Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elhagyott szoba 2. - Az első vágás (2008) - Vacancy 2: The First Cut

2013.08.25. 18:30 Csabi87

vacancy-2-poster.jpgAz Antal Nimród rendezte Elhagyott szoba egész pozitív visszhangot keltett világ szerte - még ha ez mondjuk pénzügyileg nem is egyenlő a kirobbanó sikerrel - így talán nem is nagy csoda, hogy egy évvel később érkezett a folytatás. A rendezést persze már nem Nimród úr vezényelte, sőt a mozikat is átugorva egyenes lemezre adták ki a produkciót, amelyet Eric Bross rendezhetett.

A cím már magáért beszélt - és mindamellett tényleg tipikusan az egyenesen kazettára/DVD-re érkező film címet sejtetett: Az első vágás. Nyilván a történetet már mindenki vázolta magában és ennek megfelelően ült neki a produkciónak és láss csodát valóban a Meadow View szálló első gyilkosságait nézhetjük végig és ennek történetét ismerhetjük meg.

Kezdésként máris kapunk egy vidám kis párocskát, akik friss házasok, menő kocsijuk van és szeretnének dugni, útjuk pedig pont a pofás kis szállóba vezet, ahol pár órácskára ki is bérelik a legendás szobát, ahol aztán a tulaj szépen videóra veszi a kufircot, mint kiderül mellékesként ezeket árusítja egy kamionos haverja révén. 

Igen ám, csak jön egy újabb "kuncsaft", szintén egy hölgyikével, ám a titokzatos úriember, ahelyett, hogy a leányzó csúnyáját bökdösné meg, inkább a hátával teszi mindezt, a célszerszám pedig nem egy farok, hanem egy vadászkés. A szálló lelkes dolgozói persze ezt is rögzítik, majd elfogják az ürgét, akit először megakarnak ölni, de miután a kamionos árusítót is bevonva a buliba elgondolkoznak, hamar rájönnek, hogy nagyobb buli ha gyilkolós videókat csinálnak, mintha olyat, amin csak basznak. Meadow Viewba pedig beköszönt a borzalom aminek három fiatal issza meg a levét.

A tovább mögött folytatom.

vacancy-2_1.jpgKezdjük ott, hogy a felvezetés egészen pofás, úgy tűnik a forgatókönyvíró Mark L. Smith tarsolyában még volt lőszer. Persze mondhatjuk, hogy ez nem nagy eresztés, mégis ötletesnek éreztem, pláne úgy, hogy az elején kapunk egy párt, akik tulajdonképpen csak úgy vannak, pedig avatatlan szemek azt hihetnénk, hogy ők a főszereplőink - mivel nem láttam előzetest így én is azt gondoltam.

Jöjjön egy pici SPOILER is!

Aztán ami miatt Kalapács úr még egy dicséretet érdemel az az, hogy tulajdonképpen nem teljesen azt történik, amit az ember várna, hogy a jók meghalnak a gonoszok pedig vidáman pancsolnak a vérben. Ugyanis hőseink közül ugyan elhullanak néhányan, de ugyanilyen arányban a rosszfiúk is meghalnak. Egyedül mondjuk a végén, mikor a rendőrök nyomozgatnak, volt suta a sztori. Hiszen kapnak egy bejelentést, majd nem találnak semmit, de a videó elején halljuk, hogy rengeteg gyilkosság történt mire rájöttek mi folyik ott, hol ott elvileg sejthették végig. Vagy én maradtam le valamiről.

SPOILER vége!

vacancy-2_2.jpg

Feszültségből viszont jóval kevesebbet kapunk, sőt kifejezetten sablonos az egész, pláne az első rész és más horrorfilmek ismeretében. Helyette mondjuk talán picit több a gyilkolás, de sokat ezekből se mutatnak, így a hiány érzet megmaradhat.

Színészek tekintetében pedig hasonló a helyzet. Nyilván egy mozit kikerülő horror esetében nehezebb olyan neveket összeszedni, mint Luke Wilson vagy Kate Beckinsale, de az itt látott teljesítmény inkább lapos, bár szerencsére nem a borzalmas kategória, sőt a "főgonosz" egész jó pofa - ő szerencsére az első rész gyilkosa, igaz ez nem nagyon tűnik fel, ha csak nem néz utána az ember.

vacancy-2_3.png

Igazából ha valakinek tetszett az első felvonás érdemes egy próbát tenni a folytatással, mert habár szerintem gyengébb, azért akadnak egész jó pillanatai és jól kiegészíti a másik filmet. Részemről 6 pontot érdemel, igaz a gyengébb fajtából.

Címkék: 2008 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr475394803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása