Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fan kao 2. (2010) - My Ex 2: Haunted Lover

A síron túli szerelem másodszor

2013.03.23. 18:22 Csabi87

my-ex-2-poster.jpgHány meg hány példát lehetne hozni arra, amikor egy filmforgalmazó, egy stáb nem tudja, hogy hol kell abbahagyni és folytatást, folytatásokat készítenek, amelyek az esetek kevés százalékában tényleg überelik az eredetit, viszont legtöbbször, csak a felejthető árnyék szerepét töltik be? Rengeteget Kedves Olvasó Barátaim!

A My Ex című thai film egész tűrhető volt, kifejezetten jónak és utánozhatatlannak nem nevezném, akadtak hibái és picit talán döcögős is volt, de az ázsiai horror szerelmesei szerintem teljesen ki voltak vele békülve, illetve a többieknek is okozhatott kellemes perceket és összességében azért jó visszhangot kapott és naná, hogy jött a folytatás.

Tényleg szomorú ez, de persze meg van a maga logikája, hiszen könnyebb egy már bekoptatott nevet eladni, mint egy új filmet - bár igazából, ha jobban belegondolunk ezzel is vitatkozhatunk, de most ne tegyük, nem is ez a mostani poszt célja, hanem a My Ex 2. része, amelyben a készítők igyekeztek valami újat vinni a dologba, de én ezt sajnos csak gyenge próbálkozásként éltem meg.

A történetünk főhőse ezúttal egy leányzó, aki "agyas" barátnőivel éppen a My Ex első részének vetítéséről jön ki, amikor észreveszi, hogy élete szerelme, a kócos Aof egy másik leányzóval megy moziba. A nagy veszekedős jelenet elmarad, viszont otthon megtörténik a szakítás, a srác viszont megszívja, mert a lány, akivel moziba ment betoppan és pont meghallja, amikor elmondja, hogy ez a lány neki lószart se jelent (ő ennél szofisztikáltabb fiú, de hát mit kerteljek?!), a csaj pedig hirtelen felindulásból felszalad a tetőre sírni, majd már csak azt láthatjuk, hogy lezuhan a mélybe és nyakát szegi, meg vérrel tölti tele a lenti medence csodaszép vizét. R.I.P.

A többit pedig sejthetjük, hiszen a lány szelleme nem hagyja nyugodni, sem a srácot, sem pedig annak barátnőjét. Muhahahahaha.

Folytatás a tovább mögött.

my-ex-m-1.jpgA történet tehát első ránézésre ennyi és mondjuk hosszú ideig tényleg csak ennyinek tűnik, de a végén azért egy csavarral igyekeztek gondoskodni arról, hogy ez a rész mégis csak több legyen az előzőnél, bár használjuk inkább a "más legyen" kifejezést, ugyanis többnek semmiképpen nem nevezném. Nem mondom, hogy számítottam arra, ami a végén történt, de azt se merném állítani, hogy jó lépésnek tartottam... sőt. Nem tudom miért, de nagyon nem tetszett a megoldás, bár ebben igen erős szerepe lehet annak is, hogy mire oda elértünk már legalább 1 évvel öregebbnek éreztem magam.

A fontos pedig ez, ugyanis ha az első részre ráfoghatjuk, hogy picit lassú, picit vontatott, akkor a folytatásra ez hatványozottan igaz, ugyanis van, hogy meglehetősen hosszú ideig nem történik semmi. Szereplőink csacsognak, megjelenik a jó képű és gazdag hotel tulajdonos, a csajok csacsognak majd talán a szellem is felbukkan fél percre.

my-ex-m-2.jpg

Ezzel szemben mondjuk a vége intenzívre sikerült, de ezzel nem mindig lehet helyre hozni azt, amit korábban elbarmoltak. Az a baj, hogy a film így se hosszú, de én jó 20 percet simán kivágtam volna a picsába és akkor már izgalmasabb lett volna az egész.

A rendezést egyébként ezúttal is Piyapan Choopetch vezényelte és ilyen téren nem is biztos, hogy rosszabb volt ez a korábbinál, csak tényleg unalomból és sablonokból nem lehet jó horrort építeni - ahogy ugye a mondás tartja.

Szerintem kár volt erőltetni ezt a folytatást, nem mondom, hogy nézhetetlen, de igazából semmi pluszt nem adott és egy-két jelenetet leszámítva még csak újat se mutatott. 

my-ex-m-3.jpg

Kár érte, mert jobbra készültem, főleg a thai horrorok ismeretében, hiszen általában egy unalmasabb, sablonosabb sztoriból is összetudnak rakni valami fasza dolgot, sajnos ez most nem sikerült, bár nagyon ne csodálkozzunk, hiszen egy évvel korábban már ellőtték ezt nekünk.

Ha az első rész 6 pontos volt, akkor a folytatás 4-nél semmiképpen nem ér többet, de még egyszer jelezném, hogy unalmas estén azért próbát lehet vele tenni, illetve akinek tetszett az első ezzel is megelégedhet, még ha picit szűkebben is.

A feliratot egyébként kedvenc fordítónknak Pedronak köszönhetjük.

Címkék: 2010 4/10 ajánlók thai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr464849899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása