Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vámpírok földje (2010) - Stake Land

Ha eleged van a modell vámpírokból

2014.09.26. 17:27 Csabi87

Stake-Land-1.jpgValamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva az a helyzet, hogy a vámpíros filmek nem tartoznak a kedvenceim közé. Természetesen akadnak kötelező darabok, de úgy ánblokk nem jövök lázba az ilyenféle vérszívóktól és meglehetősen ritkán fanyalodom rájuk. Így eshetett meg az is, hogy a Vámpírok földjét eddig sosem sikerült megnéznem. Kis barom voltam, mert Jim Mickle horrorja teljesen rendben van. Sőt.

A film szerintem érdekes módon kezeli az egész vámpír ügyet, hiszen nem alvilági vérszopók kapnak benne főszerepet, vagy lények, akik az emberek között élnek titokban, hanem kapunk egy poszt-apok filmet, ahol a vámpírok hozták el a sötét kort.

Ez persze nem egyedülálló, azonban összességében mégis igazán pofás.

A történetben amúgy egy fiatal srácot és a Mister névre hallgató fazon kalandozásait követhetjük nyomon. A srác, Martin, egy csapásra, hirtelenjében találkozik az újdonsült veszéllyel, ugyanis egy vámpír brutálisan végez a családjával, őt az említett bölcs és tapasztalt vadász, Mister menti meg, akivel aztán együtt róják az utakat, a cél pedig, hogy eljussanak Új Édenbe, ahol az ígéretek szerint béke honol.

Ehhez persze át kell szelniük az országot, ami cseppet sem egyszerű, hiszen a vámpírok éjjel a kóbor népekre fenik fogaikat, ha pedig ez nem volna elég, akkor a szokásos ember embernek farkasa dolog is befigyel, már csak, hogy nappal is legyen miért fosni.

Stake-Land-2.jpg

Az az igazság, hogy a kezdés már egészen íncsiklandozóra sikerült és már kiderül, hogy bizony nem kendőzött és lagymatag alkotást kapunk, hanem igazán komoly és véres percek várnak ránk. A komoly mondjuk azt hiszem probléma is, nekem legalábbis nagyon hiányzott egy karakteret, akit még nem baszott meg a méla bú - világ vége ide vagy oda.

stake-land-poster.jpgViszont a véres és durvulós jelenetekbe kár volna belekötni. A vámpírok randák és véres pofájúak, tehát, ha unod azt, hogy csillognak és mindannyian úgy néznek ki, mintha a pöcsöm tudja melyik magazin címlapjáról léptek volna ki egy kiadós photoshoppolás után, akkor a Vámpírok földje a Te filmed lehet.

Emiatt a talán naturalista és durva ábrázolásnak köszönhetően egyébként tényleg azt gondolom, hogy hiánypótló a film és talán kicsit már a zombi darabokra hajaz, de ezt én jó pontnak tartom, hiszen tényleg az ember töke ki van azzal, hogy a vámpírok jó csajok és hibátlan faszik. Jim Mickle pedig ezeknek a szaroknak mutatja fel a középső ujját. Köszi.

Ilyen téren tehát nincs baj, ami kicsit zavaróbb lehet, az, hogy hőseink mennek-mendegélnek és oké, hogy tudjuk mi a cél, de mégis kicsit Gyűrűk ura lesz az egész, persze szerencsére nem olyan hosszan. Ne érts félre, nem unalmas ez, csak néha céltalannak tűnik a bolyongás.

Aztán habár a poszt-apok tálalás és a zombiszerű vámpírok valahol számomra egy kis egyedi színezetet adtak a filmnek, azért a jó öreg sablonok sem maradnak el, hiszen pontosan lehet tudni egy idő után, hogy a végén ki lesz a főgeci és hasonlók, de ez meg annyira nem nevezhető zavarónak.

Kár is ezt cifrázni a lényeg, hogy egy egészen eltalált és nagyrészt rendben lévő vámpír film ez, amit mindenképpen érdemes megnézni, ha az ember kicsit is szereti a horrort és nem hányja össze a fotelt egy kis vértől. Korrekt munka. Amolyan 7 pontos.

 

Címkék: 2010 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr55833545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.09.27. 15:28:06

nem tudom, de nekem a vámpíros film, akkor a szokásjog, hogy csak az jöhet be, akit beengednek

mondjuk ez már nagyon régen elveszett

süti beállítások módosítása