Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az egyezség (2012) - The Pact

Újabb kísértetház sztori

2013.11.04. 18:34 SZANDRA

The-pact-poster.jpgAnyjuk halála után a két nővér visszatér régi otthonukba a gyász miatt. Bár egyik testvér se szívesen teszi ezt a régi, rossz emlékek kereszttüze miatt, azonban Nicole mégis úgy dönt, hogy eltölt pár éjszakát a jó öreg családi fészekben. Ezzel meg is kezdődnek az események: sejtelmes zajok, ismeretlen alakok feltűnése, neszezések, és Nicole eltűnik.

Annie, a nővére elindul megkeresni a testvérét, a ház zegzugos részeit is átnézi, mert az épület sokkal többet rejt magában, mint amennyit először gondolna az ember látszik. Erre Annie is hamar rájön, és a rossz emlékek is feltörnek. Végül Annie is a régi házban tölti estéit, hogy haza várja testvérét, ahol azonban természetfeletti erők támadnak rá, és végül alapos nyomozgatás során, és egy szellemekkel suttogó segítségével - aki nem Jennifer Love-Hewitt - próbálja kideríteni, hogy milyen sötét titkokat rejteget a családja, és mit is rejt magában a ház.

Folytatás a tovább mögött.

pact-2.jpg

Ez a film borzasztó unalmas. Nem a tréfa kedvéért mondom, csak egyszerűen pár izgalmas jelenettől eltekintve az egész egy harmatgyenge Paranormal Activity kombinálva valami laposabb drámai cselekményszállal. De ez is erőltetve volt, nagyon szájbarágósra sikeredtek a drámai megnyilvánulások, ilyen pl: az eltűnt testvér drogproblémái, az anya-lánya kapcsolatok ábrázolása is mind-mind több akart lenni, mint ami sikerült. Emiatt nagyon is a lejtőre került az amúgy nem valami eredeti ötlettel előrukkoló kis alkotás. Nekem végig az járt a fejemben, hogy igen, igen, ez egy Odaát részre emlékeztető, földhöz ragadottabb kis thrillerecske.

Az erőltetett dráma olyan, amikor érezni lehet a direkt kérdéseket, hogy azért szerepel szándékosan a film cselekményében, hogy ezzel valami hatást keltsen ki. Ez egy-egy személyes, mélyebb társalgás során nagyon hasznos is, hiszen kötelékerősítő kapcsot jelent, de egy horrorfilmben egyszerűen érezni, hogy a film megpróbál annyira drámai, és szívhez szóló lenni, hogy emiatt már inkább egy kis ellenszenvet kelt.

pact-1.jpg

Ezzel próbál kiemelkedni, hogy itt nem csak az ijesztgetésről szól minden, hanem igenis olyan hétköznapi emberek a szereplők mint mi magunk, csakhogy néha kissé szájbarágósan adja elő.

Ugyebár Annie nem találkozott sohasem az unokahúgával, csak képeken látta, és azért a gyerek már nem olyan kicsi, most kérdezem: Milyen nagynéni az olyan, aki sose látogatja meg az unokahúgát? Még ha a testvérét nem is tiszteli...de a filmben már az óvó nagynénit látjuk, és érezni, hogy itt a két szereplő között egyszerűen a vérrokonságon kívül semmilyen lelki kapcsolat sincs, így az egész, mellesleg fontos drámai vonal, teljesen háttérbe szorul, és megbukik. Pedig egy ártatlan kislány egy szellem járta házban mindig abszolút sikert jelent a horrorok palettáján, megunhatatlan lemez. Mindemellett közben a nagy rokoni összetartozás vezeti a főszereplőt, egy kicsit sántít a cselekmény. Amikor elveszt valaki egy számára amúgy fontos embert, akivel addig alig törődött, onnantól kezdve értékeli csak azt a valakit? Legalábbis főhősünk ilyen természet.

pact-3.jpg

A természetfeletti nyomozás, és szellemekkel való kommunikálás is megjelenik. Ez a film nagy erénye, megpróbál hű lenni a mai világhoz, ha egy kísértetházba kerülnénk, valószínű hasonló lépcsőfokokon mennénk végig: nyomozgatás, szeánsz, és hasonló esetek, csak a szellemirtók hiányoztak egy kicsit innen. Pár izgalmas jelenettel azért előrukkol az egész produkció, ezt el kell ismerni, de több is lehetett volna benne.

Ami viszont valóban nagyon remek, az az operatőri munka, olyan kameraképek vannak benne, és nagyon jó vizuális megoldások, hogy ez már tényleg kiemeli a tömegfilmek sokaságából, ezek az effektek nagyon sokat tesznek hozzá a film élvezeti értékéhez. Kevésbé a színészek, és a forgatókönyv. Nem lövöm le a vége poént, mindenesetre az ötlet nem eredeti, egy egyszer nézős, esti órákra jó kis 80 percnyi kikapcsolódást nyújt.

5/10

Címkék: 2012 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr935604632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2014.08.30. 00:21:18

Láttam,de nem hagyott bennem mély nyomot :) egyedül pár kép maradt meg bennem,azok is valószínűleg a jó fényképezés miatt! Köthetünk 'Egyezség'-et, unalmas :) :)

süti beállítások módosítása