Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 8. rész

2013.12.02. 17:38 Csabi87

Ha egy szóval kellene jellemezni a The Walking Dead midseason zárását, akkor csakis a hibátlan kifejezést használhatnánk. Dráma, vérengzés és még több dráma még hozzá abból az idegtépőbb fajtából. Emellett remek párbeszédek, jelenetek és hűűű meg hááá.

A továbbra kattintva spoileres írás következik.

1twd-4-8-3.jpg

Az idei évad azt hiszem egészen ütősre sikerült, egyedül az első Kormányzós résszel nem voltam 100%-ban kibékülve, de azzal se volt nagy baj, a maradék 7 darab epizód viszont kiváló volt, a mostani pedig csak hab volt a tortán vagy korona az eddigiek tetején.

Kezdésként a Kormányzót láthattuk, amint buzdító beszéddel próbálja meggyőzni az embereit arról, hogy a börtönt el kell és el lehet foglalni, természetesen emberáldozatok nélkül, a terv pedig már kész is, köszönhetően a túszul ejtett Hershelnek és Michonnenak. A nép pedig zabálja a félszemű antihős szavait, mi viszont tudjuk, hogy álszent szöveg ez és "Briant" igazából csak a bosszú élteti.

1twd-4-8-2.jpg

A börtönbe is visszatérünk egy kicsit, szóba kerül Carol, mielőtt azonban Tyreese számára is kiderülne, hogy ő végzett az első két beteggel - és vajon ki rakta ki a patkányokat - találat éri a börtönt a bentiek pedig kirohanva egy tankkal, a Kormányzóval és aktuális csatlósaival találják szembe magukat.

A vihar előtt azonban kell egy kis csend, itt sem történik máshogy, Rick és "Brian" még diskurálnak egyet, felmerül az együtt élés, de a félszemű valószínűleg pontosan tudja, hogy a börtönt nem fogják feladni, az ultimátumra fittyet hánynak, innentől pedig szabad lesz a gyilkolás.

1twd-4-8-1.jpg

Ez pedig Hershel halálával kezdődik meg. Az öreg odaért a végéhez, a terepet pedig azért már a korábbi részekben megágyazták ennek, ellenben mégis sajnáltam és sajnálom. Ez pedig casus belliként hatott, a tűzpárbaj megkezdődik, a tank lánctalpai beindulnak és vérbe fullad a hátralevő 15-20 perc.

Volt évad, amikor az akció nem számított a sorozat erősségei közé, ez viszont most egészen szépre sikerült, tankkal és robbanásokkal együtt. Miközben pedig a töltényhüvelyek a földre potyogtak és a golyók repkedtek egy rakat amúgy is durva dolog történt. Rick és a Kormányzó végre szemtől szembe, ököl az ököl ellen küzdött meg egymással, ami félszem ide vagy oda úgy tűnt a Kormányzó javára dőlhet el, azonban kedvenc gonoszom most pórul járt. Végleg. Azt hittem majd még kihúzza, de azt kapta, amit megérdemelt.

1twd-4-8-4.jpg

A Carol által betanított lányok is tették, amit "anyjuk" beléjük nevelt és kérdés nélkül lőtték agyon a betolakodókat. Durva volt. Csak úgy, mint a kislány és a homoki zombi esete. Nyilván volt már, hogy gyerek esett zombi áldozatul, de talán ez volt az eddigi legdurvább és számomra tényleg a semmiből jött, megleptek. Az pedig szintén komoly volt, amikor a Kormányzó átvette a gyereket és csak úgy hetykén fejbe lőtte.

1twd-4-8-5.jpg

Judith pedig szintén eltűnt, mondjuk úgy tűnik a zombik lehetnek a ludasok, igaz bízom benne, hogy őt azért megmentették, mert ha nem akkor valóban nagyon igaz lehet, amit Andrew Lincoln nyilatkozott, hogy az évad maradék részei nagyon-nagyon durvák lesznek.

Egy rakat dolog kimaradt még, de nehéz és tán lehetetlen is igazán jól összefoglalni ezt az egészet, rengeteg zseniális jelenet és szépen fényképezett rész volt - amikor például a zombik megtaposták a Kormányzó sakkfigurát.

1twd-4-8-6.jpg

Valahol gonosz dolog így elküldeni minket pihenni, ráadásul februárig, több, mint két hónap The Walking Dead nélkül. Nem lesz könnyű. Már most hiányzik. Viszont addig is itt a magyar TWD Rajongói FB Oldal. Lájk!

1twd-4-8-7.jpg

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr45671621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.03. 09:28:05

tényleg nagyon jó rész volt.

én mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy a kormányzó nem tényleg békésen akarta elkergetni rick-et, csak ő ellenállt.

Kicsit hamar kiírják őt egyébként, főleg a képregényhez képest. És az egy nagyon gyenge digi trükk volt a végén a karddal. :S

Ami külön tetszik, hogy nem tudják, hogy ki a pszicho köztük ki akarta a zombikat becsalogatni, illetve szerintem az se biztos, hogy tudjuk, hogy ki ölte meg a két beteget, csak azt tudni, hogy carol bevallotta/magára vállalta.

2013.12.06. 17:49:34

Tökéletes rész volt. Az öreg nyárimikulást én is sajnálom, és valóban túl hamar kikerült a Kormi, de állat volt. A patkányokat szerintem a pszichopata kiscsaj intézte...

DON a tellácska 2014.01.11. 07:49:38

"A gyenge elhullik egye fene vad,
Húzd az igát amíg bele nem törik a derekad
Figyeld hol rontod el, nyisd ki a szemed figyeld hogy hol rontod el."

Na ja Hersel és Rick se kapál többet. Vége a nyuginak. Mehet az újabb keresgélés, életben maradás. Személy szerint örülök neki :)
Bírtam azt a pillanatot (megint) amikor a kormányzót elkapta az ideg, hallható volt ugyan az a sípoló hang mint amikor megölte a saját embereit. Nagyon várós a fojtatás sanszos hogy jó évad lesz ;)

süti beállítások módosítása