Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Búra alatt 1. évad 10. rész - Under the Dome

2013.08.29. 21:33 Csabi87

Esküszöm nem szoktam inni az Under the Dome közben, de újabban messze az egyik sorozatommá nőtte ki magát a széria. Persze a The Walking Dead első helyét semmi sem fenyegeti, de az Under the Dome ott van mögötte a második helyen. Az ok persze lehet abban keresendő, hogy nem nézek más drámai beütésű sorozatot és valljuk be, az Under the Dome inkább ide tartozik, mint a horror kategóriába. Ha már valami sötétebb jelzőt akarunk ráhúzni akkor a misztikus, esetleg thriller besorolást alkalmazhatjuk. De a karakterek szerethetőek, a történet néhol mondjuk néha nem mentes a hirtelen, semmiből jövő megoldásoknál, de ezt ki nem szarja le, ha egyszer a végeredmény leköti az embert. A székből pedig mindig úgy kelek fel, hogy basszus már eltelt 40 perc? Méééég.

De mielőtt a nyelvem kibökni a monitort nézzük mi történt a 10 epizódban. A tovább mögött spoileres írás következik.

under-the-dome-s01-e10-1.jpg
Szokás szerint ott kezdeném, hogy az előző epizód végén megtudtuk, hogy szükség van egy negyedik elmeháborodottra is, hiszen a Búrának négy kézre van szüksége. Az én tippem Dodee volt, a pufók rádiós csaj és szokás szerint szépen félre lettem vezetve, sőt az egészre még egy lapáttal is rátettek, hogy aztán Kis Junior Rennie legyen a megoldás, aki így újra Angie közelébe férkőzik és tőlük talán végre ez a szál is izgalmasabb lesz. A két kis tini engem az őrületbe kerget, jó hogy kaptak maguk mellé két számomra is elviselhetőbb karaktert.

A rózsaszín csillagok hullani - vagy legalábbis körözni - kezdtek és baromi szép volt az egész, hangulatos, ahogy azt kell, a kérdés már csak az, hogy mi a búbánatos lóherét akar a Búra?

Amúgy az epizód a Kezdődjék a játék címet kapta, ami elég több értelmű volt, hiszen ilyen szempontból egy részt a Búra is "életre kelt a végén" és még néhány dolog elkezdődött Chester's Mill városkájában.

under-the-dome-s01-e10-2.jpg

Max kisasszony például beindította saját kis királyságát, ami tök jó ötlet volt. Cirkusz és kenyeret a népnek, ahogy az ókori bölcselet is tartja és a kis város lakói lényegében pont ezt kapják meg, ez pedig a szőke fiatalasszony malmára hajtja a vizet, aki nekem annak ellenére, hogy egy mocskos kurva - a szerepe szerint - nagyon szimpatikus, remekül sikerül őt életre kelteni és remélem jó ideig kihúzza még.

Barbie bunyózott végre egyet és Mike Vogel is ügyes, eleinte nekem nem volt szimpatikus a karakter maga, de kezdem megkedvelni, mondjuk kár, hogy a bunyót nem igazán mutatták nekünk, persze ez a széria nem erről szól.

Dale katona kapcsán az is érdekes, hogy bevallotta Juliának, hogy ő ölte meg a férjét, igaz ezt elég pitiáner módon intéztek el, hiszen kiderült, hogy Peter Shumway egyébként is megakart halni, így szervezte az egészet. Itt egy lefelé mutató hüvelykujj azért jár, mert egész nagy drámaként volt ez a rész felvázolva és hangyapöcs sem lett belőle.

under-the-dome-s01-e10-3.jpg

Ellenben Big Jim úgy tűnik szarba kerülhet, hiszen a lepel róla is lehullt és kiderült miféle kis turpisságot művelt a főtanácsnok, az anyja hétszentségit. Mondjuk az, hogy Linda hagyta, hogy az éjszakát otthon töltse, mert Rennie fáradt, az elég nevetséges volt. Sőt ha már az elején említettem a hirtelen megoldásokat, akkor a jaj a kalapban van a kulcs esete is elég farzsebből előrántott megoldás volt, de mint említettem szarjunk bele.

Örülök, hogy jön a TV2-re a sorozat, na mondjuk nem mintha ott újra nézném, hisz Hajdú Péter anyahajóját elvből kerülöm, de legalább még több magyar háztartásba eljut egy egészen pofásan sikerült sorozat, aminek ráadásul Stephen King az ötletadója.

Néhány rész még hátra van az idei évadból és a végén azt hiszem bőgni fogok, hogy várni kell pár hónapot a folytatásra.

Címkék: sorozat under the dome

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr995484019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása