Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Exists (2014)

Az Ideglelés rendezőjének új filmje

2015.01.11. 17:37 Csabi87

exists-1.jpgEduardo Sánchezt talán mindenki úgy ismeri, mint az Ideglelés rendezőjét. A Blair Witch Project a rajongók szerint egy legendás műve, amivel az úriember berobbant a köztudatba. Mások szerint viszont egy túlértékelt szenny, amit képvisel. 

A kubai direktor viszont természetesen nem állt meg a siker kapujában, hanem folytatta a rendezést és később már Jamie Nash forgatókönyvíróval közösen hozott össze olyan filmeket, mint a Bosszú az űrből, a Lovely Molly, de a V/H/S 2. részébe is bedolgoztak.

2014-ben pedig egy újabb kézi kamerás közös következett, az Exists, amely a Nagyláb avagy a Sasquatch nyomába ered.

A történet meglehetősen klisésen kezdődik és a sablon vonat a folytatásban sem áll meg. Adott egy kisebb marék fiatal, akik a hétvégét egy erdőben megbúvó házikóban szeretnék eltölteni, a szokásos klisés dolgokkal. A szórakozás azonban hamar rettegésbe csap át, ugyanis kiderül, hogy az erdőben egy hatalmas, szőrös fenevad él, aki akár Csubakka édesapja is lehetne. A lény érdeklődését pedig hamar felkeltik a fiatalok, és ahelyett, hogy békén hagyná őket, megpróbál pontot tenni az életük végére.

exists-2.jpg

Igazából nem is teljesen értem, hogy Jamie Nash forgatókönyvíróra miért volt szükség, hiszen ezt a történetet azért már jó néhányszor lenyomták a torkunkon. Persze nem feltétlen a sasquatch kapta a főszerepet, hanem lehet, hogy egy erdei démon, dinók, földönkívüliek vagy vidéki huligánok. Igazából egyre megy.

Ettől függetlenül viszont nem lehet teljes egészében utálni Sánchez új filmjét, ugyanis még így is az egynek-elmegy kategóriába tartozik.

exists-poszter.jpgSzerencsére a kézi kamerás horrorfilmek egyik legnagyobb hátulütője talán nem annyira zavaró, ugyanis nincs túl sok üres járat. Persze a fokozatosság megvan, hiszen először csak zajokat hallunk, majd motoszkál valami sötét figura a háttérben, míg nem teljes valójában láthatjuk a szörnyet. Ez talán így is van rendjén.

Az mondjuk már kevésbé, hogy a karakterek is sablon figurák, sőt a lehetőségekhez mérten minden megszokott kártyát kijátszik a film. Nincs térerő, majd megjön, de a legfontosabb pillanatban ismét összekuszálódik a vonal; az egyik srác egyedül indul segítségért, naná, hogy pórul jár; megölik a sasquatch gyermekét és még sorolhatnám, de inkább nem.

Az Existsnek pedig talán pont ez a veszte és csak amiatt örülhetünk neki, hogy nem egy újabb szellemtámadás történik, hanem egy talán ritkábban felbukkanó gonoszt kapunk.

Sánchez túl emlékezeteset most sem alkotott, igaz amikor a legjobb kézi kamerás horrorfilmeket kerestük, azért néhányan írták ezt a filmet is. Talán Nagyláb rajongói voltak és miatta tényleg lehet szeretne a filmet, viszont még így sem túlságosan nagy eresztés. Maximum 5 pontos, közepes filmélmény. Már ha nem bolondulsz a kézi kamerás filmekért.

Címkék: 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr427049973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása