Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 5. évad 14. rész

2015.03.20. 12:37 Csabi87

Hopp! Kicsit megcsúsztam a mostani résszel, utazgatás miegymás,  nem is untatnálak ezzel, viszont pár sort mindenképpen szerettem volna szánni a legutóbbi részre. Arra a részre, amelyben ismét volt kraft és nagyüzemi izgalom. Ráadásul talán a mostani dolgok fényében az eddigi altatás is egészen jól esőnek nevezhető.

A tovább mögött spoileres folytatás következik.

the-walking-dead-s05e14-3.jpg

Vágjunk a közepébe és ne cicózzunk. Áram nélkül maradt Édenfalva, ezért egy kisebb csapat a vélhetően közeli raktárba vonult, hogy összeszedjenek a kütyüt, ami segíthet a helyzetükön. A legegyszerűbb talán az lett volna, ha Rick jól fésült és most már fürdéstől sem mentes csapata vonult volna ki a helyszínre, de azért ketten a helyiek közül is velük tartottak. A frissen borotvált Aiden és cimborája, akikről már korábban megtudtuk, hogy a portyázás Szalai Ádámjai, jobb helyük van a kispadon.

the-walking-dead-s05e14-2.jpg

Persze a bajra sem kell sokat várni, hiszen a raktár tele van zombikkal, miután pedig egy testpáncélos, gránátos agyhalottat Aiden átütő sikerrel felrobbant elszabadul a káosz. Ezen a szálon ezt követően egész pörgős és izgalmas lett a helyzet, ami őszintén szólva már nagyon hiányzott. Persze mint kiderült ez még csak a kezdett, hiszen a folytatásban zombifronton és hentelés fronton is kárpótolva lettünk a korábbi, kicsit lassabb részekért.

Aident hamarjában befalták és kiderült, hogy Édenfalva lakossága korábban az ő gyávasága miatt fogyatkozott meg a portyázások során. A későbbi forgóajtós jelenet egyébként kifejezetten jó volt, ötletes és meglepő, nem feltétlen fogadtam volna nagyobb összegben arra, hogy bárkit is elvesztünk a csapatból. Persze már meglehetősen rég volt erre példa,de akkor is. Chris, párdon, Noah egy egészen gyomorforgató halált kapott, ami után nem csak Glenn, hanem mi is törölgethettük a szemünket. Glenn higgadtsága egyébként egyébként példamutató volt és talán a későbbiekben is lesz jelentősége. Ahelyett, hogy módszeresen agyonverte volna a Gyalogkakukk fickót, csak berakta hátra, majd döntenek a sorsáról a többiek.

the-walking-dead-s05e14-4.jpg

Ennek fényében pedig különösen érdekes az utolsó néhány perc, amikor a pap, magából kicsit kikelve Rickék ellen fordul, persze, ahogy azt illik a hátuk mögött. Rickék gonosz emberek lettek és ebben talán van is valami. Az pedig külön érdekes, hogy úgy tűnik az írók az eddig megszokott sablont mintha pepitába fordították volna át. Rickék korábban többségében az áldozat szerepét töltötték be, most viszont ők azok, akik a problémát jelentik vagy jelenthetik. Persze ők sem egyformák, hiszen a jó öreg Rozmár tábornok megmentette az egyik ember életét és úgy tűnik végre ismét elemében van.

Michonne, Daryl és Sasha nekem hiányzott a mostani részből, Carl hiánya pedig igazából fel sem tűnt. Helyette kaptunk egy még hülyébb képű gyereket, akinek az apja veri az anyját. Mondjuk ez a kis huncutság talán sejthető volt, Carol reakciója pedig talán kevésbé, igaz érthető. Ő gyorsan megszavazta, hogy "Look at the flowers"-t érdemel Pete, Rick pedig már régen volt nővel, így biztosan fontolóra veszi az ajánlatot.

the-walking-dead-s05e14-1.jpg

Egyébként ideje volt, hogy a Bundesliga leszármazott Eugene végre golyókat eresszen, máris mennyivel szimpatikusabb lett a figurája.

Még két rész maradt, reméljük hasonló izgalmakkal tűzdelve és akkor nem is lehet majd okunk a panaszra.

Addig viszont ajánljuk a hazai The Walking Dead rajongói Facebook oldalt.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr37286255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása