Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Frankenstein's Army (2013)

A világháború borzalmai kézi kamerásan

2013.09.02. 18:21 Csabi87

frankensteins-army-poster.jpgHolland, amerikai és cseh koprodukcióban sikerült összehozni a Frankenstein's Army című horrort Richard Raaphorst rendezőnek, aki a második világháború eddig nem látott borzalmait szerette volna bemutatni Victor Frankenstein agysorvasztó munkáján keresztül.

Egy szovjet kis felderítő csapatot követhetünk nyomon, akik egy hangrögzítős kézi kamerával igyekeznek információkat gyűjteni a katonai felső vezetés számára. Az egyenruhások nem pontosan tudják mit keresnek, de útjuk során a közelből vészhívásokat észlelnek és derék bajtársak révén csapataik segítségére sietnek egy állítólag lezüllött kis bányafaluba.

A helyszínen nem igazán találkoznak senkivel, inkább egy már véget ért csata képe fogadja őket, és a 3-0-3-as egységnek sincs nyoma. Az osztag vezetője végül úgy dönt tüzetesebben átvizsgálják az épületeket, ez azonban kifejezetten rossz döntésnek bizonyul, ugyanis a falak között szörnyűséges lények garázdálkodnak. Victor Frankeinstein szörnyei, akik csakis a doktornak engedelmeskednek.

Ez eddig jónak tűnt, aztán kaptunk egy előzetest, amit én nem feltétlen komáltam és picit mellékvágányra is helyeztem a filmet az érdeklődési listámon. Majd jött egy unalmas este és gondoltam csak a végére járok a dolgoknak és még jó, hogy így tettem, ugyanis a Frankenstein's Army egy egészen korrekt alkotás, sőt a kézi kamerás kategóriában az idei év egyik legjobbja számomra. Igaz túl sokat nem is láttam, a V/H/S 2-t, meg nehéz lesz megelőzni.

Folytatás a tovább mögött.

Frankensteins-Army-1.jpgPersze az ilyen esetekben marhára zavaró kamera rángatás itt is meg van, sőt az elején néhány jelenetnél kifejezetten irritáló az egész, hiszen rohadtul nem látni semmit a lényekből, ennek ellenére az ötlet, hogy ezt a stílust a világháborúba helyezik szerintem mindenképpen piros pontot érdemel.

Néhány dolgon igaz túl kell lépnünk, hiszen egy egész szép kamera képet kapunk, ami ugye már nem élethű. Ugyan néhány effekttel próbáltak rontani a minőségen, de ez annyiból áll, hogy néha bevillan a kép, ezt mondjuk hagyhatták is volna a fenébe.

Frankensteins-Army-2.jpg

Aztán ott az örök "gond", ami ezeknél a filmeknél jelentkezik, az operatőr sosem dobja el azt a kurva kamerát, sőt amikor a kamera lezuhan a földre vagy úgy tűnik, hogy a szörnyek gyepálják, akkor sem esik baja, tehát valami nagyon jó minőségű, törhetetlen anyagból készült. Ez lehet a végső konklúziónk. Oké, hazudtam, egyszer talán megreped a lencséje. Valamint az is mókás, hogy mindenki angolul beszél, de néha nem értik meg egymást, ezt igazán megoldhatták volna máshogy, mert így elég gyér lett.

Talán ezzel oda is értünk a feketeleves végére, nézzük a szörnyeket. Raaphorst ilyen téren kitett magáért, hiszen a legkülönfélébben összetákolt élőholtakkal találkozhatunk. Akad, akinek a feje helyén propeller van, de van egy lény, akit egy hatalmas fúrófej "ékesít", vagy az, amelyikre valami fura medvecsapdaszerűség van szerelve. A kezek helyén pedig általában különböző éles fémalkatrészek, fegyverek vannak. A maga borzalmas módján zseniális az egész.

Frankensteins-Army-3.jpg

A gusztustalanság itt persze nem merül ki, hiszen véres jelenetek is kapunk, sőt beleket és agyakat is láthatunk. Megint csak ilyen szadista módon, de mókás az, amikor Frankenstein úr kijelenti, hogy megállíthatja a nácik és a kommunisták közti ellenségeskedést, ha vesz egy nácit, akinek kiszedi a félagyát és beülteti egy komcsi fejébe. Mindezt pedig nagyrészt mutatják is. Általában bírom az efféle trancsírt, de néha muszáj volt félre tolnom az ebédre szánt hagymás babot.

A forgatások egyébként Csehországban zajlottak, így pofátlanság is lett volna, ha Viktor karakterét nem Karel Rodenre osztják, aki teljesen hihető elmebeteg volt.

Aki nagyon utálja a kézi kamerás horrort talán hagyja ki ezt a filmet, viszont ha csak a Paranormal Activity miatt nem szereted a műfajt, akkor most itt az alkalom, hogy megkedveld, ugyanis ez egy kellően brutális és igényesen összerakott horror, amit bátran ajánlok. Részemről 6 pontot érdemel, természetesen az erősebb fajtából.

Címkék: amerikai film holland film 6/10 2013 ajánlók cseh film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr965477390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2013.09.03. 08:25:54

Képek alapján olyan, mint egy Mushroomhead klip. Kicsit unom már a náci témát, (nagyon) de meghozta a kedvemet most ez az ismertető.

süti beállítások módosítása