Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 5. évad. 5. rész

2014.11.11. 08:14 Csabi87

Újabb hét, újabb kaland. Csapataink egyelőre szétszakadta egymástól, így egyelőre a mindenkivel foglalkozunk egy picit felállás érvényesül.

Ennek megfelelően most az Abraham vezette csapat útját ismerhettük meg egy kicsit. Az igazság pedig az, hogy ha valakinek nem nagyon tetszett az előző rész, akkor talán itt is húzhatta a száját. Ugyan kicsivel több ínyencség jutott a vérre éhes közönségnek, de azt gondolom inkább a dráma dominált és baromi jól sikerül az összhatás. Igen, már megint.

A tovább mögött spoileresen folytatom.

selfhelp-1.jpg

Abraham karaktere egy igazi badass katona figura és most egy kisebb adag háttérsztorit is kapott. Ami az érdekes az egészben, hogy szerintem ez összesen 2-3 percnél nem tett ki többet, hiszen elvétve alig pár másodpercet láthattunk flashbackek formájában, de ezzel is ügyesen felvázolták, hogy mi történt a férfival, hogy miért tekinti céljának azt, hogy mindenáron eljuttassa Eugune-t Washingtonban.

Végre egy kicsit Eugene-t is megismerhettük, hiszen eddig nem igazán volt több idegesítő háttértáncosnál, akit ide-oda cibálnak. Mondjuk számomra továbbra is idegesítő, de végre kiderült a titka. Egy nagy francokat tudós ő, csak szeretne túlélni és ezért hazudott, végül, ahogy közeledtek Washingtonhoz pedig kénytelen volt különféle geciségeket bevetni, hogy lassítsa a csapatot. Nem rossz ember, de én is összevertem volna, hiszen emberek haltak meg miatta, azt pedig már az első perctől fogva tudhattuk, hogy vaj van a füle mögött.

selfhelp-3.jpg

Abraham flashcback jelenetei egyébként odakerekedtek ki, hogy összefut Eugene-nal, pont mikor úgy dönt, hogy véget vet az életének. Innentől kezdve pedig Eugune habár hazudott, mégis egy fontos feladata volt. Nem a zombivírus gyógymódjának kifejlesztése, hanem Abraham életben tartása. A vörös úr ugyanis talált magának egy küldetést, egy cél, amiért élhet. Érdekes kérdés is, hogy a  folytatásban mi lesz vele, hiszen az, amiért küzdött tulajdonképpen egy álomkergetés volt.

Voltaképpen pedig a mostani 40 percünk egészen e köré a téma köré épült, a többiek most inkább csak asszisztáltak ehhez, de nem volt ezzel semmi probléma. Tara karaktere egyébként azt veszem észre, hogy egyre szórakoztatóbb, néha egy-egy óvatosa egysorost most is kaptunk tőle, juhé.

Ami pedig a zombihentelést illeti, ezzel talán most egy kicsit óvatosabban bántak - mondjuk mihez képest. Persze nyilván a hatásvadász dolgok sem maradtak el, mert naná, hogy a busz pont a zombik és az elhagyott autók között adta meg magát, hol máshol. Na de azt meg tudjuk, hogy az egyetlen karakter a The Walking Dead univerzumban, aki képes úgy autóbalesetezni, hogy közel és távol csak két zombi van, az Lori.

selfhelp2.png

Az pedig valahol örömteli, hogy az 5. évad 5. részében is tudnak még színt vinni a zombik öldöklésébe, hiszen a mostani tűzoltó autós dolog azért egészen izgalmas volt és látványosra sikerült. Mondjuk nyilván az írókat ezért fizetik és egy jól kitalált képregény is alapul szolgál nekik.

Ez alkalommal talán egy fokkal jobb részt kaptunk, mint Beth történetének esetében, ami pedig az 5. évad színvonalát illeti, azt hiszem, hogy eddig elégedettek lehetünk, úgy érzem nem sok okunk lehetett még panaszra.

Panaszra pedig akkor sincs okod, ha két felvonás között felkeresed a haza The Walking Dead Rajongói Facebook oldalt.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr246884149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.11. 09:27:20

Szerintem ez egy kifejezetten unalmas rész lett. A két legérdektelenebb karakter kapcsolatáról szólt.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.11.11. 17:24:49

@doggfather: A hajas baba tényleg érdektelen volt, mondjuk, amit kihagytam, hogy mókás volt, hogy a hajával foglalkoztak, gondolom reflektáltak a nézőkre.

Abraham viszont számomra mindig is érdekes volt és sajnáltam, hogy nem foglalkoztak vele. Más kérdés, hogy ez az elvesztem a családomat mert vadállat vagyok és inkább megölöm magam, vagy aztán mégse több helyen meghúzott lépés, de nem zavart.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.12. 13:12:05

@Csabi87: engem ő se érdekelt az első pillanattól kezdve se.

az viszont több, mint dühítő, hogy daryl már a 3. rész óta nem szerepel. :S

Fodri · http://aprochef.blog.hu/ 2014.11.12. 17:24:54

Nekem kifejezetten tetszett ez a rész is, eddig pazar színvonalon mozog az évad. Örülök, hogy kicsit jobban megismerhettük Abraham karakterét, a végére nagyon megsajnáltam. Ez a küldetés tartotta életben, kíváncsi vagyok hogyan fejlődik majd tovább a karakter. :)
Eugene-ről pedig nyilvánvaló volt, hogy van valami stiklije, de azért bevallom meglepett, hogy csak hazudott és mégsem tudós...várom a következő epizódot! :)

angryculture 2014.11.14. 20:42:47

Glenn és Maggie kinyírhatná mindet, aztán haladjunk,kérem szépen

süti beállítások módosítása