Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Escape Zone élménybeszámoló

Szabadítsd ki egy sorozatgyilkos foglyát Budapest szívében!

2013.11.02. 20:07 Herschmi

es.jpgA sorozatgyilkosok gyakran napokig fogságban tartják és kínozzák láncra vert áldozatukat, mielőtt megölnék. Most Te lehetsz a hős, aki kimenteni az ártatlan foglyot a halál torkából, mielőtt végezne vele elmebeteg elrablója.

Az Oktogontól pár perc sétára található az Escape Zone, az egyik épület alagsorában. Miután megérkeztünk, röviden felvilágosítottak minket a játék szabályairól és menetéről. Tapasztalt játékosokként kifejezetten kértük, hogy minél kevesebb segítséget kapjunk majd a rendelkezésünkre álló hatvan perc során.

Bődületes erővel becsapódott mögöttünk az ajtó, és négyen álltunk egy apró helységben, ahol épphogy elfértünk. Egy rövid magnószöveg végig hallgatása alatt volt időnk rendesen szétnézni, körülöttünk csak zárt ajtók voltak, a piciny teremben berendezés meg alig, majdhogynem kimerült a monitorban, ami azt mutatta, hogy mennyi időnk van még hátra (na meg nagyon ritkán egy-egy képet segítség gyanánt a későbbiek folyamán), így elég komoly fejtörést okozott, hogy milyen nyomon induljunk tovább.

es4.jpg

Na azért olyan komolyan nem izzasztott ez meg minket, elég hamar beléphettünk a következő szobákba. Ezekben már sokkal jobban átjött a játék és alaptörténet hangulata. Vérrel mázolt falak, barnás-vöröses mocskos vízzel teli rozsdás kád, láncok és kosz kellően klausztrofób és nyomasztó hangulatot keltettek. 

A játék szervezői nem akartak sem túl ijesztő légkört teremteni, sem pedig teljesen vérmenteset, és remekül eltalálták az arany középutat. Egy átlagember sem lesz bent rosszul a díszlet láttán, viszont a magamfajta horrorbuzi is otthonosnak fogja találni. Még a játék előtt naivan azt hittem, hogy biztos csak képletesen kell foglyot szabadítanunk, így aztán eléggé meglepődtem, mikor egyszer csak megpillantottam egy vascsőhöz bilincselve.  A rejtvények jól kitaláltak, logikusak és volt köztük olyan is, amely már-már valamilyen kém vagy betörésről szóló filmbe illett volna.

es2.jpg

A feladványok kellően nehezek, 4-5 fős csapatnak is fejtörést fognak okozni, főleg ha olyan kevés segítséget kérnek, mint ahogy mi tettük. Nem is sikerült időben kijuttatnunk emberünket, de a szervezők jóvoltából az egy óra lejárta után is folytathattuk a játékot, így pár perccel utána már a vállunkon cipeltük ki a célszemélyt. Egy szó mint száz: nagyon jól éreztük magunkat, így mindenkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani az Escape Zone-t, Fűrész-filmek rajongóinak pedig kötelező elmenni! Ki tudja, lehet mi is visszatérünk, hamarosan két újabb pályát is megnyitnak!

es5.jpg

Cím: 1065 Budapest Dessewffy utca 25-27.

Telefon: +36-30-692-6399

Facebook: https://www.facebook.com/escapezonegame

Email: info@escapezone.hu

A játék ára: 9000 9999 HUF / csapat (2-6 fő). Előzetes foglalás szükséges!

es6.jpg

Címkék: élménybeszámolók escape zone

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr555607073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása