Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A balta 3. (2013) - Hatchet III

Victor Crowley harmadszor is!

2013.06.17. 18:26 Csabi87

hatchet-2-poster.jpgDurva, de már hét éve annak, hogy Adam Green egy baltát csapott a horror rajongók arcába, amivel szerintem az utóbbi idők egyik legjobb B-horrorját alkotta meg. CGI mentes, gore-tól csöpögős, igazi old-school alkotás, amelyet látni kell és talán túl nagyot nem is csalódunk benne - persze ha valaki tényleg szereti a B filmeket, a gusztustalan jeleneteket és az indokolatlan mennyiségű vért.

A balta volt Green első komolyabb horrorfilmje, aztán be is indult a mandula és többek között 2010-ben érkezett a folytatás, majd egy évvel később elkezdték csiripelni a madárkák, hogy trilógia lesz a baltás története, ahol Green már "csak" íróként marad a stáblistán - mondjuk kicsit a film elején is láthatjuk - a rendezést pedig a korábbi két részen operatőrként dolgozó BJ McDonnell vehette át, aki azt hiszem ügyesen oldotta meg a helyzetet.

A történet lényegében ott folytatódik, ahol korábban abba maradt, Marybeth éppen szétlövi Crowley amúgy sem túl esztétikus fejét és megpróbál odébb állni, persze Victor barátunk nem hagyja annyiban a dolgot és szétlőtt fejjel is próbál gonoszkodni, ám amikor egy láncfűrész hosszában kettészeli, ő sem igen tud mit tenni azonkívül, hogy elhalálozik (?!)

Ezt követően Marybeth a helyi rendőrségre siet, ahova csurom véresen, fegyverrel és egy skalppal a kezében állít be, amit nem díjaznak a rend éber őrei, akik először úgy hiszik, hogy a mészárlást a leányzó követte el, hiába állítja az váltig, hogy Victor Crowley a tettes, ugyan ki hisz egy városi legendában.

Viszont miután a mocsárba érkező zsarukat és a helyszínelős csapatot brutálisan lemészárolják mindenki számára világossá válik, hogy valami vagy valaki él a fák közt.

A tovább mögött folytatom.

hatchet-3-2.jpg

A balta előnye talán abban áll, hogy agyatlan vérengzés az egész, amit igyekeztek látványosan megcsinálni, persze nyilván a vérmennyiséget illetően eltúlozni is - viszont technikailag nem igazán lehet kifogásolnivalónk. Nos kérem ez ügyben a folytatás sem szeretne alább hagyni és azt ugyan nem mértem, hogy itt több-e a vér, mint korábban, de biztosan nem hiánycikk, ugyanis már az elején kapunk néhány literrel, plusz ugye a kettévágott Victor Crowley személyében a gusztustalanság is meg van.

Ezek természetesen a folytatásban sem maradnak el, hasfalon át kitépett gerinc koponyástól, leszakított fejek, levágott/szaggatott végtagok, összetaposott fejek és még sorolhatnám - tényleg csak győzzük gyomorral - éppen tortáztam közben, nem mondom, hogy néha nem hagytam picit abba az evést.

hatchet-3-1.jpg

Természetesen humorból sem kapunk kevesebbet, bár az elején ez a rész talán kicsit döcögősen indul el, de később kárpótolva leszünk. A döcögés egyébként a gore-ra is igaz lehet, hiszen az első jelenet után picit visszább ülnek a dolgok, hiszen kell a szokásos körítés, de kétségünk ne legyen afelől, hogy aztán nem spriccel a vér mindenfelől.

Szereplőnk terén Danielle Harris természetesen megmaradt, csak úgy mint Kane Hodder, akit a felismerhetetlenségig összemaszkíroztak és saját állítása szerint egyik legnehezebb szerepe volt ez, mivel Crowley-ként több mint 20 kiló szilikon és smink volt rajta, az meg ugye gombócból is sok.

hatchet-3-3.jpg

Rajtuk kívül természetesen akadnak még izgalmas nevek, például a seriff szerepében a Szörnyecskés Zach Galligan-t láthatjuk, de a legutóbbi Jason Voorhees Derek Mears is feltűnik, valamint Sean Whalen (Rémségek háza) is látható. Illetve érdekességként Rileah Vanderbilt nevét lehet megemlíteni, aki azontúl, hogy Green asszonykája, a korábbi részekben is szerepelt, ő volt a fiatal Victor Crowley.

Picit féltem attól, hogy nem lesz maradéktalanul jó a Hatchet III, de kellemesen csalódtam és azt gondolom, hogy aki az előző két részt szerette most sem lesz mérges, hiszen azt a szintet bőven hozzá, aki pedig eddig is utálta ezt a fajta szórakozást ne most kezdje el.

7 pontot ennek a résznek is adnék.

A korábbi felvonásokról itt és itt olvashattok.

Címkék: amerikai film 7/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr35365978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása