Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 9. évad 6. rész

2013.11.14. 18:34 monkeyJade

Supernatural 9.06 rész kipipálva. Csak nekem volt, azaz érzésem, hogy Dean ebben a részben nem volt más, mint statiszta? Erősítsetek meg benne, hogy nem csak nekem tűnt fel ez, hanem nektek is. S, hogy miről is szólt az epizód máris elkezdem, mert igazság szerint, most túl hosszú bevezetőt nem tudnék írni.

No, nem azért, mert nem volt jó rész… Jó volt, a maga bájos, igen, BÁJOS módján. Nem használtam még ezt a szót erre a sorozatra, de hát ezt is el kell kezdeni. (És bocs, ha netán hülyeségeket írók, csak fogdokitól jövök és teljesen lezsibbasztotta az agyam.) Csapjunk is bele az epizód áttekintésébe, spoilerezni fogok, mint mindig, tehát ha valaki totál spoiler free szeretne lenni, az most hagyja abba az olvasást. Igaz, túl sok minden nem történt a részben, egy-két momentumot kivéve. Lássuk, mik is voltak azok.

Folytatás a tovább mögött.

Supernatural 9x06 samples (2).JPG

Castiel… a jó öreg Castiel ismét feltűnt. Szárnyatlan barátunk egy élelmiszer boltban eladóként helyezkedett el. És egészen jól csinálja. Megfigyeli az embereket és próbál minél több tudást összeszedni a pult mögött állva, hogy ugyan olyan lehessen, mint a többi ember, hiszen most már ő is az. Ám Castiel, aki jelen pillanatban Steve, mégsem olyan, mint az emberek többsége és ez a főnöknőjének is feltűnik, aki egyszerűen odáig van új munkaerőéért. Castiel a tökéletes alkalmazott.

Mindent megtesz, amit mondanak neki, nem ellenkezik, nem szól vissza, nem morog, mindenhol mindig csak jót akar. Egyszerűen ő Castiel, csak szárnyak nélkül. Maga a megtestesült álma a munkaadóknak. Főnöknője dicséri őt és magasztalja már-már zavarba ejtően. Szárnyatlan barátunk pedig úgy tűnik büszke magára és arra, hogy amit tesz az jó.

Supernatural 9x06 (452).jpg

Ám egyik nap egy újságcikket olvas, egy fura halálesetről, amiben egy férfi felrobban, és konkrétan nem marad más belőle csak a szétrobbant teste kissé rózsaszínes árnyalatban. Muszáj megosztania ezt Deannel, hiszen ez egy ügy, így felhívja az idősebb Winchestert, aki a segítségére siet barátjának, vagyis inkább az ügyet próbálja felgöngyölíteni, a Bunkerben hagyva Kevint és Samet. Nekik a legfontosabb most az Angyal Tábla lefordítása és megoldása, de ez nem is olyan egyszerű. Hiszen minden hiába, olyan nyelven van megírva, ami régen kihalt így senki sem érti… Kivéve persze Crowleyt, a Királyt, aki éppen a pincében tartózkodik láncra verve. Ő egészen biztosan képes lefordítani. De miért is tenné meg ezt a szívességet nekik?

A rész igazából két szálon fut, az egyikben tovább ismerkedhetünk Castiellel, az emberrel, aki helyt próbál állni a szárnyai nélkül, Dean pedig próbálja őt terelgetni, miközben egy kis nyomozásba kezdenek, hogy szóljon is valamiről az ő fejezetük.

Supernatural 9x06 samples (68).JPG

Közben pedig megismerkedhetünk egy különleges „angyal-fajtával” aki a halott testvérein próbált segíteni a csatamezőn, megadva nekik a gyors és fájdalommentes halált. De így lehullva a Földre nem igazán tudja megkülönböztetni a fájdalmas mély érzelmeket egymástól, amik hívogatják őt, akár csak a Mennyországban testvérei, ám itt a Földön a fájdalom érzése nem egyenlő azzal, hogy meg akarna halni az ember. De a Halál Angyala ezt képtelen megkülönböztetni egymástól, így ahol fájdalmat érez máris öl.

Természetesen róla szólt a cikk is, amit Castiel, bocs Steve, talált. Ő az, aki robbantgatja az embereket. És Ő az, aki megtalálja Castielt is a városkában, hiszen szárnyatlan barátunk fájdalma sokkal erősebb a többi emberénél és a Halál Angyala azonnal ki is szúrja őt a tömegből… Kellemetlen.

Supernatural 9x06 (1506).jpg

Így Castielnek nem csak az emberré válás következő fázisaival kell megküzdenie, amibe beletartozik a csalódás, rózsalopás, egy kis babysitterkedés altatódallal, sőt még egy kis szerelmi csalódás is, hanem ott van Angyal testvére is, aki azért jött, hogy megszabadítsa őt fájdalmától. Jah és még Dean is ott van, aki próbál segíteni rajta, de az idősebb tesó ebben a részben inkább statiszta, mint főszereplő.

Óh és elkanyarodtunk a másik száltól. A Sam/Kevin/Crowley triótól. Ami még izgalmakat is adott a történetben. Crowleyt a fiatalabb tesó meggyőzi arról, hogy segítsen nekik, mégpedig a legegyszerűbb módon, a büszkeségére és a hiúságára hat. Hiszen a Pokol Királyának bőven akad mindkettőből.

Ahogy meghalja, hogy a vörös démon, Abaddon a trónjára hajt, máris alább hagy az egója. Sőt még egy „telefonhívást” is kap, hogy beszélhessen a feltörekvő trónkövetelővel. De, mint tudjuk a telefonálás démonéknál kicsit más… Vér kell hozzá és egy fatál. Nem pedig egy mobil… ezt már az első évadból is megtudhattuk. Kevin az, akitől Crowley kap egy „kapcsolásnyi vonalat”, fogalmazzunk így, egy tű és egy fecskendő segítségével csapolja meg magát a Próféta. És a Király megtudja, hogy Abaddon bizony az összes alkuját, szerződését egyenként hajtja be a szerencsétlen áldozatokon idő előtt és küldi őket a Pokol mélyére démon alapanyagnak. Pedig Crowley bármilyen hihetetlen, betartja az adott szavát és a szerződéseit. Akár csak most. A telefonhívás után segít a két fiúnak… Ám… Sam, akiről tudjuk, hogy precíz ember, észreveszi, hogy a fecskendő, amiben Kevin vére van ott maradt Crowleynál és meglesi a Királyt, aki élvezettel lövi be magának a Próféta vérét… érdekes…

Supernatural 9x06 (1086).jpg

Összességében, nem lőttem le az összes spoilert, így nyugodtan nézzétek meg a részt, ami átlagos, már-már túl átlagos epizód volt. Az igazi izgalmakat inkább Sam és a többiek okozták a Bunkerban, Castiel próbálkozik emberként, kisebb-nagyobb sikerrel. Szegényt sajnálom, mert kiderül, hogy nincs egy igazi otthona, ahol álomra hajthatja a fejét, az üzlet raktárában alszik egy hálózsákban. Egy ruhája van, amiben dolgozik is. Szerencsétlen, de legalább van munkája és egy barátja Dean, aki segít neki. Tudjuk jól, hogy Sam is barát, de hát Zeke benne, és ahogy az angyaltól hallhattuk, jobb ha ő és Castiel nincs egy légtérben. Így aztán marad Dean, aki csak a segítségét tudja felajánlani és segít is neki ebben a részben, s még a Halál Angyalt is sikeresen kinyírják együtt.

Mark Sheppard vitte az egész részt most a vállán, egyszerűen zseniális, mint Crowley, imádom nézni őt. Természetesen a többiek is hozták a figurát, de nem volt igazán említésre méltó, kimagasló jelenetük. Talán Misha Collins, ahogy bemutatja nekünk Castielt az embert. Jó megformálás az angyal után.

Jensen, mint Dean Winchester volt is meg nem is a részben, inkább csak azért volt ott, hogy legyen. Míg Jared Padalecki Samet adta, a tőle megszokott módon. A részre adok egy gyenge négyest, de csak azért, mert Crowley valami isteni és mert voltak nagyon jól megírt párbeszédek Dean és Castiel között. Ez az epizód leginkább azt akarta bemutatni, hogy hol él és éppen mit is csinál az ember Castiel, vagyis Steve. És eköré építettek egy kis sztorit. Volt benne fanservice persze, nem is kevés, de hát a rajongókért mindent.

A következő rész elég durvának tűnik. Visszarepülünk Dean gyerekkorába és kiderül egy nagy titok is. Várós!

PS: Zeke free epizód, kár. 
PS2: Castiel (Misha) énekel!
PS3: Impala rulez!
PS4: A sminkesekre már be sem szólok. Végre.
PS5: Szerencsétlen Castielt rohadtul sajnáltam a végén.
PS6: Vajon Crowley rájön, hogy Sam nem csak Sam? Én vártam.
PS7: A Pokol király mire készül? Mert egészen biztosan készül valamire.
PS8: Kapcsolás várakoztatás a Pokolban? Röhögtem!
PS9: Most tényleg kicsukott Metatron mindenkit örökre? Szívás. De a srácok majd megoldják! Reméljük!
PS10: A baby nagyon édes volt!

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr705633864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása