Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 15 legszórakoztatóbb Zs-kategóriás szörnyfilm

2013.07.20. 06:30 Jason13

Néhány napja volt szerencsém megtekinteni az Asylum új remekművének, a Sharknado-nak az előzetesét, ami ha nem is hozta meg a kedvem a teljes filmhez, ahhoz megadta a löketet, hogy elővegyem DVD-gyűjteményem és kihalásszam belőle az általam legszórakoztatóbbnak vélt ipari hulladékokat. Így jöhetett létre ez a lista, ami szokás szerint teljesen szubjektív és csak az én magánvéleményemet tükrözi és ha netán valaki nem ért egyet vele, nyugodtan leírhatja hozzászólásban, melyek az ő kedvenc fapados szörnyfilmjei. 

A listát a tovább mögött találjátok!

15. Gyilkos cápa vs. óriáspolip

mega_shark_giant_octopus.jpgEz az a rettenet, ami szinte már mérföldkőnek tekinthető az Asylum stúdió berkein belül, hiszen a két vízi szörny találkozása indította el azt hullámot, amit még mind a mai napig próbálnak meglovagolni a "tehetséges" szakemberek és meg kell hagyni, nem is megy nekik rosszul. Mert valljuk be őszintén, hiába szórakoztató a maga módján, ahogy egy óriáscápa megebédel egy repülőt, azért ez a szösszenet meglehetősen unalmas és nyögvenyelős, így amikor épp nem a fenevadak pusztítanak együtt vagy külön-külön, a néző könnyen elaludhat. De kellően idióta alapötlete és amatőr kivitelezése miatt, no, meg stílusteremtő hatása okán nem maradhatott le listánkról. Sőt, a Zs-kategóriás akciórajongóknak egy plusz pontot jelenthet a renegát arcú srác, azaz Lorenzo Lamas jelenléte.

14. Gyilkos cápák 3: Őslények tengere

sharkattackiii5.jpgGondolom Magyarország minden szegletében egymás hegyén-hátán élnek a Gyilkos cápák-trilógia rajongói. Ja, hogy mégsem? Nem véletlenül, hiszen az első rész egy rém unalmas szemét volt a kockafejű Casper Van Dien főszereplésével, a másodikra már nem is emlékszem, de a harmadik az valami eszméletlen! Oké, ez túlzás, hiszen itt is sokszor megérintheti az unalom szele a kedves nézőt, viszont az utolsó fél óra maga a mennyország (legalábbis a trash-fanok számára), mivel előbukkannak az óriás cápák és elkezdenek motorcsónakokat és jet-ski-ket zabálni. Csodálatos!

13. Sharktopus

Declan O'Brien nevével már találkozhattak a blog olvasói hasábjainkon, hiszen ez az úriember felelt a Halálos kitérő 3., 4. és 5. részéért is. Meg kell hagyni, már azokban is megcsillogtatta tehetségét (vagyis annak hiányát) ez a rendezőgéniusz, de tuti a Cápolipra a legbüszkébb.

sharktopus-2.jpg

Ekkora baromság kiagyalásához szerintem egy raklap kokót felszívhatott az egész stáb, viszont a forgatás kezdetére elfogyhatott az anyag, mert a szenzációs alapötleten kívül sok mást nem tud felmutatni ez a csoda. De az akciórajongók ismét örülhetnek, hiszen a fő gonosz szerepében Eric Roberts brillírozik!

boa vs python.jpg12. Boa vs. Python

A kígyós mozik a gyengéim (és itt most nem a felnőttfilmekre kell gondolni), ezért is csigázott fel már maga a cím (ami tényleg egy pornóé is lehetne). Nem is kellett benne csalódnom, hiszen a borzalmas történet mellé kapunk gagyi CGI-effekteket, amatőr színészi játékokat és még bónuszba cicimutogatást is egy dekoratív nénitől. Viszont a legemlékezetesebb mégis az, amikor az egyik csúszómászó kinyal egy csajt (na,ez már tényleg eléggé hajaz egy beteg pornóra). A műfaj rajongóinak ez már erősen ajánlott.

Anaconda 3: Az ivadék

anaconda 3..jpgMitch, akarom mondani David Hasselhoff már viaskodott vérszomjas piranhákkal tavaly a Piranha 3DD-ben, viszont 2008-ban már egy nagyra nőtt anakondával is meggyűlt a baja. De nem kell megijedni, elsősorban nem az alkoholista vízi-mentő miatt emlékezetes ez a agyatlan baromság, hanem az ótvar látvány és a hihetetlenül primitív sztori miatt. Bár, az első két Anaconda film rajongói jobb ha kerülik, ez azért már nem említhető velük egy lapon, ahogy a 4. rész sem.

10. Űrrovarok

űrrovarok.jpgHm, mind a mai napig nem értem ezt a címet, hiszen ebben a filmben nem az űrből érkeztek a rovarok, hanem a föld alól, de sebaj. A lényeg, hogy két igazán nagy sztár akciózik a képernyőn, az egyik Angie Everhart (akit én szívesen megdugnék), a másik Antonio Sabato Jr. (őt már nem dugnám meg, de attól még kedvenc Zs-színészeim közé tartozik), az ellenségük pedig nem más, mint egy rakás nagyra nőtt rovar. Maga sztori szokás szerint szar, de a látvány egész tűrhető és még vér is folyik, meglehetősen sok. Így hát ezt a remeket is bátran tudom ajánlani a rajongóknak.

9. Piton

python4.jpgCasper Van Dien barátunkat már megemlítettem korábban, de most értünk el oda, hogy ez a nagyszerű színész is képviseltesse magát listánkon, mégpedig a fantasztikus Piton című darabbal. Sőt, a rémálmok ura, Robert Englund is feltűnik a színen, úgyhogy egy igazi sztárparádéval van dolgunk! De titeket, olvasókat úgy is csak az érdekel, hogy mi zabálja az embereket ebben a gyöngyszemben. Hát egy piton. Egy kurva nagy piton, ami savat köpköd és hiába lőnek ki rá egy egész arzenált, az meg se kottyan neki. Mit ne mondjak, ez a film nagyon szórakoztató, köszönhetően a viccesen megrajzolt kígyónak (aki néha még a méreteit is változtatja), a pocsék alakításoknak (és itt nem az előbb említett színészóriásokra gondolok) és az egész jó aláfestő zenének. Plusz, kapunk csöcsöket, így már tényleg nem panaszkodhatunk.

8. Szörnyek szigete

raptor_island.pngA Jurassic Park óta imádom a raptorokat, így hát anno megvettem a boltban ezt a csodát. Nem is kellett benne csalódnom, hiszen nem csak a kedvenc dinóimat vonultatja fel a film, de maga a sztori elég durván lelopja a Ragadozó alaptörténetét. Ezen felül kapunk viccesen kinéző raptorokat, szar színészi játékokat (főszerepben Lorenzo Lamas) és a játékidő végé egy olyan fordulatot, amihez képest a Fűrész kutyafasza. Tessék azonnal megnézni.

7. Octopus

octopus.jpgA Gyilkos cápa vs. óriáspolip után újra egy polipos szösszenet, cápa nélkül. De szomorkodásra nincs ok, nem is hiányzott ide az uszonyos dög, mivel a nyolc karú fenevad is rendesen beleszart főszereplőink levesébe. Mégpedig a következőképpen: van egy zsaru, aki egy terroristát próbál amerikai területre vinni egy tengeralattjáróval, méghozzá Bulgáriából! Nevezzetek hülyének, de szerintem ez furcsa. Sebaj, az ázsiaiak kedvenc eledele betámadja a közlekedési eszközt, sőt, a gonosz terrorista is elszabadul, úgyhogy elég hamar nagyon feszültté válik a hangulat. Viszont, mi nézők csak röhöghetünk, mivel egymást váltják a viccesebbnél viccesebb párbeszédek, a gagyi effektek és maga a sztori is akkora baromság, hogy az már fantasztikus. 

6. Yonggary- Az űrbéli szörny

yonggary.jpgMi kell egy igazán szar, de mégis szórakoztató filmhez? Makettek, gyopár CGI effektek, egy drogelvonóról elvonszolt személy által írt szkript és amatőr színészek. Legalábbis ezekből az elemekből építkezik Az űrbéli szörny, ami még a legszarabb Godzilla filmeket is alulmúlja! De még így is rendkívül emlékezetes élményt nyújthat a hozzám hasonlóan bomlott elméjű rajongóknak, hiszen nekünk már-már földöntúli örömet okoz, ha viccesen kinéző óriás szörnyek pankrációznak hungarocel épületek között, miközben az űrben idegen lények keverik a szart! Itt pedig jelen vannak ezek a tényezők, sőt, lehetne még részletezni a dolgokat, de nem szeretném elrontani az élményt számotokra, már ha megnézitek ezt az ipari szemetet.

5. Vérszörf

vérszörf.jpgSzeretem az extrém sportokat, számomra nagyon élvezetes élményt tud nyújtani az, ha felugrok gördeszkámra, majd leszédülök róla a betonra. Hozzám hasonló okos emberkék szereplenek a Vérszörf című filmben is, de ők ahelyett, hogy csontjaikat törnék az aszfalton, inkább vért és húscafatokat öntenek a tengerbe és mikor megérkeznek a cápák, elkezdenek közöttük szörfözni. Jó buli lehet, szívesen kipróbálnám! De hamar rábasznak, mivel magukra vonják egy kurva nagy sós vízi krokodil figyelmét, ami ezentúl ott lohol majd a seggükben. Mit ne mondjak, zseniálisan szar történet ez is, de a kivitelezése szenzációs! Fenevadunk nem csak vérszomjas, de méreteit és kinézetét is sűrűn változtatja, a színészek gagyik, a zene pazar és kapunk csöcsöket! Nem vitás, ez egy mestermű.

4. Óriáspókok

spiders.jpgAnnak ellenére, hogy eléggé félek a pókoktól, ez a film mindig jókedvre derít. Adva van egy hihetetlenül gagyi történet, űrlényekkel, 51-es körzettel, katonákkal és fiatal újságírókkal, ezt pedig sikerült megbolondítani egész tűrhető látvánnyal és pofás vérengzésekkel. Itt megemlíteném, hogy a maszkokért Robert Kurtzman, Howard Berger és Greg Nicotero felelt, ők pedig sose okoztak még csalódást. De ami igazán szórakoztatóvá teszi a filmet, az az utolsó félóra, ahol a nagyra nőtt óriáspók rászabadul az Angyalok városára. Szenzációs képsorok ezek, amelyek feledtetik a kezdetben kissé nehezen beinduló cselekményt.

3. A szörny 2.

lakeplacid211.5131.jpgEgyszerre utálom és imádom a Lake Placid második (egyenesen DVD-re szánt) folytatását. Utálom, mert szégyent hoz kedvenceim közé tartozó első részre, viszont imádom, mert akkora ökörség, hogy nem lehet nem szeretni. Kezdjük ott, hogy a készítők Bulgáriát próbálják eladni Maine államként. Ehhez jön még a krokodilok csodálatos megjelenítése, a zseniális színészi alakítások és a remek véres jelenetek. Persze, most ironizáltam, de mégis, nagyon szerethető ez a baromság a maga módján. És még cicimutogatás is van benne.

2. Mega Piranha

megapiranha.jpgAz Asylum nem szarral gurigázik, ezért is kerülhetett a dobogó második helyére a Megapiranha, ami az egyik legnagyobb kedvencem a stúdió alkotásai közül. Egyrészt itt az egyik kedvenc Zs-kategóriás színészem (szigorúan Sabato Jr. után), Paul Logan, aki itt olyan cool, hogy az valami hihetetlen. Képzeljük el, hogy fekszik a tengerparton, ugrálnak rá a nagyra nőtt húsevő halak, ő meg laza bicikliző lábmozdulatokkal iktatja ki a fenevadakat. Aztán a látvány is megér egy misét, számomra felejthetetlen, ahogy a piranhák fejjel előre becsapódnak az épületekbe. És még sorolhatnám napestig ennek a csodának a pozitívumait, de inkább nézzétek meg ti magatok a filmet, higgyétek el, ha szeretitek az igazán szar filmeket, a mennyországban fogjátok magatokat érezni.

1. Gyilkos cápa az óriáskrokodil ellen

crocosaurus.jpgHa a Megapiranha láttán a rajongók a Mennyben érezhetik magukat, ezen alkotás biztos olyan élményt nyújt majd számukra, mintha Isten lábujját szopogathatnák. Ez pedig azért lehet, mert a első helyezett egy olyan Asylum film, ami megerőszakolja a józan észt, a logikát, a fizika törvényeit és kb. mindent, amit el lehet képzelni. Ezzel pedig egy olyan méretű szarkupaccá alakulva, ami láttán először elokádná magát az ember, de ahogy egyre jobban magába szippantja a hangulat, egy idő után már nagyon jól fog szórakozni a két szörnyeteg viaskodásán, miközben a saját hányásában fetreng. Komolyan, ez a szösszenet felér egy házi agyműtéttel, de mégis, megvan a maga bája, így a gyakorlott trash fanatikusoknak tiszta szívből csak ajánlani tudom.

Ennyi lett volna ez a top lista, most egy darabig nem biztos, hogy aktív tagja leszek a blog szerkesztőségének, hiszen az agyműködésem leállt a nagyszerű filmek megtekintése közben. Ha mégis hiányoznék, meglátogathattok az elmegyógyintézetben!

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr385415395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burakefendi 2013.07.20. 20:51:22

piranhaconda és dinocroc vs supergator is ide illene :)

úgyiselfelejtem 2013.07.20. 21:50:54

nekem a Homoki cápák(Sand Sharks) hiányoztak, bár nem láttam még végig :)
Érdekes a tömör homokból előugró lények története:)

Ja, amúgy a Megapirahnaban volt, hogy a végéen háromszor leadták ugyanazt a gagyi cgi animációt pár perc különbséggel?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.07.20. 23:14:33

csupa zseniális műremek :)

+ nicholas cage fímek: pl szellemlovas: cselekmény: a mesternek lángol a feje, néha nem, aztán újra lángol..
képlet - abszolút phoss áltudományos katyvasz
+ árnyék nélkül (emlékeim szerint rettenetesen szar volt, bár nem vicces módon, mint a fenti 15 film)

Flúgatlan 2013.07.21. 00:56:48

Néha nekem is mintha lenne hangulatom ilyen marhaságok megnézésre, aztán 15-20 perc után olyan ideges leszek, hogy nem bírom tovább. Pedig a maguk módján szórakozatatók ezek az idiótaságok.

Ezen az összefoglalón viszont jót nevettem. (Több filmből láttam azt a 15-20 percet, ami a dózisom.)

victor vacendak 2013.07.21. 01:42:52

Csak is a Guyver: Dark Hero. Az a No.1.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.21. 08:47:53

atyaég és én ezek közül még egyet se láttam!

2013.07.21. 10:05:23

@szorokin: azért a felsorolt Cage-filmek egész más ligában játszanak, a Szellemlovas egy tűrhető B-film, a Képlet pedig kifejezetten hangulatos, ha elfelejtjük, hogy az egész film egy hatalmas logikai bukta. Az Árnyék nélkül-nél pedig nagyon remélem, hogy a második részre gondolsz, mert az elsőt Verhoeven rendezte Wells regénye alapján, és technikailag meg dramaturgiailag is egy kiemelkedő film, a rémisztő Kevin Bacon-nel, már amikor nem láthatatlan.
A poszt meg roppant szórakoztató, nem mindegyik volt meg, de nem biztos, hogy hamar pótolom a hiányosságokat:) És a Dinocroc vs Supergator szerintem is nagyon hiányzik innen:)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.07.21. 12:08:23

Az Avengers meg a Transformers hol marad? Jó, a Transformersben robotok vannak, azt még megértem hogy kimaradt.

PomberMaci 2013.07.21. 13:12:41

@shitgun: Mitől logikai bukta a "Képlet"?

Darkcomet 2013.07.21. 14:17:47

Nem rossz a lista, csak sajnos nagyon a mostani időszak filmjeire koncentrál. Pedig a trash, mint műfaj (amit mostanában neveznek nagy előszeretettel ZS kategóriának), már az 50-es években is kitermelte a maga gyöngyszemeit szörnyek terén.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.07.21. 14:26:54

@PomberMaci: bemásolom neked port.hu-s kommentemet:
- természetesen ismét világvége lesz.

"A sugárzás 1 mérföld mélyen behatol a földkéregbe" - igen. simááán.
----
# a számok értelmezése:

EE everybody else /mindenki más/
(azaz mindenkire vonatkozó esemény)
..ezért nem írt utána koordinátát

(kicsit késöbb)
van koordináta, csak az ajtóra kaparta fel
és oda kell mennünk h megmentsük a világot.
--------
# a mobiltelók:

nincs térerő.
a kisfiú a benzinkút vonalas telefonjáról eléri apját a kocsiban.

no comment.

Mr. X 2013.07.21. 14:56:57

Én azért az Alakváltó-t is betettem volna a listára, hasonló Asyliumos gyöngyszem az is.
Csak hogy kedvet csináljak: a filmben szó szerint elhangzik az, hogy a szlovák maffia román cigány alakváltókat alkalmaz. A szörny amúgy egy ilyen csubakkaszerű izé.

virágelvtárs 2013.07.21. 15:05:39

@burakefendi: DE! Múltkor egy ilyet néztem (Asylum), hogy Megapython vs. Gatoroid! Nem lőttél mellé.

mestska · http://cities.blog.hu 2013.07.21. 16:21:59

@szorokin: A Képlet legnagyobb logikai hibája emlékeim szerint maga az alapkoncepció. Fokot és percet ír ki a GPS, így vannak megadva a koordináták, holott ez több kilométeres távolságot jelenthet. (Magyarország nyugati vége 16 fok 16 percen van kábé, míg a keleti vége 22 fok 41 percen) Ehhez képest a filmben méter pontosan megvan pl. a repülő lezuhanásának helyszíne.

Circus 2013.07.21. 16:45:14

@szorokin: azért Nicolas Cage nem annyira rossz színész ám, csak cefetül mellényúlt valami könyvelőjével/pénzügyi tanácsadójával és a (több) tízmillió dolláros tartozást valahogy le kell dolgozni... :)

Amúgy az elcseszett szörnyek kategóriában a Star Wars nem játszik? :D

lutria 2013.07.21. 17:30:34

Nekem már az magas hogy egy akkora (ca.sok-sok száz tonna)cápa amelyik simán kettéharapja a Golden gate-et hogyan tud felugrani ~10.000 méter magasra hogy elkapjon egy 900-1000 km/h sebességgel repülő 300+ tonnás 747-est (nem alacsonyabbra /magasabbra hanem pont arra a szintre)anélkül hogy az kiütné akár a protkóját,talán rakétahajtómű van a seggében?Arról nem is beszélve hogy mivel repülni nem tud,nyilván a vízben kellene lendületet vennie,előbb lemerülnie pár ezer méter mélyre,felgyorsulni,felugrani a repcsiért...amikor el kellene kezdeni az akciót a repülőnek tutira még a látóhatáron túl kellene lennie.
Azután a sok száz tonna cápa + 300+tonna repcsi elindul lefelé valszeg hihetetlen sebességgel és egyben csapódnak az óceánba(ami ugyebár már "normál" zuhanási sebességnél is betonkeménységűnek számít)és a cápának semmi baja...

fraki 2013.07.21. 21:09:17

imdb linkeket tolhattál volna

Reggie 2013.07.21. 22:31:33

@shitgun: Viccelsz. A szellemlovas annyira szar h majdnem karteritest kertem amiert letoltottem torrentrol es megneztem.

Circus 2013.07.23. 12:49:26

@lutria: ne akarj logikát keresni a művészetben
:)

Imurai 2013.07.23. 15:49:31

@Reggie: Az alapanyaga jó volt, és maga a film se volt rosszabb, mint bármelyik Bruckheimer/Michael Bay film (Black Hawk Down-t is ideértve)

Syracuse 2014.08.28. 00:26:43

Az Űrrovarok esetében meg kell jegyezni, hogy ez egyáltalán nem az első, és bőven nem is az utolsó ilyen eset. Az eredeti címében (Bugs) egyáltalán nincs szó a világűrről, ez csak a "kreatív" magyarok műve.

süti beállítások módosítása