Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Dead Next Door (1989)

Campbell a hangember

2013.08.06. 17:38 Csabi87

deadnextdoor-poster.jpgMai filmünk kicsit rendhagyó lesz, így a Bruce Campbell hét második napján, ugyanis a The Dead Next Doorban, az úriember egy másodpercre sem tűnik fel, ellenben két karakternek is ő kölcsönözte a hangját, így eredeti nyelven nézve a filmet hallhatjuk őt.

Tudni kell, hogy egy meglehetősen low-budget zombis filmről van szó, mindösszesen 75 ezer dollárból készült és ennek az összegnek egy részét Sam Raimi állta, aki a Gonosz halott 2. részéből bejött pénzt "áldozta" erre a produkcióra, érdekesség lehet még az is, hogy kezdésnél említett executive producer The Master Cylinder maga Raimi.

A kis költségvetés ellenére azonban igazi ínyencséggel állunk szembe, hiszen elég kreatív effekteket láthatunk és tény, hogy a zombik néhány esetben csak össze vannak koszolva és maga a film se túl okos, azért a műfaj rajongóinak muszáj tenniük egy próbát a The Dead Next Doorral.

A történet elején egy zombi apokalipszis képe rajzolódik ki előttünk. Dr. Bow kísérletei nem várt fordulatot vesznek és zombi vírussal fertőzi meg az emberiséget, az agyhalottak pedig szépen elözönlik a környéket. Ebből sokat nem is látunk, hiszen máris előre ugrunk néhány évet az időbe, ezek után pedig a 205-ös zombi osztag kalandjait követhetjük nyomon.

Hőseink a bázisukon ügyködő Dr. Moulsson utasítására Ohio felé veszik az irányt, ugyanis a doki úgy véli, hogy Dr. Bow lakhelyén megtalálhatják a vírus leírását és létrehozhatják az ellenszert. Ezzel még nem is volna probléma, de rábukkannak néhány túlélőre, akiket Jones tiszteletes vezet és tart vallási mámorban. Szerintük ugyanis a zombik Istentől erednek és nem szabad elpusztítani őket. A felek közt pedig gyorsan véres ellentét feszül.

A tovább mögött folytatom.

deadnextdoor-1.jpg
Bot egyszerű és nem egy helyen buta film ez, tele logikátlanságokkal.

A zombi osztag emberei nyeretlen kétévesek, némelyikük nevetséges módon veszti életét, pont úgy, mintha soha nem láttak volna még zombikat, a történet szerint pedig mégis évek óta élnek köztük. Ebből kifolyólag pedig jó néhány hülyeséget láthatunk, amin a legjobb lesz ha gyorsan túllépünk, ez esetben pedig még élvezni is fogjuk a filmet.

A zombi maszkok néhol szintúgy nem igazán erőteljesek, akadnak statiszták, akik csak sötétre vannak festve és hörögnek, bár az igazsághoz tartozik, hogy néhány jobb zombi fejet is kapunk, sőt néhány esetben a véres részek kifejezetten jók lettek. Gondolok itt a belezésekre, vagy arra, amikor a levágott fejű zombi leharapja az egyik katona ujját, majd pedig a nyakánál "szépen" kilökődik az ujj. Ilyen téren valóban születtek jó megoldások és ezek miatt nem is igazán lehet okunk a panaszra. Mondjuk az kicsit mókás, hogy némelyik zombi rohan, míg mások alig élnek - haha.

deadnextdoor-3.jpg

A színészi játékok nem Oscar esélyesek, de egy ilyen B filmben tökéletesen megállják a helyüket. Ahogy említettem Campbell leginkább hang formájában van jelen, viszont Scott Spiegel, Campbellék jó barátja és többek között a Motel 3. részének rendezője, is feltűnik a film elején, pont az ő ujját harapják le.

deadnextdoor-2.jpgAmi miatt viszont jár a piros pont az a karakterek elnevezése, ugyanis néhányan horror rendezőkről kapták a nevüket. Ez persze nem új keletű, sőt '89-ben sem volt az, mégis jó pofa. Feltűnik, Carpenter, Raimi, Romero neve, illetve Tom Saviniről és Stephen Kingről is megemlékeznek. Ha pedig Raimi már megint szóba került, akkor ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy az egyik jelenetben a hebehurgya zombi osztag tagjai a Gonosz halott 1. részét nézik a TV-ben.

A szűk 80 perces játékidőnek köszönhetően nem sokat fogunk unatkozni, szerencsére nem sok unalmas jelenet akad, sőt talán nem is beszélhetünk ilyenről.

A rendezés és a forgatókönyv pedig J.R. Bookwalter nevéhez köthető, akinek debütáló alkotása volt a The Dead Next Door, de követte ezt még néhány film, például a Zombie Cop, a Robot Ninja vagy a The Sandman, bár ezek szintén B-filmek.

6 pontot minden hülyesége ellenére megér mai alanyunk, a zombifilmek rajongói pedig tegyenek vele egy próbát, szerintem megéri.

Címkék: 1989 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr165435977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása