Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Folytassa sikoltozva! (1966) - Carry on Screaming!

2013.01.09. 18:35 Csabi87

folytsikoltva-poster.jpgA Folytassa... sorozatot szerintem senkinek sem kell bemutatni, hiszen a hazai kereskedelmi televíziók egy időben előszeretettel vetítették ezeket a filmeket - lehet most is, de nagyon keveset tévézek -, de azért a mihez tartás véget pár szóban röviden leírnám miről is van szó. Tulajdonképpen egy low-budget angol vígjáték sorozatról, amely 1958 és 1978 között 29 részt élt meg, illetve 1992-ben egy eleddig utolsó rész is elkészült. Többnyire paródiákról beszélhetünk, amelyben a kétértelműség és a helyzetkomikum kap nagy szerepet és emiatt talán nem is volt kétséges, hogy előbb utóbb a horrornak is mutatnak egy fityiszt a készítők.

Ez 1966-ban történt meg, ekkor készült el a Folytassa sikoltozva! című epizód, amelyben a Hammer által készített horrorprodukciók gótikus hatását figyelhetjük meg a sorozatra jellemző humorral és hülyeségekkel vegyítve.

Történetünk főhőse egy detektív Sidney Bung, aki ezúttal egy eltűnt nő után nyomoz, köszönhetően a leányzó rámenős udvarlójának. A nyomozó mellett ott van segédje is Slobotham, aki legalább annyira két balkezes, mint főhősünk, bár ő legalább be is látja hibáit, ellentétben Sidney-vel. Csetlő-botló karaktereink forró nyomon indulnak az eltűnt nők után, amely nyomok egy az erdőben található intézethez vezetnek, ahol egy igen különös család éli mindennapjait. Persze számunkra csak hamar kiderül, hogy a furaságuk nem véletlen, hiszen van köztük olyan is, aki már egy ideje halott - de egy új technológiának köszönhetően regenerálni tudja önmagát - illetve a lányokat el rabló "szörny" is az övéké, ő az, aki elhozza számukra a szebbnél szebb fiatal nőket, hogy aztán áruházi próbababákat gyártsanak belőlük.

Sidney Bung viszont akármennyire is együgyű, azért igyekszik felgöngyölíteni a szálakat.

A tovább után folytatom.

Nem fél a bátor múmia!

Picit nehéz erről a filmről írni, hiszen, aki ismeri a sorozatot az pontosan tudja, hogy mit kap, jó pofa humort, remek karaktereket és egy jól megcsinált paródiát - már ha az illető vevő az ilyenre. Aki pedig mondjuk látott már Folytassa... filmet de rühellte, az valószínűleg ezúttal sem fog elégedetten felkelni a fotelből, hiszen habár tény, hogy egy horrorparódiáról beszélhetünk, de azért tényleg meglehetősen Folytassa-íze van az egésznek.

carryonscream-1.jpg

Ennek ellenére egyébként a Hammer-féle gótikus hangulat tényleg jól átjön, szereplőink nagy része pedig a sorozat többi részében is bizonyította, hogy a humor valóban az ő asztaluk.

Közülük talán 4 nevét említenék meg - a teljesség igénye nélkül: feltűnik a képernyőn Harry H. Corbett, aki mondjuk pont nem volt látható korábban és később sem a Folytassa-sorozatban, viszont a Jabberwocky horror beütésű filmben ott volt. Láthatjuk Kenneth Williams-t is, aki a sorozat oszlopos tagja, 26 epizódban is feltűnt, illetve, ami a horrort illeti A sátán kutyájában láthattuk '78-ban. Jim Dale szintén játszott a sorozat több részében is, illetve női főszereplőnket sem hagynám ki, Fenella Fielding-et, aki a Tincture of Vervain tavaly készült rövid horrorban például kapott egy kisebb szerepet.

7 pontot adnék magára a filmre, mert nagyon szeretem a sorozatot, ez a rész pedig különösen kedvenc, mivel a horror is szerepet kapott benne - persze ne várja senki a ma megszokott vérengzést, mert akkor pofára esik.

 

Címkék: 1966 7/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr554668413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása