Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nincs mitől félned (2013) - Nothing Left to Fear

Slash horrorfilmezik

2014.06.02. 18:15 SZANDRA

nothing_left_to_fear_xlg.jpgA szekták veszélyesek, ahogyan a túlzott vallási fanatizmus is. Ezt nem lehet elég kevésszer hangoztatni, gondoljunk csak a vallási háborúkra, és az Isten nevében elkövetett gyilkosságokra, áldozat bemutatásokra. Természetesen maga a vallás nem gond, sőt néhányak életében fontos, és jó szerepet játszik a vallás, és a hit. sokan felsőbbrendű célnak nevezik a brutalitást az Úr nevében, amivel védik magukat, hogy csak parancsot teljesítenek, egy felsőbb hatalom irányítása alatt. Mélyebb filozófiába is bele lehetne menni, hogy ha az Úr szerint bűn embert ölni, ami valóban igaz, akkor miért mondaná azt, hogy valaki tegye meg? De ez más téma, más hol való kitárgyalást érdemel, nézzünk inkább aktuális filmünket: Nothing Left to Fear, ami szintén ezt a fontos témát járja körbe.

Egy plébános és a családja nagy reményekkel telve, beköltöznek egy szép nagy családi házba, Kansas-ben, egy álmatag kis városban. A beköltözés zökkenőmentesen alakul, leszámítva az odafelé úton lévő furcsa férfit, a juhok kivéreztetését, a családi civódást, az előző bérlőt és az egeret, aki a szobában szaladgál.

A plébános gyorsan beilleszkedik, a templomban nagy örömmel várják. Ezzel szemben a gyerekeinek sokkal nehezebb a dolga. Az idősebbik lány, Rebecca ahogy a lányregényekben is történik, találkozik egy helyes sráccal, első látásra belezúgnak egymásba, randizgatnak, az új hús ez elején kelendő, és kijátszhatóbb.

A középső gyerek, Mary már kissé "városiasabb" típus mint a nővére, ez a jelző jobban illik a stílusára. Szegény lány óriási kalamajkába keveredik, de erre még visszatérünk...és ott van Christopher, a különc kisfiú, akiről sokat nem tudunk meg, mert az a pár jelenet amiben látjuk, nem ad mély képet a jelleméről. A szülőkről még ennyit információt se kapunk, boldog házasságban élnek, és örülnek, hogy a városka lakói befogadták őket, és tisztelik az új plébánost.

nothing_left_to_fear.jpg

A városka lakói már kezdetben is túl gyanúsak, még a családnak is, azonban ezt senki nem veszi komolyan, egyedül Rebecca barátja, Noah. Ő az, aki minden információval rendelkezik, és játssza a szerepét, amit a régi plébános szavaival élve: "Isten neki szánt." Itt jön be a képbe Mary, aki az első áldozata lesz ennek a szektának, elszabadul a métely és a tombolás megkezdődik.

Ez a film egy morális csőd. Nem akarok előre elárulni jeleneteket, és csavart se, de például mikor Chris menekül, kiszáll a kocsiból, és a nővére, meg a pasija csak fogja magát és elhajt...de jó is egy erős családi összetartás ez. Noah tettét a végkifejletet nézve megértem, bár akkor se lett volna ez szükséges, és bár végül felvették a kocsiba a kisfiút, messze érdekes megoldást hajtottak végre, és Becca reakciói is olykor kifogásolhatóak. De ilyen a szó szerinti ördögi kör.

nothing-left-to-fear3.jpg

A színészekről sokat nem mondhatok, bevallom Anne Heche-től sokkal többet vártam, több filmben is láttam már, jobb alakítást nyújtva, itt csak statisztált az eseményekben, a főszereplők se voltak sajnos sokkal hitelesebbek. A vizuális technika viszont annál inkább, nem sok ijesztő jelenet van, de a démoni lány ábrázolása ütősre sikeredett. Viszont egy hatalmas piros pontot kap Slash. Ritka, hogy egy filmben a zenét emelem ki a legjobb vonalnak, de itt, a vizuális technika mellett a zene az, ami viszi a prímet. Hívhatjuk Slash (Guns 'N' Roses) filmjének, szerencsére a zenei vonalatot is ő szolgáltatja, de ezek mellett producere is a műnek. Bár jobban örülök, ha Slash megmarad a zenénél.

Maga a látványvilág, a jó audiovizuális ábrázolások és Slash nem elég ahhoz, hogy erre a filmre rátehessük a "jó film" bélyeget. A történet sok egyediséget nem mutat, rendelkezik csavarral, bár ez se igazi meglepetés, lassan kibontódik a cselekményszál, de nem éppen az év legjobb filmjei közé tartozik. Összességében: 5/10.

Címkék: amerikai film 5/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr36250432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2014.06.03. 12:50:37

Fúú, de szar ez a nóta basszus!:D Pedig alapvetően szeretem ezt a felállást, de ez a kornyikálás szaggatja az idegeimet. Filmet még nem láttam, sőt eddig nem is hallottam róla, de a kritikádat elolvasva még egy darabig megvagyok nélküle.

SZANDRA 2014.06.03. 14:54:27

@Dzsézön: Ízlés kérdése, kinek mi tetszik :) Nekem tetszik, ilyen a stílusa, de megértem az álláspontod. :) Nem sokat hagysz ki, egyszer nézős, meg elmegy egynek ha ilyen vallásihoz van kedve az embernek.

süti beállítások módosítása