Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Karantén (2008) – Quarantine

A [REC] amerikai másolata

2013.08.19. 18:11 Herschmi

quarantine.jpg2007-ben a Paco Plaza és Jaume Balaguero közös rendezésében készült [REC] bombaként robbant be a horror rajongók tudatába és hódította meg szívüket, egyúttal új zászlóvivője lett a found footage hullámnak. A spanyol zombifilm sikerén felbuzdulva azonnal lecsaptak az ötletre az amcsik és már egy évre rá leforgatták saját kézi kamerás horrorfilmjük (pontosabban lemásolták a spanyol változatot), ami sajnos nem ér fel az eredetivel.

Angela egy éjszakai műsorba forgat le egy adást operatőrével a tűzoltók munkájáról. A nyugisnak tűnő este egyszer csak riasztást kapnak, hogy az egyik belvárosi bérház emeletén hangos kiabálás és dulakodás hallatszik az egyik idős asszony lakásából. A tűzoltók a kiérkező rendőrökkel együtt hatolnak be és rálelnek az öregasszonyra. A nő zavartan viselkedik, majd rátámad egyikükre. A sérültet minél hamarabb kórházba akarják szállítani, de a földszintre érve újabb nem várt fordulat következik: az épületet karantén alá zárják és senki sem hagyhatja el. A lakók már ettől pánikba esnek, és ezt a feszült hangulatot borzolja egy harapással terjedő fertőzés, amely után az embereken veszettség tünetei jelentkeznek.

Apró eltérések vannak a történetben, de az összes főbb momentumot az eredeti spanyol alkotásból kölcsönözték az amerikaiak. Megspékelték azért egy-két plusz jelenettel, amitől csak hosszabb lett, de jobb nem. Azért jó látni, hogy ott még fallabda pálya is van a tűzoltóságon, hazánk fiai meg már annak is örülnek, ha időben kapnak fizetést. Legalább a párbeszédeket részben átírták, bár itt sem erőltették meg túlzottan magukat.

Folytatás a tovább mögött.

Quarentine_720p_wwwWWW_YIFY_TORRENTS_COM_1_large.png

A lakóközösség szintén heterogén, mint a [REC]-ben, csak kicsit los angeles-ivé tették, kínaiak helyett afrikai néger menekültek vannak, mexikóiak, és még egy alkoholista is feltűnik. A főszereplő Jennifer Carpenterrel egy az egyben Angéla karakterét másolták le az eredetiből, sötétebb jelenetekben különbséget sem lehetett volna tenni a két nő közt. Persze utóbbi csinosabb és tehetségesebb színésznő amerikai társánál, de ez igaz az összes többi szereplőre is.

A spanyolok sokkal hitelesebben játszottak, pedig az amcsik többségének volt már tapasztalata horror terén (Jennifer Carpenter az Ördögűzés Emily Rose üdvéértben, Jay Hernandez a Motel 2.-ben, Andrew Fiscella a Végső állomásban, az Elhagyott szobában és a Rémálom az Elm utcában remake-ben játszott). A pánik is sokkal jobban átjött az eredeti produkcióban, itt olyan erőltetettnek és nem túl valószerűnek hatott.

quarantine8.png

Amit kifogásoltam az eredetiben, hogy az izgalmasabb jelenetekben olyan szinten rángatták a kamerát, hogy teljesen élvezhetetlen volt. Na, az amcsik erre sokkal jobban ügyeltek, sokkal jobban kivehetőek a történések, de valahogy így is gyengébb ezen a téren is a spanyol alkotásnál. Lehet mégsem volt akkora hiba ez az eredetiben, mint hittem?

Quarentine_1080p_www_yify_torrents_com_2_large.png

A sztorit kicsit amerikaiasították, az okkult részét teljesen elhagyták, így csak a fertőzés és a veszettség maradt meg. Pont azt írták ki az eredeti filmből, ami miatt kicsit is egyedi lett volna. Na meg ezzel kizárták a lehetőségét annak, hogy majd megint egy az egyben lemásolják a [REC] 2-őt folytatásként. Veszett kutya és rágcsálók is feltűntek egy-egy jelenet erejéig, de ezek sem ütöttek túlzottan.

Technikailag jó koppintás lett, viszont a hangulata meg sem közelíti az eredeti produkcióét. 4 pontnál többet nem érdemel.

Címkék: 2008 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr285351331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása