplőn.

Természetesen egy slasherről beszélhetünk, nem kell ide ennél több, engem mégis majdhogynem mindegyik figura irritált.

scream-1-2.jpg

A filmes kikacsintások viszont megmaradtak, igaz volt, hogy fél percben belül próbálták ellőni az összes horrorsorozat címét az utóbbi időből, ami mintha régen nem így ment volna. Apróbb kikacsintások persze adódtak és külön jó, hogy a modern dolgokat is belevitték a történetbe, sőt a 20 évvel ezelőtti gyilkosság háttértörténete sem tűnik rossznak, valahogy azonban számomra mégse állt össze rendesen a sorozat.

Nyilván ott motoszkál a kérdés, hogy vajon ki a gyilkos és ki fog következőre szörnyű halált halni, de nem annyira, hogy észnél kapjak a következő részért, ha egyáltalán belátható időn belül így teszek.

Wes Craven neve ugyan producerként ott figyel a stáblistán, de Kevin Williamson már csak a kezdő rész megírásából vette ki a részét. Nem állítom, hogy feltétlen kaszálni való sorozat lett a Scream, dehogy értelmesebben is el lehet tölteni 45 percet abban egyelőre egészen biztos vagyok.

Címkék: sorozat scream

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr917630078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2015.07.16. 17:45:00

Részemről 6/10 a pilot, és a második rész után is maradok.
Az 1×02 vége egész frankó volt.

süti beállítások módosítása