Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Freezer (2014)

2014.07.05. 17:52 Csabi87

freezer-poster.jpgValamelyik nap örömmámorosan csaptam a levegőbe, hogy nosza legyen már néha thriller is a blogon és jött is szembe Mikael Salomon rendezése a Freezer.

Az alkotásra mondjuk nem Salomon neve miatt figyeltem fel, bár sorozatokból ismerős lehet az úriember, meg 2004-ben King adaptációt is rendezett az volt a Borzalmak városa. Viszont a főszerepet Dylan McDermott kapta, akire kíváncsi voltam, hiszen az American Horror Story-ban egészen korrekt alakítást nyújtott és vajon ez nagyfilmre is átvihető? A csuda tudja. Nem derült ki, mert a Freezer nem durran nagyot, tipikusan az egynek elmegy kategóriából való, de talán annak is a végéről.

Főhősünk Robert, megszopta. Egy étteremből orosz csúnya fiúk viszik el, akik aztán egy hűtőkamrába zárják. Tudni szeretnének valamit, nagyon és úgy hiszik Robert tud nekik segíteni. A srácnak azonban fogalma sincs arról, hogy mit akarnak tőle a nehéz fiúk, ráadásul oroszul sem beszél, viszont élni szeret, de egy zárt hűtőkamra lássuk be erre alkalmatlan. 

A kijutás nem egyszerű, de képbe kerül egy rendőr, egy beépített zsaru is, aki egyszer csak előbukkan a dobozok mögül (??!!) és az oroszok részéről egy attraktív hölgy is, aki legalább angolul is beszél.. Így Robert bízik abban, hogy megtudják vitatni a dolgot, viszont mint kiderül a hatalmas eltűnt összeg nincs nála, pedig az oroszoknak arra fáj igazán a foguk.

A tovább mögött folytatom.

Freezer-3.jpg

Tipikus egy helyszínes thriller ez, ami még akár jól is elsülhet. McDermott játékával sincs különösebb gond, bár a néha nagyon vicces, néha pedig kád szélét megszégyenítő keménykedés kicsit fura, de előbbiek olykor-olykor még el is mennek és nem túl irritálóak.

Amúgy viszont a szomorú, hogy a Freezer semmi újdonságot nem mutat, nincs benne semmi, amitől egy kicsit is jó és emlékezetes lehetne, el van a középszerben és meg sem próbál kitörni onnét. Kár.

Freezer-2.jpg

A végére nyilván kapunk egy csavart és megvilágosodunk, de ez sem hozza magával a kötelező "aszta kurva" érzést, így pedig másnapra már azt sem tudjuk, hogy mi történt a tegnapi filmben. Ez is nagy probléma.

Az apróságokra sem mindig figyeltek, mert ugyan a hidegben hősünk fokozatosan hűl ki, ez látszik is, viszont a lehelet nem mindig, pedig a hidegben elvileg volna értelme, persze ezek már csak kozmetikai megoldások lennének és esetleg kicsit az összhatáson javítanának.

Freezer-1.jpg

Tom Doganoglu és Shane Weisfeld első ízben próbálkozott forgatókönyvírással és ez meglátszik, Salomon háta mögött pedig lehet sok év és rutin, ez mégsem érződik.

Ettől függetlenül nem feltétlen a kukába való film ez, de egy nagy B-darab, ami az ottani mezőnybe is csak beleszürkül. Igaz ugye így is ebből a fajtából van több a piacon, 5 pontnál többet nem érdemel és ebben talán egy kis adag jófejség is van.

Címkék: thriller 2014 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr745833501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.07.06. 13:37:42

Mivan, meleg van? Elobb az kisertethutos most meg ez a fagyasztos... :D

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.07.06. 20:33:35

@mojyo: Egyébként semmi ilyen nincs benne... mondjuk mst, hogy írod, tudat alatt lehet ezért történt így :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.07.07. 16:24:54

szerintem a leírtak és az öt pont nem bé kategória

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.07.08. 21:15:01

@Csabi87: hanem egy csöppet hátrébb van az abc-ben

süti beállítások módosítása